Скопје 2014 (Генерална дискусија)

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
Исто така жалосно е што некој сака да го бугаризира градот и државата преку градби и арихктетура непрепознатлива за ова поднебје исто така и со фасадите на тие објекти. Јас веќе одамна ги прочитав ама нема кој да ги спречи.
кај си бе зоте лудило мое....може ли да објасниш како ке се бугаризираме преку архитектурата???? кажи па да ти објаснам

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Исто така жалосно е што некој сака да го бугаризира градот и државата преку градби и арихктетура непрепознатлива за ова поднебје исто така и со фасадите на тие објекти. Јас веќе одамна ги прочитав ама нема кој да ги спречи.
сигурно мислиш Зоте на гемиџиите, Даме, Гоце...цар Самуил..или веќе целиш на Аце наш голем маж?

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
Факт1 и тоа од владин извор кој секако е филуван:
Според податоците на Државниот завод за статистика, во 2010 година процентот на сиромашни лица во Република Македонија изнесува 30.9%.

.
кај шуто ем боде, сиромашни во наразвиената економија САД 17 % циклични,сиромашни во Шпанија 20%, сиромашни во Грција - еу земја туширана со пари и вештачка превработеност 22%, со 30% Македонија, со дваесет проблематични години зад себе, надвое од ЕУ, надвор од НАТО, по светска економска криза и ВЕШТАЧКИ ТОЛЕРИРАНИ НЕВРАБОТЕНИ се чудам статистика како не извадила 50%??? уште повеке се чудам како ке ги оправевме ова сиромашниве со 5 те милиони за споменици од ДВЕТЕ МИЛИЈАРДИ - доста со оф топици чије место е во економија.

Точка1
Значеше витаминска инекција за градежните компании.
занчи се согласуваме!!! што толку лаење тогаш??? за другиот дел од муабетот имаш избори на кој слободни наградуваш/казнуваш

Точка2

20 милиони вие ги создадовте? Имате суфицит па и вишок пари? И дваесет да се кој ги создаде?
не 20 милиони - НАД 2МИЛИЈАРДИ се собираат секоја година, на избори се рашава кој ке ги троши, тој пак решава како ке ги троши во името на тие што го избрале ...во кој систем И на која планета живееш?

Точка 3
Средно задолжена земја сме и што? Што ако сме средно?
И ЗА ОВА СИ СОГЛАСНА;) три страни претходно грло одравте како сме биле задолжени до исчезнување..пази со по 500 евра од жител:vozbud: економисти со лопата да ги ринеш

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
кај шуто ем боде, сиромашни во наразвиената економија САД 17 % циклични,сиромашни во Шпанија 20%, сиромашни во Грција - еу земја туширана со пари и вештачка превработеност 22%, со 30% Македонија, со дваесет проблематични години зад себе, надвое од ЕУ, надвор од НАТО, по светска економска криза и ВЕШТАЧКИ ТОЛЕРИРАНИ НЕВРАБОТЕНИ се чудам статистика како не извадила 50%??? уште повеке се чудам како ке ги оправевме ова сиромашниве со 5 те милиони за споменици од ДВЕТЕ МИЛИЈАРДИ - доста со оф топици чије место е во економија.

занчи се согласуваме!!! што толку лаење тогаш??? за другиот дел од муабетот имаш избори на кој слободни наградуваш/казнуваш

не 20 милиони - НАД 2МИЛИЈАРДИ се собираат секоја година, на избори се рашава кој ке ги троши, тој пак решава како ке ги троши во името на тие што го избрале ...во кој систем И на која планета живееш?

И ЗА ОВА СИ СОГЛАСНА;) три страни претходно грло одравте како сме биле задолжени до исчезнување..пази со по 500 евра од жител:vozbud: економисти со лопата да ги ринеш
Затоа ти реков,јас и ти ќе дебатираме како на пазар бидејќи тоа ти е специјалност:Плоштадот е грд,ти мене прекрасен.
Крај на муабетот,жалосно е млада душа како тебе вака да се резили.

T

Tetro

Гостин
три страни претходно грло одравте како сме биле задолжени до исчезнување..пази со по 500 евра од жител:vozbud: економисти со лопата да ги ринеш
Дај бре извади по 500 евра за секој пост од темава кога си запнал веќе со математики. Дискутираш на тема за споменици, па се кажуваш патриот, па после математики и економија буташ. Врти се уште, пази да не ти се сврти пак. :eek:

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Куќата гори, а ние мислиме какви завеси да ставиме во дневната соба.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
кај си бе зоте лудило мое....може ли да објасниш како ке се бугаризираме преку архитектурата???? кажи па да ти објаснам
Па нели мостот Гоце Делчев е граден во време на социјалистичка република македонија. И осквернувањето се изврши со поставување на четирите лавови. Мостот око што почнува сега да се гради ќе послужи да го сокрие камениот мост, а новите градби во барок и фасадите исто така ќе го изобличат изгледот и ќе го скирјат калето и театарот мнт. Има многу материјал овде и треба некој новинар да се позанимава со темава и да истражува и сето тоа убаво да го напише. јас немам таква новинарска способност за пишување но еве дадов конкретни примери кои мене ми паднале во очи.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Па нели мостот Гоце Делчев е граден во време на социјалистичка република македонија. И осквернувањето се изврши со поставување на четирите лавови. Мостот око што почнува сега да се гради ќе послужи да го сокрие камениот мост, а новите градби во барок и фасадите исто така ќе го изобличат изгледот и ќе го скирјат калето и театарот мнт. Има многу материјал овде и треба некој новинар да се позанимава со темава и да истражува и сето тоа убаво да го напише. јас немам таква новинарска способност за пишување но еве дадов конкретни примери кои мене ми паднале во очи.
Зоте од каде лавовите и барокниот стил го бугаризираат проектот?

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Абе, ако се гледа да се прави нешто кое на сите ќе им се допаѓа, ништо нема да се изгради.
Така да, секој си има право на свое мислење, но треба да се разбере дека оние кои ги избравме на фер и демократски избори одредуваат како ќе се трошат државните пари.
А со новиве избори, пак народот кажа дека е за Скопје 2014, па не гледам каде има конфликт, демократијата си го кажа своето, останатите нека си мрчат под мустаќ и нека ја прифатат неминовноста.

T

Tetro

Гостин
но треба да се разбере дека оние кои ги избравме на фер и демократски избори одредуваат како ќе се трошат државните пари. А со новиве избори, пак народот кажа дека е за Скопје 2014, па не гледам каде има конфликт, демократијата си го кажа своето, останатите нека си мрчат под мустаќ и нека ја прифатат неминовноста.
Да, ама по штабови пак ве лажат.

Од резултатите, Центар е против проектот според тебе и ДИК http://217.16.84.11/Muni.aspx

T

Tetro

Гостин
Ти ми мирисаш ко некој што има симпатии кон другите, така да ќе ве оставам да се препуцавате опозција-власт.
Не, другарче. Јас политика не сакам, и џабе ќе ти е да ме етикетираш. Единствено ми смета како сите се свртиле против народот, да го доотепат и да му земат тоа малку живот што му остана. И лажниве патриоти по форуми што шетаат, дека патриот секој ден пишувам што е, а овие тука што скокаат својот народ не си го сакаат. Ами, појасно сега, или да земам да цртам, а мака ми е.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.412
Поени од реакции
16.679
Не, другарче. Јас политика не сакам, и џабе ќе ти е да ме етикетираш. Единствено ми смета како сите се свртиле против народот, да го доотепат и да му земат тоа малку живот што му остана. И лажниве патриоти по форуми што шетаат, дека патриот секој ден пишувам што е, а овие тука што скокаат својот народ не си го сакаат. Ами, појасно сега, или да земам да цртам, а мака ми е.
Мене нема потреба да ми црташ, ама воопшто.
Ако ти имаш некои уметнички нагони, слободно, нема да ми смета.
Друга работа, ти ако не сакаш политика нема да се занимаваш и замараш со неа ама ти у муабетов не го правиш тоа. И да, ти си тој што етикетира и навредуваш (мирисале одалеку!?), мислам ако сакаш нешто и некако да побиеш тоа ќе го правиш со факти и на достоинствен начин а не вака.
Трета работа, познавам многу луѓе кои не се партиски определени (за твое чудо и жал) а имаат симпатии кон тоа што се прави во моментов во Скопје.
Четврта работа и последна работа, не знам што се замараш со патриотизмот и сакаш да убедиш некого дали е патриот или не е. Ако он се смета дека е патриот без разлика каков, нека си биде. Коа ќе видиш дека твоето укажување не води никаде, џабе е до утре да трубиш.

Kajgana Shop

На врв Bottom