Спор "Цигани" наспрема "Роми" во Романија

• Креатор на темата Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување Време на започнување
абе цигани и роми е исто само ние ги викаме цигани а они у книшка на родени се водат како роми.. тоа е вајда од временската разлика која поминала од порано до сега уште од германија кога бил хитлер на чело HEIL HITLER!!!

абе цигани и роми е исто само ние ги викаме цигани а они у книшка на родени се водат како роми.. тоа е вајда од временската разлика која поминала од порано до сега уште од германија кога бил хитлер на чело HEIL HITLER!!!
Па ние по петричко им викаме гиупци

сериозен инцидент во романија
од воен воз кој превезувал боеви глави од романија за бугарија-украдени се 10
се смета дека тоа го сториле цигани од Џурџу
http://news.mail.ru/incident/6360990/?frommail=1

Тоа не е работа на цигани. Тоа е нешто во кое учествува држава или сериозна организација.
--- надополнето: Jul 18, 2011 1:27 PM ---
Срамота, овие како Бугарите се, го признаа ОМО пред да влезат во ЕУ, па по некој месец пак го укинаа.

.

Ти што очекуваш? ОМО Илинден е нешто што би било штетно за бугарскатадржава.На крајот Бугарија е суверена држава. Гледајте си вашиот двор.

Тоа не е работа на цигани. Тоа е нешто во кое учествува држава или сериозна организација.
--- надополнето: Jul 18, 2011 1:27 PM ---

Ти што очекуваш? ОМО Илинден е нешто што би било штетно за бугарскатадржава.На крајот Бугарија е суверена држава. Гледајте си вашиот двор.
Da suverena drzava so del od sosedna drzava i so nevidena tortura vrz nezinite malcinstva.Nie si go gledame nasiot dvor no redno e i vie da si go gledate vasiot neli?

Da suverena drzava so del od sosedna drzava i so nevidena tortura vrz nezinite malcinstva.Nie si go gledame nasiot dvor no redno e i vie da si go gledate vasiot neli?

Ние си го гледаме. В Б'лгарија нема странска територија.И што ќе се случи ако ви дадеме територија? Ќе дојдат Албанците и пак ќе ви јаземат.

Ние си го гледаме. В Б'лгарија нема странска територија.И што ќе се случи ако ви дадеме територија? Ќе дојдат Албанците и пак ќе ви јаземат.
Па подобро нас да ни ја дадете него ли Турците да ви ја земат.Со 300.000 Албанци ке се снајдеш некако ама со 80 мил Турци вие си знаете најдобро што ке ве снајде.

Па подобро нас да ни ја дадете него ли Турците да ви ја земат.Со 300.000 албанеци ке се снајдеш некако ама со 80 мил Турци вие си знаете најдобро што ке ве снајде.

Нема таков шанса. Турците си имаат држава и во моментов се 6% од населението на Бугарија.

300 000? - 800 000

Macedonian Orthodox 64.7%, Muslim 33.3%, other Christian 0.37%, other and unspecified 1.63% (2002 census)

https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/mk.html

Многу сакам да ми објасниш што би било штетно за бугарската држава? Признавање на права на малцинства за тебе е штетно?! Патетики...
Инаку кузнај дали некој во вашата ви суверена држава чул за Европска конвенција за човекови права. Земи читни прво, пред да земеш чаршиски муабети да правиш. Зборам за најопшти права, за кои сте потписници, а и плус членка на ЕУ, а тоа што го правите го нема ни во Иран!
Само напомена, немам намера да навлагам во мизерни дискусии кој е “подобар“ и на кого му е подолг.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom