БУГАРИЈА = ЕУ?

Статус
Затворена за нови мислења.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Така е Ќе ве видиме вас по некоја година под европски индикатори засиромаштија. Сигурно 95% ќе сте сиромашни и во ризик.
--- надополнето: Jul 13, 2011 6:38 AM ---
А српскиот весник наскоро ќе си оди во Македонија. Бидејќи тоа е српски весник,што даваш.
ne gledam prichina shto tolku se popali od vesta - pa vesnikot e vash-toa ne e podatok od Makedonija, ami statistika od EU-
onaa EU, koja vie tolku mnogu ja velichete - taa veli deka uslovite za zhivot vo BG vo poslednite godini se vlosheni ...
noooo, najbitnoto od seto toa shto EU i ponatamu Vi nametnuva novi i novi preporaki- da prodolzhite so penziskite reformi , da najdete mozhnost za vrabotuvanja na naselenieto , da gi modernizirate javnite sluzhbi, da ja prodolzhite obrazovnata reforma , da gi zgolemite platite, da sozdadete povekje mozhnosti za investicii ....... i da ne nabrojuvam- znachi ...sakale , nejkele vie morate da go odigrate toa “oro“bez ogled dali ste na opashkata ili na chelo na oroto - od prosta prichina shto ste vekje vo EU-otstapki kolovodjata nema da tolerira :unsure:

Член од
25 мај 2011
Мислења
321
Поени од реакции
52
ne gledam prichina shto tolku se popali od vesta - pa vesnikot e vash-toa ne e podatok od Makedonija, ami statistika od EU-
onaa EU, koja vie tolku mnogu ja velichete - taa veli deka uslovite za zhivot vo BG vo poslednite godini se vlosheni ...
noooo, najbitnoto od seto toa shto EU i ponatamu Vi nametnuva novi i novi preporaki- da prodolzhite so penziskite reformi , da najdete mozhnost za vrabotuvanja na naselenieto , da gi modernizirate javnite sluzhbi, da ja prodolzhite obrazovnata reforma , da gi zgolemite platite, da sozdadete povekje mozhnosti za investicii ....... i da ne nabrojuvam- znachi ...sakale , nejkele vie morate da go odigrate toa “oro“bez ogled dali ste na opashkata ili na chelo na oroto - od prosta prichina shto ste vekje vo EU-otstapki kolovodjata nema da tolerira :unsure:
"90% од работодавачите обезбедуваат работниците на најниските осигурувањепрагови"

http://kostelbg.net/home/node/539

статистика - ветер

Како и да е мислете си што сакате. Македонистите да пишуваат што сакаат, но да не заборават дека луѓето имаат очи.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
А зошто мислиш дека во Македонија 90 % од вработените во приватниот сектор не се осигурени на минимална плата????

Не ги слушај татароманите што имаат да кажат за Македонија, слушај ги Македонците. За да не мора на доктор.:pos:

Член од
28 јануари 2010
Мислења
493
Поени од реакции
117
Кул, сакаме, не сакаме ке го играме орото. Со сила. Това е убавото на ЕУ. Со сила ке те направат човек.
Нашите, па и вашите политичари само стап сакат. Инаку со децени ке карат по старо, Кога знаат дека
некои ги гледа, по малко цигании прават. За жал не се гледа кога и вие ке се фатите на орото и се повеке ке заостанувате.
За вратените територии. Наверно ного сте работени и не знаете дека во пиринот веке ретко ке срештнеш фамилиа
коиа и двамата са от тука. Моита жена е от северна БГ. Прво требува со воина да ги земете - слаби сте. Второ требува
сите свмвиства да се разделат. А трето сички со исклучок на 5000 се сметат бугари. Така што това са несериозни теми.
Едно е да сакаш, друго е да можеш, трето е да го сториш беше кажал Хаитов.
Истото важи и за дечкото. Сбори глупости. Некои ке се вратил кам корените. Алоооо, во кои век живееш бе
децки газ цуцулест? Кои како сака така се осека. Шом се осекат македонци такива и ке бидат.
Аман од балкански глупости.

skywallker77

realen pragmaticar
Член од
1 октомври 2009
Мислења
223
Поени од реакции
28
Spored najnovitre istrazuvanja na NASA bugarija nikogas i ne bila vo EU!

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Кул, сакаме, не сакаме ке го играме орото. Со сила. Това е убавото на ЕУ. Со сила ке те направат човек.
ни со сила ни своеволно- не сме ни ние, ни вие за во ЕУ- се’ додека по нашите и вашите улици дефилираат крави и коњи , а и друг добиток - заклучокот е ЕДЕН- сакал ти да се сложиш или не - ТОА е :pos:

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=968884
--- надополнето: Jul 18, 2011 5:51 PM ---
http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=D1AADBC530B2F5469689532C601A2476

Член од
28 јануари 2010
Мислења
493
Поени од реакции
117
ни со сила ни своеволно- не сме ни ние, ни вие за во ЕУ- се’ додека по нашите и вашите улици дефилираат крави и коњи , а и друг добиток - заклучокот е ЕДЕН- сакал ти да се сложиш или не - ТОА е :pos:

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=968884
--- надополнето: Jul 18, 2011 5:51 PM ---
http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=D1AADBC530B2F5469689532C601A2476
За радост не си ти кои кажува кои е за ЕУ. Други хора решават. Работите са ного по комплицирани
одколко добитак по улици. Хората са уценели кои е за тамо и кои не, колко и да ве боли. Ама немоите да
се косите, вие имате само 20 години искуство како држава друже.

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
За радост не си ти кои кажува кои е за ЕУ. Други хора решават. Работите са ного по комплицирани
одколко добитак по улици. Хората са уценели кои е за тамо и кои не, колко и да ве боли. Ама немоите да
се косите, вие имате само 20 години искуство како држава друже.
мене искрено ИЧ не ме боли- нит па сакам влез во ЕУ
тебе те боли - што мораш да им плаќаш за хировите на гејците- тебе те мава по џеб- мене стојко ми се дрви-
и воопшто не си објективен- за инат се можеш да напишеш-
хахахахахахах- 20 години- велиш????? ај терај си ја својата политика заслепен од „убавините “ на ЕУ- хахах:pos:

Член од
28 јануари 2010
Мислења
493
Поени од реакции
117
мене искрено ИЧ не ме боли- нит па сакам влез во ЕУ
Да бе, повервАх ти.;)
А геиците ке го папат. На них други плакат.
Мен ме брига дека од 3 милиарда евро за магистрали ЕУ дава 2 и пола.
Това значи повеке убави патишта, повеке вработени, по маленка невработеност.
Това ме аресова.

Член од
4 ноември 2010
Мислења
305
Поени од реакции
50
Админите ного подценуват македонците. Сметат дека кога ке избришат мислене со
позитивно инфо за ЕУ или БГ македонските форумджии нема да го намерат со чичко Гугле.
Не верував дека ке идете чак до там

Член од
4 ноември 2010
Мислења
305
Поени од реакции
50
Това, и не гледам да има нешто страшно и да крше правилата на форумо.
Интернрт е глобално село и методиките на цензура од времето
на Тито и Живков веке не работат. Освен да се забрани интернрт;)

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Странските директни инвестиции во Бугарија во првите пет месеци од годинава, се намалија за 29%, споредено со истиот период лани и достигнаа 265,2 милиони евра.

Според податоците на Бугарската народна банка (БНБ) најголеми странски инвестори биле Австријците со 122,7 милиони евра и компаниите од Кипар со 44,6 милиони евра.Од вкупниот износ на инвестиции 8,8 милиони евра се реинвестиција на странски компании кои работат во Бугарија покажуваат податоците на брутодомашниот производ (БДП).

Бугарските компании од јануари до мај оваа година во странство инвестирале 29,1 милиони евра, што е двојно помалку во однос на првите пет месеци од минатата година, кога бугарските инвестиции во странство изнесуваа 61,3 милиони евра.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom