Проблем со скрипта по инсталација

• Креатор на темата Креатор на темата --ТИГАР--
  • Време на започнување Време на започнување

--ТИГАР--

Фино :)
Член од
3 октомври 2009
Мислења
175
Поени од реакции
3
Здраво,
Имам еден проблем со една скрипта... ја инсталирав и од кога ја инсталирав не ми ги наоѓа сликите само текст има, а треба да има и слики незнам што му е...
Кога ја интелирав имаше слики т.е комплетна беше страната со лого со све, а послем инсталацијата ништо немаше само текстот стоеше...

Здраво,
Имам еден проблем со една скрипта... ја инсталирав и од кога ја инсталирав не ми ги наоѓа сликите само текст има, а треба да има и слики незнам што му е...
Кога ја интелирав имаше слики т.е комплетна беше страната со лого со све, а послем инсталацијата ништо немаше само текстот стоеше...
Па дај малку детали, што скрипта, и како кога си ја инсталирал имало слики, а кога си ја инсталирал немало? Малце (Многу) си нејасен :)

Скриптата е како Adf.ly.
Вака...
Кога ја пуштив да ја инсталирам се си беше ОК.
Кога ја завршив инсталацијата го пуштив сајтот кога гледам нема слика само текст инаше...
Излегува нешто како да не е поврзано во css-to..

Види дали ти е точна адресата до .css датотеката или адресите до сликите во самиот .css фајл.

Точни се... има нешто врска со пермасите ?
--- надополнето: Jul 2, 2011 8:56 PM ---
Види дали ти е точна адресата до .css датотеката или адресите до сликите во самиот .css фајл.
Точни се !

пермасите? :eek:

Ако е во некој посебен фолдер види дали може да се чита, ама ако е во рутот, тогаш нема никаква фрка со пермасите.
Може да ни дадеш име на скриптата и линк за преземање ако е бесплатна па да видиме за што точно се работи, вака на голо можеме само да погодуваме.

Тоа е скрипта и клон од Adf.ly но несмее на форумов Warez... :/
Имаш ли нешто скајп? за да ти ја пратам?
--- надополнето: Jul 2, 2011 9:01 PM ---
пермасите? :eek:

Ако е во некој посебен фолдер види дали може да се чита, ама ако е во рутот, тогаш нема никаква фрка со пермасите.
Може да ни дадеш име на скриптата и линк за преземање ако е бесплатна па да видиме за што точно се работи, вака на голо можеме само да погодуваме.

Многу сум против клонирани скрипти, ама ајде...
Прати ми линк по приватна порака да ја ѕирнам.

Башка, ти не беше веб девелопер? :) Не е толку тешко да искодираш скрипта за кратење на линкови.

Многу сум против клонирани скрипти, ама ајде...
Прати ми линк по приватна порака да ја ѕирнам.

Башка, ти не беше веб девелопер? :) Не е толку тешко да искодираш скрипта за кратење на линкови.
Ти испратив линк...
Значи потребно ми е да ја врши истата функција што ја врши и Adf.ly

Код:
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="../../css/style.css.php" />
style.css.PHP?
Треба да се избрише .php?
--- надополнето: Jul 2, 2011 9:36 PM ---
Неможам да се снајдам каде е тоа дај среди го и прати го да го тестирам

Треба да се избрише .php?
--- надополнето: Jul 2, 2011 9:36 PM ---
Неможам да се снајдам каде е тоа дај среди го и прати го да го тестирам

Па не знам... си видел некаде .css.php? :rolleyes:
Ја избришав скриптата, види во index.php... На моменти се правиш веб девелопер, на моменти прашуваш некој многу прости прашања. Најди го фајлот во кој е запишано тоа и смени го, сѐ сакате на готово.

Па не знам... си видел некаде .css.php? :rolleyes:
Ја избришав скриптата, види во index.php... На моменти се правиш веб девелопер, на моменти прашуваш некој многу прости прашања. Најди го фајлот во кој е запишано тоа и смени го, сѐ сакате на готово.
Каде го имаше тоа?
Во Index.php го нема :/

Чекор 1)
Почни да ги отвараш сите фајлови еден по еден.
Чекор 2)
Оди Search и барај: style.css.php.
Чекор 3)
Откако ќе го пронајдеш, избриши го .php.
Чекор 4)
Зачувај ги промените.
Чекор 5)
Нема чекор 5.

Со среќа! ;)

Чекор 6)
Се ваќам за работа
Чекор 7)
Благодарам
--- надополнето: Jul 2, 2011 10:21 PM ---
Нејќе сегдека проверив каде пишува style.css.php сегде кај што пишуваше го сменив во style.css и џабе пак нејќе :/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom