Скопје 2014 (Генерална дискусија)

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Роден на територија на Македонија = македонец! Немој не ме смеј, лоооол, можам да ти набројам стотици кои се родени на територија на МКД, а со сигурност не се македонци.
Јустинијан бил римјанин друже и кој си ти да го негираш тоа?
Дали тоа значи дека немаме право да се гордееме со Тоше бидејќи беше влав или пак со Шаќири бидејќи е албанец?

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Дали тоа значи дека немаме право да се гордееме со Тоше бидејќи беше влав или пак со Шаќири бидејќи е албанец?
Со твои зборови:
Тоше е македонец и Шакири е македонец зошто се родени во Македонија и затоа сум јас горд на нив. ;)
Туку шо прајме со македонците што не се родени тука? Тие не се македонци?

И што си ти толку горд на Јустинијан?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Со твои зборови:
Тоше е македонец и Шакири е македонец зошто се родени во Македонија и затоа сум јас горд на нив. ;)
Туку шо прајме со македонците што не се родени тука? Тие не се македонци?

И што си ти толку горд на Јустинијан?
Тие се македонци по потекло, но сепак државата во која се родени и во која живеат има многу поголема "корист" од нивниот успех. На пример, таков е Мајк Зафировски, македонец е ама се што создава го создава во САД па негледам зошто доколку постигне некој неверојатен успех и стане историски важна личност во САД не би му изградиле споменик.

Јустинијан е роден во Таор, Македонија и станал еден од најуспешните инператори во Источното Римско царство и поради тоа заслужува почит.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Роден на територија на Македонија = македонец! Немој не ме смеј, лоооол, можам да ти набројам стотици кои се родени на територија на МКД, а со сигурност не се македонци.
Јустинијан бил римјанин друже и кој си ти да го негираш тоа?
Ај тука исчитај па спори што имаш.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Тие се македонци по потекло, но сепак државата во која се родени и во која живеат има многу поголема "корист" од нивниот успех. На пример, таков е Мајк Зафировски, македонец е ама се што создава го создава во САД па негледам зошто доколку постигне некој неверојатен успех и стане историски важна личност во САД не би му изградиле споменик.

Јустинијан е роден во Таор, Македонија и станал еден од најуспешните инператори во Источното Римско царство и поради тоа заслужува почит.
Ами Александар Македонски не е роден во Македонија, сеа шо прајме?
Си се вртиш како ти одговара, а пријателе? лол
Значи Јустинијан го славиме само затоа што татко му бил во тогашниот римски гарнизон во Таор?
Ако славиме еден римјанин, дај да ги славиме сите.(BTW, треба и жена му на Јустинијан да ја стават до него, сепак била Императорка.)
--- надополнето: Jul 16, 2011 10:15 AM ---
Ај тука исчитај па спори што имаш.
На бугарите ме потсеќате со овие присвојувања на се' и сешто.Па дури и Василиј Први го направивте македонец.Немој не ме радуј.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Значи Јустинијан го славиме само затоа што татко му бил во тогашниот римски гарнизон во Таор?
Ако славиме еден римјанин, дај да ги славиме сите.(BTW, треба и жена му на Јустинијан да ја стават до него, сепак била Императорка.)
Мешаш поими друже. Цело време пишувам територија на Македонија, а не територија на Република Македонија, а тоа е малку различно.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
--- надополнето: Jul 16, 2011 10:15 AM ---

На бугарите ме потсеќате со овие присвојувања на се' и сешто.Па дури и Василиј Први го направивте македонец.Немој не ме радуј.
Темата не си ја исчитал, затоа џабе тролаш.

Александар е роден во Македонија.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
И сигурно нема да се разбереме. Сум дискутирал со многумина на овие теми, со никого не сме дошле на исто гледиште на крај. Овие прашања мора да се решаваат со пребројување. Се преброивме пред еден месец излезе дека повеќе сакаат да им се оддаде почит на овие историски личности и негледам зашто тоа би запрело сега.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Мешаш поими друже. Цело време пишувам територија на Македонија, а не територија на Република Македонија, а тоа е малку различно.
Ами Јустинијан е роден во римската провинција Дарданија, не е роден на територијата на Македонија?!
Збуњен сам дај помогни ми, да не имаш некои замислени граници на Македонија кои се протегаат наназад низ вековите?
--- надополнето: Jul 16, 2011 10:20 AM ---
Темата не си ја исчитал, затоа џабе тролаш.

Александар е роден во Македонија.
Ја прочитав темата. Александар е роден во Македонија ама не на територијата на Р. Македонија, Василиј I, II ни под разно не биле македонци, значи ни во твоите најлуди соништа. Вистината не е тролање, пријателе.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Ами Јустинијан е роден во римската провинција Дарданија, не е роден на територијата на Македонија?!
Збуњен сам дај помогни ми, да не имаш некои замислени граници на Македонија кои се протегаат наназад низ вековите?
--- надополнето: Jul 16, 2011 10:20 AM ---

Ја прочитав темата.
Не си ја прочитал. Да ја имаше прочитано оваа никаква дискусија која ја наметнуваш немаше да се води.
И зошто не се обидеш таму да спориш тоа што имаш?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168

Ова е територијата на Македонија, и воопшто не ми прави разлика како административно ја нарекувале низ вековите различните владетели.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Не си ја прочитал. Да ја имаше прочитано оваа никаква дискусија која ја наметнуваш немаше да се води.
И зошто не се обидеш таму да спориш тоа што имаш?
Ја прочитав пак ке ти речам, темата тука е за спомениците и конкретно за споменикот на Јустинијан, што на Сител го најавија како споменик на Македонскиот Император!
МАКЕДОНСКИ ИМПЕРАТОР?!?!?!
--- надополнето: Jul 16, 2011 10:27 AM ---
Ова е територијата на Македонија, и воопшто не ми прави разлика како административно ја нарекувале низ вековите различните владетели.
Ова е само твоја желба за територијата на Македонија, никогаш не постоела држава во такви рамки, а ни тема, провинција, административна поделба.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Ова е само твоја желба за територијата на Македонија, никогаш не постоела држава во такви рамки, а ни тема, провинција, административна поделба.
За џабе дискутираме, нема да се разбереме сигурно, ќе се самоцитирам и тоа ти е одговор
И сигурно нема да се разбереме. Сум дискутирал со многумина на овие теми, со никого не сме дошле на исто гледиште на крај. Овие прашања мора да се решаваат со пребројување. Се преброивме пред еден месец излезе дека повеќе сакаат да им се оддаде почит на овие историски личности и негледам зашто тоа би запрело сега.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
За џабе дискутираме, нема да се разбереме сигурно, ќе се самоцитирам и тоа ти е одговор
Ако знае мнозинството кој е Јустинијан, јас на трупче ке си го...

Овие присвојувања ме потсетуваат на пустата желба на хрватите да си го присвојат Никола Тесла и покрај тоа што човекот, не еднаш, си кажал дека е србин.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Ако знае мнозинството кој е Јустинијан, јас на трупче ке си го...
Епа тогаш собери 200000 потписи, распиши референдум, пошто никој не знае кој е Јустинијан + не ги сакаат и другите споменици (барем според "независните" медиуми) и ќе мора да ги дислоцираат. Ајде да се преброиме пак ако треба.

Kajgana Shop

На врв Bottom