Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Crypter

Апла Зелен...
Член од
6 јуни 2010
Мислења
131
Поени од реакции
48
Има едно девојче кое ми се допаѓа. Е сега, проблемот не е во тоа да отидам до неа, и да ја прашам дали сака да се муваме, тоа можам да го направам без проблем, ама работата е што многу малку се знаеме со неа плус е малце затворен тип, така да сумљам дека би прифатила. Совет?

P.S: Не сум романтичар...

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Има едно девојче кое ми се допаѓа. Е сега, проблемот не е во тоа да отидам до неа, и да ја прашам дали сака да се муваме, тоа можам да го направам без проблем, ама работата е што многу малку се знаеме со неа плус е малце затворен тип, така да сумљам дека би прифатила. Совет?
Ако ти е сериозна намерата со девојчето, викни ја да излезете за да се запознаете подобро, а не да ја поканиш да се мувате. Уз кафе муабет ќе се запознаете подобро и настојувај на уште некоја средба. Остави ги работите спонтано да се одвиваат.

Crypter

Апла Зелен...
Член од
6 јуни 2010
Мислења
131
Поени од реакции
48
Ако ти е сериозна намерата со девојчето, викни ја да излезете за да се запознаете подобро, а не да ја поканиш да се мувате. Уз кафе муабет ќе се запознаете подобро и настојувај на уште некоја средба. Остави ги работите спонтано да се одвиваат.
Кафе муабет викаш...
Компактибилно е прошетка низ градски парк?

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Кафе муабет викаш...
Компактибилно е прошетка низ градски парк?
ц
Ќе ја извадиш од памет, ќе мисли дека сакаш само да ја муваш.
Градски парк после 2-3 кафиња :D

Crypter

Апла Зелен...
Член од
6 јуни 2010
Мислења
131
Поени од реакции
48
ц
Не напишав никаде дека сакам врска, врска не ми е потрбно, барем не сеуште.

Crypter

Апла Зелен...
Член од
6 јуни 2010
Мислења
131
Поени од реакции
48
Запознај го девојчето подобро па после мисли шо ќе праиш.
Ај така ќе направиме, потоа ќе оставам да видам како ќе течат работиве, ако не на крај едноставно ќе начекам момент ког сме сами и интимно ќе и се приближам...остало е јасно.

S

Shellshock nam67

Гостин
ц
2-3 кафинја откако ќе бидне врската ;)
--- надополнето: Jul 19, 2011 12:13 PM ---
Ај така ќе направиме, потоа ќе оставам да видам како ќе течат работиве, ако не на крај едноставно ќе начекам момент ког сме сами и интимно ќе и се приближам...остало е јасно.
штом ти ја прифати поканата значи дека прифаќа е сега другото треба ти сам да го одработаш кафе муабет на клупа ќе си ја седниш ќе ја бакниш во образ па после ќе ја залапаш и шо ќе прајш понатака твое е

A

Antigona

Гостин

P.S: Не сум романтичар...
Да сум на твое место, не би идела одоколу туку директно ќе и пријдам и ќе и речам дека ми се допаѓа.
Да си некаде во Америка сигурно нема да ти биде срам и нема да ти биде чудно да и пријдеш на некоја и да се смуваш со неа.......така да тоа ништо не менува и за Македонија.

Биди либерален, не се стегај толку. Шо има врска што малку се знаете. Ти кажи си од твоја страна, па она сама нека одлучи дали ќе прифати.

Ајде биди маж, само храбро!

Crypter

Апла Зелен...
Член од
6 јуни 2010
Мислења
131
Поени од реакции
48
Да сум на твое место, не би идела одоколу туку директно ќе и пријдам и ќе и речам дека ми се допаѓа.
Да си некаде во Америка сигурно нема да ти биде срам и нема да ти биде чудно да и пријдеш на некоја и да се смуваш со неа.......така да тоа ништо не менува и за Македонија.

Биди либерален, не се стегај толку. Шо има врска што малку се знаете. Ти кажи си од твоја страна, па она сама нека одлучи дали ќе прифати.

Ова воопшто не ми е проблем, ама знаејки го македонскиот менталитет од типот „да не помисли дека сум лесна“, ова мислам дека би било апла fail. Уствари, вака, ако не ќе и кажам јас, па ќе и остаам рандом период да си размисли. Потоа ќе видам реакција од нејзина страна, па според тоа ќе одлучам што понатаму, а за понатаму ми е лесно.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504

Вака лесно е,да си на нејзино место ќе му залепиш шамар.

A

Antigona

Гостин
Има ли потреба од шамари ? Културна и фина девојка само би рекла НЕ и толку, без никакво објаснување.

Тоа само некоја тешка шмизла може да го направи, а секоја останата би го одбила фино лепо или би прифатила и толку.:)
--- надополнето: Jul 19, 2011 1:19 PM ---
Ова воопшто не ми е проблем, ама знаејки го македонскиот менталитет од типот „да не помисли дека сум лесна“, ова мислам дека би било апла fail. Уствари, вака, ако не ќе и кажам јас, па ќе и остаам рандом период да си размисли. Потоа ќе видам реакција од нејзина страна, па според тоа ќе одлучам што понатаму, а за понатаму ми е лесно.
Те сфаќам за македонскиот менталитет, но само неиживеани женски се однесуваат ко неандерталци. Јас верувам дека повеќето од женските се полни со разбирање и нема да го сфатат тоа негативно туку баш напротив, некои дури и ценат искреност и отворено машко срце.:)

Crypter

Апла Зелен...
Член од
6 јуни 2010
Мислења
131
Поени од реакции
48

Не, нема да ми залепи шамар, не планирам да се „шмизлам“ кога би го кажал тоа, туку би бил сериозен. Би ми влепила шамар ако сум на водка или ако би се понашал не сериозно.
--- надополнето: Jul 19, 2011 1:21 PM ---
Иначе ирена пишала во меѓу време...
Ондак дефинитивно тргам во акција.

A

Antigona

Гостин
Не, нема да ми залепи шамар, не планирам да се „шмизлам“ кога би го кажал тоа, туку би бил сериозен. Би ми влепила шамар ако сум на водка или ако би се понашал не сериозно.
--- надополнето: Jul 19, 2011 1:21 PM ---
Иначе ирена пишала во меѓу време...
Ондак дефинитивно тргам во акција.
Само храбро, нема ништо да изгубиш. Оти имаше една погодорка баш не ми текнува, вака некако беше „Некој мислел и мислел што д аправи и од мислење....... „

Јас верувам во тебе :)

Член од
20 март 2011
Мислења
29
Поени од реакции
1
Јас имам еден проблем со девојката која ја засакав многу
значи се запознавме скоро секој ден се гледаме ама не комуницираме многу скоро ич
ја прашав зашто не комуницира со мене ми рече се ми се свига кај тебе само понашањето не ми се свига ич и затоа нема шанса со мене па помагајте сеа кажете како да се поправам после тоа

Kajgana Shop

На врв Bottom