Зашто бодрење на странски клубови, а не на домашни .. Хмм .. Ко прво во нашата земја моментално нема фудбалски клуб, ама баш фудбалски клуб. Ова кај нас е некој вид на не знам како да кажам, фудбалски организации кои се на работ за да опстојат. Како прво се нема пари, се нема услови за подигнување на квалитетот. Се нема место за да се игра фудбал. Јас како што гледам, освен филип втори во другите градови нема и некој стадион, тоа се некој вид на бавчи. Маалското игралиште на кое што играм е во подобра состојба. На некои ``стадиони`` наши нема ни седишта .. Играчите на Вардар минатава сезона немаа земено плата којзнае колку време .. Спортската опрема, дресовите, штуцните итн, играчите им ги носеле дома на мајките да им ги перат, да им ги чистат. И тоа ли е фудбалска лига, тоа ли е ? Треба да се вложи и во младинските категории, треба да се вложи секаде за да малце живне фудбалот кај нас ... А без добра лига, нема ни добра репрезентација .. Нема од каде да никнуваат играчи, и од клубовите директно да бидат повикани во репрезентацијата, туку ако се роди некој голем талент, одма бега и си ја бара среќата во странство, затоа што знае дека тука ништо нема да направи. А кога ќе ја видам и целава држава, дека све е срање, не знам зашто и спортот би цветал.
А колку само ќе беше добро да имавме добра лига, не мора од светски ранг, како премиер лигата, калчото и сл... Секој викенд одиш си го бодриш локалниот клуб, се организирате со другарите и навивачката група да одите во друг град, па дружби со други навивачи од други градови ..

[/quot
Нема кој не ми оди на НЕРВИ тука немало квалитет немало пари итн. преку глава ми дојдовте со ова
Само ова сакам да ве прашам сите како може АЛБАНЦИТЕ од Тетово кој навиваат за Шкендија која настапуваа во таа иста лига
(која за вас очигледно не постои или е селска лига) ги има во толку голем број сигурно над 10000 по натпревар на домашен терен (дерби утакмица уште поголема бројка) и останати 10000 фанови и повеке кој даваат се за тој клуб кој поголем број од нив ги знам не ми спомнале никоја странска екпипа или Лига пред Шкендија и се присутни за нивниот клуб на СТАДИОН секоја УТАКМИЦА!!!
Самата бројка на гледаност кажува се не памтан на Филип II или некој друг стадион да има толкава бројка (на лигашка утакмица мислам) исти им се условите како на другите клубови и кога беа и втора лига го имаа скоро истиот просек по натпревар!!!!
Некој ке одговори на ова дека е Албанска екипа па заради тоа се во толкав број ама тука е и Ренова која има далеку помалку фанови беше и Милано тука пред некоја година Слога и други ЕКИПИ а ја немаа таа гледаност сега некој си мисли па имаат затоа што ја освоиле лигата ке потсетам и во втора лига беше истиот БРОЈ!!!!
Не велам дека тие 10000,30000 или 50000 фанови навиваат само за Шкендија и јас си имам некој клуб од странство кој го следам но на прво место е ДОМАШНИОТ ФУДБАЛ!!!
Ако не ви се допаѓа седи си дома пред ТВ и гледај си ги Јуве кој изгуби титула поради местенки и се пресели во СЕРИА Б гледајте си КАЛЧО со точен резултат хахаха не е само нашата лига во секоја имало местенки и ке има и ПОНАТАКА!!!
И малиот број на гледаноста на натпреварите е голем фактор за клубот и самата лига но вие седете дома и како што пишав гледајте Емполи Наполи кој немаат поим дека постои МАКЕДОНИЈА!!!
ЗАТОА НЕ МЕ ТРУЈТЕ СО ГЛУПОСТИ ЕДНОСТАВНО ОД+++И