Јонуз попи отказ, кого го гледате како негов наследник?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Би сакал Ѓоко Хаџиевски кој го следи спортот ќе знае зошто, посебно фановите на Вардар... А, со оглед на тоа што секој нов тренер ни е се послаб и послаб ништо чудно да го стават сега и Жикица.... Гледам прееска вести во списокот влегол и Шакири, добро човече свака част што направи за нас али за селектор на репрезентација не те бива бре !!
Прво, нема како да знаеме дали го бива или не. Ниту бил селектор досега, ниту пак тренер на некоја екипа.
А, второ и главно: додека Хари Хаџи-Ристески е претседател на ФФМ, додека луѓето околу Хари се во ФФМ, додека овие луѓе кои што се сега во федерацијата не си заминат од неа, Артим Шакири нема ни да влезе во просториите на ФФМ. Попрво јас ќе станам селектор на Англија, Франција и Македонија одеднаш, отколку Шакири да стане селектор, додека оваа мафија е на власт во ФФМ.

Како прво неможе туку така ајде оп одма тренер на селекција. Ај ако не нека го стаат Дарко Панчев. Прво треба да се докаже да се види дали е достоен да води една репрезентација.

Како прво неможе туку така ајде оп одма тренер на селекција. Ај ако не нека го стаат Дарко Панчев. Прво треба да се докаже да се види дали е достоен да води една репрезентација.
Добро тоа да. Без никакво искуство како тренер(мислам дека скоро и ја доби тренерската лиценца), не можеме ни Шакири ни никој да ставиме како селектор во некое друго, значајно време. А, сега, во овие изгубени квалификации, слободно и мене можат да ме стават да ме испробаат.
Меѓутоа, друго ми беше зборот. Тоа второто, дека сум го слушнал неколкупати Шакири дека не сака да има апсолутно никаква заедничка работа со актуелниот претседател на ФФМ и со (сега веќе екс) селекторот Јонуз. Така да, чисти шпекулации.

ФФМ информира за нови кандидати за селектор на македонската репрезентација, се работи за Клаус Аугенталер, Ќиро Блажевиќ и Алан Жирес.
selektori-455.jpg

Фудбалската Федерација на Македонија е во потрага по нов селектор откако му врачи отказ на Мирсад Јонуз поради катастрофалниот учинок.

Веќе беа направени разговори со повеќе кандидати за селекторското место, а сега ФФМ информира дека во игра се уште три странски имиња.

Станува збор за добро познатите, Клаус Аугенталер, Ќиро Блажевиќ и Алан Жирес.
ФФМ информира дека Аугенталер преку Саша Ќириќ кој работи и живее во Германија го искажал интересот за селекторската позиција во Македонија.

Во играчката кариера Аугенталер го има носено дресот на Баерн Минхен за кој има одиграно 404 натпревари, а тренер бил на екипите на Нирнберг, Баер Леверкузен и Волфзбург.

Повторно интерес има и од легендарниот хрватски тренер и селектор, Ќиро Блажевиќ кој и претходно се поврзуваше со репрезентацијата на Македонија.
А направени биле и контакти со менаџерот на францускиот тренер Алан Жирес кој во моментов е селектор на репрезентацијата на Мали.

Жирес во својата играчка кариера го има носено дресот на Бордо и Марсеј, а има и 47 настапи за селекцијата на Франција. Како тренер бил на чело и на Тулуз и ПСЖ, а селектор покрај Мали и на селекциите на Грузија и Габон

http://kajgana.com/sport/augentaler-blazevik-i-zires-novi-kandidati-za-selektor-na-makedonija

Nedelava ke se resavalo po megu Klaus i Ciro i ke se imalo podinecni razgovri os niv pa ke se reselo koj ke bide naslednik na jonuz no koj i da bide 100% ke bide podobro od prosliot a jas sum za hrvatot neka ima uspeh kako so bosna barem ne baram kako so hrvatskata reperzentacija :cool:

Чиро нека го стават, ако ништо друго ќе паѓаме у несвест од смеење. Човекот е ко на асиди.

Дефинитивно бел бумбар за Чиро........мада и од другите двајца еден да биде ќе биде напредок за нашиов фудбал.

Дефинитивно бел бумбар за Чиро........мада и од другите двајца еден да биде ќе биде напредок за нашиов фудбал.
Нема двајца туку уште само еден а тој е германецот Клаус Аугенталер или Чиро меѓу нив е битката трет нема :D

Ja викам Хари да биде селектор. :)
Инаку, во реална смисла, навивам за легендата Аугенталер.

Чувајте се ако станам селектор на Македонија

Прославениот хрватски тренер Мирослав Ќиро Блажевиќ смета дека Хрватска е голем фаворит во квалификациите за Светското првенство 2014, но предупредува ако стане селектор на Македонија може да има изненадувањa во групата А.

"Хрватска е голем фаворит, но лошо се носи со таа улога. Од Србија сме подобри, но вие чувајте се од мене ако станам селектор на Македонија", порача во свој стил Ќиро Блажевиќ.
Македонија се наоѓа во група со Хрватска, Србија, Белгија, Шкотска и Велс во квалификациите за Мундијалот во Бразил.

Искусниот стратег е во комбинација за селекторското место на Македонија, откако Клаус Аугенталер откажа, а Бобан Бабунски е назначен за привремен селектор за мечот со Азербејџан.
"Не можам ништо повеќе да кажам, но може да имаат проблеми сите противници, ако јас ја преземам Македонија", нагласи Блажевиќ.

Чиро Мајстореееееее :pos:..... ваков човек ни треба, доста више од сериозните фаци како Јонуз, Бабунски, Џиџи итн. што мислат дека имаат којзнае какво знаење а се виде колку е знаењето. Чиро или Аугенталер друг никој....
http://www.youtube.com/watch?v=qwnnO-q0_Xs

Хрватов е зверка,сакам да го стават за селектор :icon_mrgr:

Со Босна за малку не влезе на СП,еве нас барем до бараж не носи сигурно:pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom