Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Неофицијална вест: Газдата на ФК Руфеја го презема ФК Тетекс и ги платил 12.000€ за лиценца
Знаеш зошто е тоа таке? Зошто у управете имамо крлежи, кои гледаа само на некој начин да иссисаат паре од некого. И кој будала ќе влезе ка ќе види со кого има работа?? Све тоа да се избрка, прво од нив да се почне...па после може да се надеамо на тоа да влезе некој спонзор.Е зато не треба да веруваме на тие арапите шо сакаат да спонзорираат....
Истото беше и со Пелистер !!!
Првен нешто се збораше за некој Арапи кои биле заинтересирани за клубот да го спонзорирале, а исто така да го купеле и стадионот и да го направеле со капацитет од 45 000 !!! И тука да се играла и репрезентација и ќе ги исполнувал сите услови !!! И кај се тие арапите ??? ништо не бидна и со то...
После некоја словенска фирма беше исто така заинтересирана за спонзорство, па тогаш и на интернет некој ги клал дресојте на Пелистер со името на фирмата и демек било 100% доаѓањето и кај се тие ???? ништо и од то !!!
Па сега пред 1 месец се збораше нешто дека некој Италијанци сакале да зпонзорираат, ама јас не вервам ова се е масло на вода !!!
А за то дека Тетекс лани го освој купот а ова година играпе во финалето и дека сега ќе игра во 2 лига па таква ни е лигата !!! Од една страна имаш успех, а после паѓаш удолу !!!
Така и Пелистер 2001 го осовој купот, а 2002 отпадна и играше 2 лига !!! 2007 игравме Куп на Уефа со Апоел, после следната година игравме бараж со Шкендија, така и Пелистер игра топло-ладно една сезона е јак една е слаб, лани завршивме 4 место сега 2 лига !!!
Само уште да те дополам и ние и вие како навивачи и гледачи од градовите сме за вгаз ебање па вие пред еден месец имавте состанок со министерот за образование да му дадетет подршка каде е тој сега , да ви помогни ???!!!!Слична е работата и кај нас кога не можевме еден обичен протест да направиме од крлежите како што викаш ти а јас партиски војници во групите значи стредаме од сите страни а помош од никаде и прво треба да се расчистиме во нашите дворви во групите а потоа да бараме кривица во управите градовите и државата итн...Знаеш зошто е тоа таке? Зошто у управете имамо крлежи, кои гледаа само на некој начин да иссисаат паре од некого. И кој будала ќе влезе ка ќе види со кого има работа?? Све тоа да се избрка, прво од нив да се почне...па после може да се надеамо на тоа да влезе некој спонзор.
I mene mi e toa zelba brat da prefrli igraci u Teteks i mie da igramo Prva Liga ama nazalost ce bide ka so rekovНе бе Тетекс ќе игра у прва лига тој ќе префрли неколку негови фудбалери у Тетекс каква Руфеја у прва лига ХаХаХаХаХа![]()
Не ми се верува :pI mene mi e toa zelba brat da prefrli igraci u Teteks i mie da igramo Prva Liga ama nazalost ce bide ka so rekov
Не бе каква Руфеја, јас се мислам дека ќе го штинат они второлигашкото место на некоја другаб екипа, а тој тим ќе се распадне. Може после тоа он ќе дојде кај васSpored nekoj informacie gazdata od Rufeja ja ima plateno kotizacijata i posle ce se sluci fuzija na Rufeja i Teteks. Teteks bi igral vtora liga mesto Rufeja a Rufeja prva liga mesto Teteks. Neoficijalno e ova ama realno ostvarlivo, i ova bi bilo dobro so ogled na segasnava situacija :S
Spored nekoj informacie gazdata od Rufeja ja ima plateno kotizacijata i posle ce se sluci fuzija na Rufeja i Teteks. Teteks bi igral vtora liga mesto Rufeja a Rufeja prva liga mesto Teteks. Neoficijalno e ova ama realno ostvarlivo, i ova bi bilo dobro so ogled na segasnava situacija :S