Законот на Телема

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.315
Поени од реакции
12.324
Оваа дискусијата за инвокација (звучи страшно зборот) сериозно ја терате или е некој мајтап?

Ќе ви кажам една тајна, сите ентитети кои ги повикувате се само наличја на вашиот ум, немаат независно постоење, исто како Ѓаволот кој му се појавуваше на Иван Карамазов...
Одлично кажано Заратустра!
Секој ентитет се идентификува со некоја идеја од вашиот ум која сте ја оформиле од некое ваше претходно искуство со која најдобро коренспондира ентитетот кој се инвоцира.

Мислам хелоу :)

П.С. Може да пратиш ентитет да ти купи цигари само треба да знаеш кој одговара најдобро за таа работа и кога!
Не можеш старец да пратиш по цигари мора некое маалско детенце кое најбрзо трча! Нели :)

Добра тема испадна ова... :) Благодарам на сите :)

Г

Господ

Гостин
Мислам дека магарињата,магиката и нивната поврзаност не беа добро сфатени.Затоа и сега овие повторувања.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.315
Поени од реакции
12.324
Известување:
Од наредниот месец ќе може да ја побарате книгата „Препород на Магиката“, собрани есеи на тема мистицизам, магика, телема, политика, општество....
Најнов превод од кроулиевите дела. Уште една додадена на полиците, и уште многу ќе се додадат :)

„The other day a young lady came to consult me. I gave her about a thousand dollars’ worth of information. She asked me what I was going to charge. I said: “Nothing; regard me as a bank account on which you can always draw.” She said: “But you must eat!” I answered: “I do not see the necessity.”

I am always being asked why, if I have all these powers, I do not cause stones to become bread, and throw myself from the Woolworth Building in order to prove the truth of the Ninetyfirst Psalm, and obtain all the kingdoms of the earth at slight cost to self-respect.
Why did Christ refuse in the Temptation on the Mount?

It is the same story: I am come to do the Will of Him that sent me. And if I have to die on the cross, that is better than living on it!
One form of fascination is the power over animals. Persuade your animal that you are not that dangerous wild beast, a man, and your task is over.“ - Алистер Кроули
Да не биде празен постот....

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.987
Поени од реакции
12.631
Известување:
Од наредниот месец ќе може да ја побарате книгата „Препород на Магиката“, собрани есеи на тема мистицизам, магика, телема, политика, општество....
Најнов превод од кроулиевите дела. Уште една додадена на полиците, и уште многу ќе се додадат :)

Да не биде празен постот....
Значи од денес и на симболичен датум ;) официјално излезе од печат Препород на Магиката и Други Есеи - уживајте!!!

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.315
Поени од реакции
12.324
Еве конечно да знаете, ако и само ако ја барате книгата, или ако не може да ја најдете, вака изгледа:
P230811_23.38_[02].jpg
Последниот македонски издаден превод од кроулиевите дела.
Во подготовка уште неколку...
Уживајте во читањето.

T

Tetro

Гостин

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.987
Поени од реакции
12.631
Сигурно ја има во книжарите во Скопје, Битола, Прилеп... итн итн :)
Во Прилеп ја нема по книжари само кај мене, сите примероци шо останаа се кај мене хехехе. Само Скопје моментално а набрзо и во Кочани :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.315
Поени од реакции
12.324
Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот Закон​
„Нека децата се едуцираат себе си да бидат самостојни. Оние кои ги тренираат на стандардите ги осакатуваат и деформираат. Туѓите идеали наметнуваат паразитски перверзии. Секое дете е Сфинга; никој не ја знае неговата вистина освен тоа самото; претпоставете Незнаењето да ја иницира Изида?

Нека Сфингата размислува за својата тајна се додека дојде нејзиниот час; човек може да и помогне само ако ја остави да контемплира на егзистенцијата. Нека ги согледа сите тајни на Земјата и Небото. Чувај ја неповредена; зајакнете ја со сукцесивни борби. Нека биде сезнајна, омнипотентна усовршена преку сопствената Доблест да и служи на својата цел – индивидуално, независно, иницирано – вистинско јас!

Учителите – Прокрусти, кои се замислуваат себе си „мерило на човештвото“, ги деформираат децата намерно со Идеали. Градинарите никогаш не го прилагодуваат опиумот како и компирите; тие го одгледуваат секое растение според неговата норма, кон совршенството во неговите посебни карактеристики. Дури и елементарното образование треба да биде адаптирано на индивидуите; секој ум си е посебен на свој начин. Зошто да не ги поставиме момчешките тела во гипсени калапи на „Совршенството“?“ - Препород на Магиката и други есеи
Ех да беше вака, помалку ќе се каравте и ќе викавте „фаул“ како третокласни „боксери“ при одењето низ животот...

Љубов е законот љубов под волја​

П.С. Малку да ве отргнам од расправиите на ова виртуелно ниво и да смирите топка :)
П.П.С. Или пак може да ми се свртите мене, се е можно тука :)

Kajgana Shop

На врв Bottom