Скопје 2014 (Генерална дискусија)

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
дали ти, Македонцки би си го уредувал дворот со водоскоци, градини по цена твоите деца да бидат гладни?

треба да сфатиш дека народот е сиромашен....нема да се најдаи со гризење споменици...
сфати...не плукаме во проектот....
проектот е супер...само е во погрешно време да му се невиди.....
не ми се прави патриот....
кога толку го застапуваш Скопје 2014та....кажи зашто најголемиот историски лик Александар Македонски падна на тоа дереџе да го нарекувате воин на коњ?
па не е незнаен јунак....немој да се вадиш грците ќе се лутеле...зашто Град Прилеп е прв град во македонија кој му оддаде почит на најголемиот македонски великан уште во 2006та...

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Дали во плукачи, безрбетници и соросоиди спаѓаат и оние кои сметаат дека (во одреден процент) СК2014 е добар проект, но не му е сега време за реализација?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Дали во плукачи, безрбетници и соросоиди спаѓаат и оние кои сметаат дека (во одреден процент) СК2014 е добар проект, но не му е сега време за реализација?
Да предавнику! Неможе да не ти се допаѓа нешто,мора се да оди како што замислиле. Ако речат УБАВО Е сите како овци ќе викате ДА ГОСПОДАРУ ПРЕКРАСНО Е!

Патем хонорарот на вајарот е 222 просечни македонски плати:
"Мојот хонорар конкретно за споменикот на градскиот плоштад е 65 илјади евра. “

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
дали ти, Македонцки би си го уредувал дворот со водоскоци, градини по цена твоите деца да бидат гладни?

треба да сфатиш дека народот е сиромашен....нема да се најдаи со гризење споменици...
сфати...не плукаме во проектот....
проектот е супер...само е во погрешно време да му се невиди.....
не ми се прави патриот....
кога толку го застапуваш Скопје 2014та....кажи зашто најголемиот историски лик Александар Македонски падна на тоа дереџе да го нарекувате воин на коњ?
па не е незнаен јунак....немој да се вадиш грците ќе се лутеле...зашто Град Прилеп е прв град во македонија кој му оддаде почит на најголемиот македонски великан уште во 2006та...
темава е многу голема и може да се дискутира доооолго време и верувам дека никогаш ниедна страна нема да биде задоволена. ни оние кои го подржуваат проектот ни оние кои не го подржуваат проектов. еве едно мисење од мене околу таа тема. искрено незнам дали навистина го подржувам ова што сењ случува или не. од една страна е добро затоа што и онака бевме за никаде со споменици и слично и стварно е убаво да се имаат тие споменици бидејки не се на празно поставени. треба да им се оддаде некоја често на предците кои оставиле спомени за нашава си мила македонија. исто така оправдувам бидејки нашите пари се трошат за нешто што ипак ке остане и фала боги неможе да се украде.
од друга страна секој ден гледам се повеќе и повеќе луѓе по контејнери за греота немаат шо да јадат овие си праат споменици. баш ги заболе за нив - а дека може многу попаметно да се ин вестираат парите тоа да и дефинитивно треба да смислат нешо само ај можда некад ке им текне. друга причина.. - нема споменик што е оддалечен повеќе од 500 метра од некој друг споменик. ги напукаа сите у скопје ко само еден град да имаме во државава. ај шо ги напукаа во еден град па и биваше ли сите у центар да ги постават? мрдни лево Оп споменик. мрдни десно оп споменик иди право уше еден споменик врати се назад пак споменик.. ептен е пренатрупано.. и најглупаво од се ми е кога ке видам споменик на јане сандански во сред центар.. или ка споменик од карпош поставен у сингелич ( пример ). малку да ја акнат тоа главата и да ги распоредат ко шо треба асално не ке да беше на одмет. и една работа стварно не ми е јасна... ај шо ке ги напраат ке ги напраат.. се чудам колку ли само ке ги одржаваат после тие споменици. кои ли ке бидат тие шо ке се качуваат по нив за да ги чистат кога ке почнат чавки да ги серат... али ајде.. живи били па видели. друго и онака не ни преостанува....

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Да предавнику! Неможе да не ти се допаѓа нешто,мора се да оди како што замислиле. Ако речат УБАВО Е сите како овци ќе викате ДА ГОСПОДАРУ ПРЕКРАСНО Е!
Моја грешка, заборавив `предавник` да пишам... сега може да се збунети :S

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707

Поздрав од братски Туркменистан тие последно направија дворец од 200 милиони не може да се рамниме со нив.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.433
Поени од реакции
6.081
Да не токмам реферати да образложувам,ќе ги преточам преку постерчево( а ич к не ме боли ако речите не читаме на српски,бугарски и српско хрватски)

а воедно ,колку и да не ги сакаме соседите ,истиот посран балкански менталитет е секаде (сакале признале сакале не ).

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
кој е гладен бе несреки едни..претпоставувам вие...со мобилните кафињата и бутиците...

чаршиски муабети, зла крв, неаргументирани ситења ....особено одлеандра

АЈМО ПО 100ТИ ПАТ

1. дали прокетот значеше витаминска инекција за градежниот сектор истовремено кратејки ги кириите доделени на партиски послушници

2. дали 20 милиони годишно на 2 МИЛИЈАРДИ буџет ке не задолжеа, упропастеа избришеа од картата на светот???? дали многу повеке ке се допринесе со рационализација на лични потреби од кој никој плукач не сака да се откаже???

3.дали македонија е средно задолжена земја, дали се увезоа 50.000 европски и уште толку нови возила, дали туристичките агенции бележат пораст во аранжамани, дали се покачени платите на и така џаболебраскана администрација, дали се работат проекти,дали ви се потат газињата на климите во колите и канцелариите... дали некој од вас трпи за леб??? пошто се закачени на интернет претпоставувам не.

КОЈ ви дава право, на Вас малцинството неаргументирано тралалајски ко на сред село да не тероризирате и да плукате на проекти кој имаат мнозинска подршка но пред се да плукате на ЗАЕДНИЧКИ споменици , историја и земја!!!

има ли маж аргументирано да се држи на темава и да ги оспори точка 1 2 и 3???

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
^
Каква врска има ова со ОГРОМНАТА невработеност, ПРОПАДНАТИТЕ училишта во руралните средини, ОДВРТНОСТА на студентските домови, здравството на колена, МИЗЕРИИТЕ по клиничките центри, огромниот број на лица со БЕДНА социјална помош и слично... Чекај, ова не постои!?

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
^
Каква врска има ова со ОГРОМНАТА невработеност, ПРОПАДНАТИТЕ училишта во руралните средини, ОДВРТНОСТА на студентските домови, здравството на колена, МИЗЕРИИТЕ по клиничките центри, огромниот број на лица со БЕДНА социјална помош и слично... Чекај, ова не постои!?
ова не беше начнато од мене туку од господата со лигавчиња..конкретно тие три точки наместо факти - оговарања од најдолен вид.

за друго набројонато, парцијална согласност, не се согласувам со полнењето на дупките без дно како здравството и мешањето на прокети ингеренции баби и жаби..кажав, откажете се од мобилните , друг кажа откажете се од цигарите, затворете ги кафичите театрите и библиотеките по таа ретардирана логика....зошто не читате отпочеток...ве мрзи копче за страница да стиснете???

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Го подржувам проектов Скопје 2014, али не во целост. Е сега за некои споменици е во ред. Но јас мислам дека има премногу споменици на едно место (плоштадот) и некои од спомениците се малце погрешно направени, на пример споменикот Ѓорче Петров на кружниот тек во населбата Ѓорче според мене е најголема грешка. Зашто? - Ѓорче Петров како прво не ни треба да се стави на коњ, како второ споменик на кружен тек не сум видел досега нигде. Убаво е да се изгради споменик, но изграден е на погрешно место. Исто така не им го сваќам бикот. Каква врска имаме ние со бик (не сме ние Шпанија). И шмизлата исто. За некои работи во проектов се фрлени џабе парите (наместо на народот да му пуштат некоја паричка, тие на бикот и шмизлата). За другиве работи ги одобрувам. И само да надодадам една идеја, не ќе биде лошо и некој сплав на Вардар да има :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Го подржувам проектов Скопје 2014, али не во целост. Е сега за некои споменици е во ред. Но јас мислам дека има премногу споменици на едно место (плоштадот) и некои од спомениците се малце погрешно направени, на пример споменикот Ѓорче Петров на кружниот тек во населбата Ѓорче според мене е најголема грешка. Зашто? - Ѓорче Петров како прво не ни треба да се стави на коњ, како второ споменик на кружен тек не сум видел досега нигде. Убаво е да се изгради споменик, но изграден е на погрешно место. Исто така не им го сваќам бикот. Каква врска имаме ние со бик (не сме ние Шпанија). И шмизлата исто. За некои работи во проектов се фрлени џабе парите (наместо на народот да му пуштат некоја паричка, тие на бикот и шмизлата). За другиве работи ги одобрувам. И само да надодадам една идеја, не ќе биде лошо и некој сплав на Вардар да има :D
Како можеш да си помислиш дека си пред нив со идеи?

http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=12711929353&id=14&setIzdanie=22191

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
мал милион работи и мене не ми се допагаат...од несообразноста на материјалите (бронза мермер бронза) немање историска целина и приказна,немање симетрија и форма, плитки релјефи, еднолични постаменти, поставеност на чирови (Самоил), неоргиналност и непотребност (триумфалната порта)...да не набројувам 2 милиони луге 2 милиони мислења, никогаш нема да биде идеално за сите...ми сметаат се те едни исти избрани тендераши, слики и фигиру од украина по баснословни цени...

АМА НЕ ПОМИСЛИВ ДА СИ ГО ПЛУКАМ НАРОДОТ И МИНАТОТО !!! особено не неаргументирано, полн злоба и безидејност со факти сервирани од мрсулковци..

Kajgana Shop

На врв Bottom