Скопје 2014 (Генерална дискусија)

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Епа тогаш собери 200000 потписи, распиши референдум, пошто никој не знае кој е Јустинијан + не ги сакаат и другите споменици (барем според "независните" медиуми) и ќе мора да ги дислоцираат. Ајде да се преброиме пак ако треба.
А првиот референдум за спомениците кога беше?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
А првиот референдум за спомениците кога беше?
Избори беа, ама партијата што победи јасно кажа дека ќе го продолжи и заврши проектот, затоа сите што гласале за таа партија индиректно гласале и за проектот. Ако треба и директно да се произнесеме соберете потписи ќе гласаме.

Член од
17 февруари 2006
Мислења
63
Поени од реакции
5
Доброо..Значи треба да се направи и споменик од Аристотел,бидејќи тој имал голема улога во животот на Александар Македонски што значи дека бил од гоолемо значење,и не само за Александар туку и низ светската историја.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Избори беа, ама партијата што победи јасно кажа дека ќе го продолжи и заврши проектот, затоа сите што гласале за таа партија индиректно гласале и за проектот. Ако треба и директно да се произнесеме соберете потписи ќе гласаме.
Значи сакаш да кажеш дека сите што гласале за ВМРО го поддржуваат проектот? Контингенти гласови а? Сите со исти ум. Не ми се верува некако дека сите тие ги сакаат спомениците, туку повеќе се плашат за своето работно место, ама нвм да не одиме оффтопик.
Онтопик, не го поддржувам проектот и ми се се** кога ке го кажат на Сител, Јустинијан Македонецот. :sick:
Тоа е тоа.
--- надополнето: Jul 16, 2011 11:07 AM ---
Доброо..Значи треба да се направи и споменик од Аристотел,бидејќи тој имал голема улога во животот на Александар Македонски што значи дека бил од гоолемо значење,и не само за Александар туку и низ светската историја.
Добра ти е идејава, сепак Аристотел е еден од најзначајните светски мислители.Јас сум за.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Значи сакаш да кажеш дека сите што гласале за ВМРО го поддржуваат проектот? Контингенти гласови а? Сите со исти ум. Не ми се верува некако дека сите тие ги сакаат спомениците, туку повеќе се плашат за своето работно место, ама нвм да не одиме оффтопик.
Онтопик, не го поддржувам проектот и ми се се** кога ке го кажат на Сител, Јустинијан Македонецот. :sick:
Тоа е тоа.
Епа затоа ти викам, собирајте потписи и референдум, па ќе видиме најдобро. И не се ваѓајте со А1 глупости граѓаните не сакаат споменици, ама се плашат да кажат.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
Роден на територија на Македонија = македонец! Немој не ме смеј, лоооол, можам да ти набројам стотици кои се родени на територија на МКД, а со сигурност не се македонци.
Јустинијан бил римјанин друже и кој си ти да го негираш тоа?
префрли си го муабетот во Историја и прекинете со вашите комплекси да ја загадувате темата

*Јустинијан е од Скопски таор, Македонско село, во негово време Скопје доживува подем, Камениот мост е подигнат од него,обновен подоцна од Турците. За потеклото во Римската империја која била мултикултурна мже да се нагага, но неговите први генерали и соработници биле Македонци, претпоставка и тој самиот. ЕТЕ ЗОШТО ТРЕБА СПОМЕНИЦИ , зошто народецовни е написмен и ккултурно умртвен..значи си имате подфорум Историја

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Епа затоа ти викам, собирајте потписи и референдум, па ќе видиме најдобро. И не се ваѓајте со А1 глупости граѓаните не сакаат споменици, ама се плашат да кажат.
Па не се баш А1 глупости, сум разговарал со некои луѓе на позиција, ми кажале дека за спомениците мора све најубаво и покрај тоа што мислиш ти поинаку.Спомениците биле најграндиозна замисла на ШЕФОТ, така да ќути си и земај си платичка.

Член од
17 февруари 2006
Мислења
63
Поени од реакции
5
Па треба да е некој идиот кога би прекинал проект кој е повеќе од пола завршен (да не речам платен).Кој и да дојдеше на власт ке мораше да го заврши барем она што е почнато да се гради.(а почнати се речиси сите планирани градби и споменици)

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
префрли си го муабетот во Историја и прекинете со вашите комплекси да ја загадувате темата

*Јустинијан е од Скопски таор, Македонско село, во негово време Скопје доживува подем, Камениот мост е подигнат од него,обновен подоцна од Турците. За потеклото во Римската империја која била мултикултурна мже да се нагага, но неговите први генерали и соработници биле Македонци, претпоставка и тој самиот. ЕТЕ ЗОШТО ТРЕБА СПОМЕНИЦИ , зошто народецовни е написмен и ккултурно умртвен..значи си имате подфорум Историја
Дај еден историски запис кај што пишува дека е македонец, а не ромеј и ке прекинам со пишување.
Чекам.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Па не се баш А1 глупости, сум разговарал со некои луѓе на позиција, ми кажале дека за спомениците мора све најубаво и покрај тоа што мислиш ти поинаку.Спомениците биле најграндиозна замисла на ШЕФОТ, така да ќути си и земај си платичка.
Епа нема валда тие 1000 луѓе на позиција да го решат референдумот, ќе гласаат граѓаните па ќе видиме, еве и на анкетава на Кајгана води да, валда не е и овде замешан ШЕФОТ.

Па треба да е некој идиот кога би прекинал проект кој е повеќе од пола завршен (да не речам платен).Кој и да дојдеше на власт ке мораше да го заврши барем она што е почнато да се гради.(а почнати се речиси сите планирани градби и споменици)
Ако е толку лош како што тврдите нема причина да не се руши.

Член од
17 февруари 2006
Мислења
63
Поени од реакции
5
Ако е толку лош како што тврдите нема причина да не се руши.
Ќе си ги препрочитам постовите за секој случај,но мислам дека нигде не напишав дека е толку лош.Јас само изразив желба да го има и Тито (и не ми се свиѓаат капиите,дури и да се согласат да ми ја напраат таа у двор шо требаше да ми биде).
Не ми сметаа толку спомениците колку шо ми смета нивната лоша распореденост,сваќам дека плоштадот е во Ценар на Скопје но требаше да си остане плоштад и доволно ке беше една фонтана со споменик во средината.
Сеа се што фали е околу центар да се направат ѕидови,да се покрие и да напишат "Музеј на долгата Македонска историја".
А тоа што ние како нација сме познати по чување на културните споменици и обележја е доволно за да ти се оствари желбата т.е. во најбрз можен рок спомениците да бидат осквернавени и нагрдени.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.038
Поени од реакции
83.473
Balegari ne vjeruju sreći.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Ќе си ги препрочитам постовите за секој случај,но мислам дека нигде не напишав дека е толку лош.Јас само изразив желба да го има и Тито (и не ми се свиѓаат капиите,дури и да се согласат да ми ја напраат таа у двор шо требаше да ми биде).
Не ми сметаа толку спомениците колку шо ми смета нивната лоша распореденост,сваќам дека плоштадот е во Ценар на Скопје но требаше да си остане плоштад и доволно ке беше една фонтана со споменик во средината.
Сеа се што фали е околу центар да се направат ѕидови,да се покрие и да напишат "Музеј на долгата Македонска историја".
А тоа што ние како нација сме познати по чување на културните споменици и обележја е доволно за да ти се оствари желбата т.е. во најбрз можен рок спомениците да бидат осквернавени и нагрдени.
ОК, те сместив во групата на тие што не им се допаѓа се, извини. Овие ќе опстанат, доволно се високи за да неможе некој глуп вандал да ги стигне лесно, а и добро заштитени.

I

Iblis

Гостин
МОБ можеше да се среди досте лесно , морам да забележам и не опасно т.е. без динамит, самата зграда е станата таква бидејќи не е одржувана, никогаш. Со ваков начин на работа, прави ново па кој го е*е после, и ова што се гради ќе биде дел од руглото во Скопје.
Она таму погоре некој даде карта на Македонија, онака замислена, како на некој му одговарало, макар што и никогаш како таква не постоела и сега секој што е, бил или ќе биде роден на таа територија е Македонец? Дали сте свесни на колку Турци,Грци,Бугари,Срби,Албанци и кој знае што друго ќе треба по ова логика да им изградиме споменик? Немојте вака луѓе, малку памет во глава , ако ништо друго видете кој за што се борел во животот, да не врагот некој ден го величиме..

Член од
17 февруари 2006
Мислења
63
Поени од реакции
5
ОК, те сместив во групата на тие што не им се допаѓа се, извини. Овие ќе опстанат, доволно се високи за да неможе некој глуп вандал да ги стигне лесно, а и добро заштитени.
Се надевам дека ке биде така..ама за секој случај ако грешиш ке треба да вработиме луѓе што ке ги одржуваат. http://www.ververica.mk/video/20052011-0753-1453.html?page=30
:pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom