eBay (официјална тема)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Колку време треба за да стигнат парите од PayPal на VISA картичката од NLB?

На ebay ми вратија пари, некои 75$ ми ги вратија на PayPal акаунтот, а таму вика дека се одма претени на мојата VISA картичка.
За колку време би требало да стигнат на картичка за да можам да си ги подигнам?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.067
Поени од реакции
23.512
во мојот случај неколку дена ,за кај тебе незнам ама тука некаде.ама не ги рачунај саботи недели

Член од
7 јули 2011
Мислења
24
Поени од реакции
0
Здраво.
Сакам да прашам за колку време (од прилика) стигнуваат работи порачани од Ebay? Продавачот ги праќа од Англија, а веќе чекам повеќе од 30 дена (Јас сум од Охрид).

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.067
Поени од реакции
23.512
требаше да ти стигнат досега, отприлика за 20 дена стигнуваат во просек.најубаво контактирајго ама учтиво и културно и ке се среди.или ке ти врати пари или ке ти прати ново што и да беше.но најбитно од се обавезно без разлика на се дајму позитивен феедбек и дај му до знаење дека му даде.

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
Јас баш имав нарачка од Англија, направена на 28 јуни, а стаса пакетчето завчера, значи една недела.

Член од
7 јули 2011
Мислења
24
Поени од реакции
0
Исто така направив нарачка од Америка и доплатив плус за побрзо да стигне (чекам 6-7 дена веќе). Ме интересираше и тоа за колку време ќе стигне. Поздрав и фала за брзите одговори :)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.067
Поени од реакции
23.512
од англија немав досега порачано ама од америка кина и којзнаје каде уште не стигнуваат во просек за не цел месец и порано некогаш.

Член од
7 јули 2011
Мислења
24
Поени од реакции
0
Значи без разлика дали е платено за побрзо да стигне (на пример 5 до 10 дена) пак стигнуваат стандард, за пола до цел месец?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.067
Поени од реакции
23.512
абе ако си купвал нешто скапо подобро е и она како го викат бројче за пратење па да видиш до кај е.

Член од
7 јули 2011
Мислења
24
Поени од реакции
0
Transaction ID? Го имам тоа, само на која страна се проверува?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.067
Поени од реакции
23.512
не тој
tracking number или така нешто.се доплакја за него мислам ама не сум сигурен дали на ибеј или на друга страна беше.ако е нешто скапо секако го има мислам ама не ме држо за збор.во секој случај досега сум немал проблемиа и кога сум имал како што ти реков културно и љубезно ке му се обратиш и ке прашаш шо е работата и ке му дадеш обавезно без разлика на се позитивен феедбак колку да го мотивираш.досега кај мене ми успевало и некој ми враќале пари некој ми препраќале.

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623
Дали некој ќе сака да ми го нарача ова ?
Плачам за вакво а немам сретнато во Македонија :/, башка живо џабе е. Паѓа частење за тој што ќе ми го нарача, не сум циција :D.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.067
Поени од реакции
23.512
ако се немаш договорено со никој завршена работа.прати пп за да ми дадеш адреса

Член од
7 јули 2011
Мислења
24
Поени од реакции
0
Да не знае некој колку време се чека за да бидат префрлени/вратени парите на PayPal кога ќе се откажи трансакција?

Член од
22 ноември 2010
Мислења
18
Поени од реакции
1
Дали има некој искуство со купување на патики од EBAY.Патикиве чинат 50 долари плус 40 за поштарина.Дали е безбедно како иде со царинаи дали стигаат пратките.Мислам дека UPS ги доставува

Kajgana Shop

На врв Bottom