3D анимации!

Член од
18 јануари 2011
Мислења
27
Поени од реакции
1
имам едно прашање до сите : како да напраам две коли да се тркаат и брзината со која што се движат да биде реална негде брзина со 150 km/h отприлика

JURAGAANTE

Professional !!!
Член од
4 април 2009
Мислења
411
Поени од реакции
31
Па напрај математика тоа е тешко пошто треба да работиш во рални димензии ке пресметаш колку е долга колата па колку е долг патот ги правис намалени за 1.000 пати тоа ке си видиш колку пати ке ги намалиш за да мозеш да ги изработиш во 3д откога ке ги намалиш пр. 1.000 пати тогаш ке ти треба пресметка за колку време го мине тој дел од патот колата знаци времето не се менува си останува исто значи колата е намалена и патот па затоа ке и треба исто време и у реалност и во 3д во програмата сега за тркалата имаш разни начини дали сакаш да си се вртат реално според патот или не ти е битно пошто нема да се приметува мн мн у голема брзина али се прави да се движат и реално тоа имаш туториал како иначе позз и да видиме што си направил па ке ти кажам каде што да управиш

Член од
18 јануари 2011
Мислења
27
Поени од реакции
1
Па напрај математика тоа е тешко пошто треба да работиш во рални димензии ке пресметаш колку е долга колата па колку е долг патот ги правис намалени за 1.000 пати тоа ке си видиш колку пати ке ги намалиш за да мозеш да ги изработиш во 3д откога ке ги намалиш пр. 1.000 пати тогаш ке ти треба пресметка за колку време го мине тој дел од патот колата знаци времето не се менува си останува исто значи колата е намалена и патот па затоа ке и треба исто време и у реалност и во 3д во програмата сега за тркалата имаш разни начини дали сакаш да си се вртат реално според патот или не ти е битно пошто нема да се приметува мн мн у голема брзина али се прави да се движат и реално тоа имаш туториал како иначе позз и да видиме што си направил па ке ти кажам каде што да управиш
fala za pomosta najdov i nekoj tutoriali moze i so rig na kola da se napravi ako sakas vidi http://cg.tutsplus.com/tutorials/autodesk-3d-studio-max/create-an-advanced-drifting-car-rig-in-3ds-max-day-1/ izvinete za latinica

Член од
19 април 2010
Мислења
54
Поени од реакции
7
Здраво,

Дали некој е расположен и заентересиран за хонорарна работа на проекти во 3d studio max. Некој кој добро го познава софтверот, моделирање, анимација, осветлување, v-ray рендери,....
нека пише на маил: orde.veljanoski@gmail.com
ili skype: ordeveljanoski

Член од
5 август 2010
Мислења
222
Поени од реакции
50
Zosto bi plakjal kurs koga sam mozes da ucis.. jas koristam Cinema 4D eve nekoi moi izrabotki..

JURAGAANTE

Professional !!!
Член од
4 април 2009
Мислења
411
Поени од реакции
31
Mi trebaat 2ca koi dobro rabotat 3DS max i ziveat vo Veles i okolinata neka mi pisat na pp ili na skajp

Член од
29 јуни 2011
Мислења
65
Поени од реакции
23
Ке може некој да ми најде некои старници за анимација

eXecutex

3D Artist - Game Developer
Член од
6 декември 2010
Мислења
38
Поени од реакции
25
Дечки, доста добро знам 3Д, гледам оваа тема е за 3Д анимации, епа можете да ги видите моите, но не сите анимации на јутуб - http://www.youtube.com/user/DeltaXchannel

Исто така ако сакате некои рендери на мојот девиант арт - http://examplefx.deviantart.com/

Не дека се фалам, него да ви покажам што имам сработено, некои од проектите ги имам аплоадирано...

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
Би сакал некој кој работел или има некој пријател во фх3х, да ми каже дали е лесно да се влезе таму? И дали се добри дечките?

Kajgana Shop

На врв Bottom