Гадење од крв?

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Мене не ми се гади од крв,но познавам некој што им се гади од крв таков пример е мојот другар, еднаш отидовме кај мене на вилата и јас здогледав желка и ја утепав целата беше со крв и на мојот другар поварна:)
истотака уживам да гледам операции на youtube и тоа на FULL SCREAM:)
?!?!?!

он: не се гадам ни јас :D ако се боцнам на прстот, ќе си ја испијам да не ми се троши.

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Крв како крв, материја, една од многуте што не опкружува нема потреба од страв . Ако видиш крв сигурно нема да ти се згади, но може да ти се згади кога ќе го видиш ,,изворот'' (раната) на таа крв.
Психолошкиот момент при случај на повреда е помислата ,,колку крв може да истече од таа рана"

И да, од игли секогаш ме било страв, секогаш ми се слошувало кога ни ставале вакСини.

Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
Мене ми се лоши од игла давање крв во комбинација со мирис на болница. Само еднаш во живот сум давал од вена за возачка.

Пропалица

Мртов/а
Член од
25 јуни 2011
Мислења
2.866
Поени од реакции
1.406
?!?!?!

он: не се гадам ни јас :D ако се боцнам на прстот, ќе си ја испијам да не ми се троши.
аууу па ти многу штедеш добар економист си станал :)
Крвта се штеди зошто многу вреди:)

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.441
Поени од реакции
6.096
Мислам стравот и гадењето од крвта произлегува од неговата поврзаност со болката. Каде што има крв таму има и болка ,макар и најминимална ...

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
И ја увек си ја цицам крвта кога ќе се боцнам/исечам на рака. Не ми е гад од крв и не ми претставува проблем да гледам рана.

Ама кога треба да ми зимаат крв од вена, благо речено припадам, зашто ме страв од игли. Зајко!

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
И јас не се гадам од крв ниту од боцкање со игла. Тоа е сосем нормална работа но секој има различен организам затоа некои луѓе неможат да гледаат крв.
Организам?? Мозок??

Член од
3 март 2009
Мислења
601
Поени од реакции
178
Мислам дека повеќето од вас не ми ја сфативте поентата на темата. Не сите, зашто имаше некои што одговорија на тоа што ве прашав... Значи, не е финтата да ми кажете дали се гадите од крв или не, дали ви е убаво да гледате, да цицате, што и да правите... Целата работа е да одговорите на прашањето: Од каде мислите дека доаѓа до ГАДЕЊЕ од крв? Односно, зашто гадење, кога прво и логично што може да предизвика крвта е страв.

K

kalimer0

Гостин
Организам?? Мозок??
На различен мислев отпорен и неотпорен на гадење.
На пример некој со слаб желудник може да поврати при таква глетка.

Update:

Според мене гадењето доаѓа од самата помисла дека таа црвена течност излегува од нечие тело што значи телото претрпело некаква повреда.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
На различен мислев отпорен и неотпорен на гадење.
На пример некој со слаб желудник може да поврати при таква глетка.

Update:

Според мене гадењето доаѓа од самата помисла дека таа црвена течност излегува од нечие тело што значи телото претрпело некаква повреда.
Не збори глупости мозокот е "виновник" а не телото.

K

kalimer0

Гостин
Не збори глупости мозокот е "виновник" а не телото.
Од каде мозокот ги добива дразбите? Сигурно не ги произведува сам туку ги добива од телото преку сетилните органи.
Како може да ти се гади од крв доколку никогаш не си се напил крв, не си видел, не си допрел, не си помирисал?

Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
Некаков инстинкт е изгледа. Измешано страв со намалување крвен притисок и уште нешто....

Kajgana Shop

На врв Bottom