Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Daniela напиша:Drzavni!
Daniela напиша:Drzavni!
P.Overdrive напиша:Таму од каде што ќе си заминеш со диплома која од старт ти е признаена секаде во светот. Диплома од "Кирил и Методиј", колку што знам јас - не е (макар и да има ретки исклучоци).
Се' зависи од тоа колку пари мислиш (читај: можеш) да одвоиш за твоето образование. Малку пари = борба за државна квота..
Добро е и да си exchange student, иако не знам дали добиваш нешто од тоа (освен семестар/година помината во туѓа земја - јазик итн).
Macedalien напиша:Зависи од земјата...
dajdo напиша:kaj nas e poubao da bidesh na privaten fax normalno ako imash moznosti posho na drzavni fakulteti profesorite se idioti i ke te maltretiraat znachi polesno e na privaten definitivno
da da upravo si ama znaesh deka bogatite dechinja mamini i tatini sinovi nesakaat da se maltretiraat za da zavrshat fax!!!Dani^^^ напиша:Полесно-точно!Затоа и сите идат на приватни факутети.Но од аспект на подобро образование дефинитивно нема споредба со државните факутети
dajdo напиша:da da upravo si ama znaesh deka bogatite dechinja mamini i tatini sinovi nesakaat da se maltretiraat za da zavrshat fax!!!![]()
другарче напиша:Се си зависи од поединецот... ако некој си го бива и без факултет ќе е поспособен и покомпетентен од некој што завршил два приватни и еден државен факултет. обично на приватни факултети (не знам кај нас дали е така) има доста поубави услови за студирање.... али па има пониски критериуми на оценување. на државен ќе научиш повеќе ама можеш и да наебеш повеќе од многуте исфрустирани/корумпирани професори