оперативни системи од надворешен HDD

• Креатор на темата Креатор на темата Mussolini
  • Време на започнување Време на започнување
M

Mussolini

Гостин
Значи екипо ја шо е мојата мака. Би сакал од еден надворешен хард диск да можам да инсталирам повеке оперативни системи. Идеата ми е как шо може од УСБ да се инсталира само еден оперативен систем тка од надворешниот хард диск да можам да бирам кој оперативен систем да го инсталирам преку boot мени. дали е можно? у случај да е можно ке чекам на одговори. останејјте позз

Би требало да можеш, ако матичната ти го препознава надворешниот хард диск уште при бутирање, нема да ти треба некаква посебна програма. Само ќе треба да подигнеш DOS од усб за да можеш да ја стартуваш инсталацијата.

Значи екипо ја шо е мојата мака. Би сакал од еден надворешен хард диск да можам да инсталирам повеке оперативни системи. Идеата ми е как шо може од УСБ да се инсталира само еден оперативен систем тка од надворешниот хард диск да можам да бирам кој оперативен систем да го инсталирам преку boot мени. дали е можно? у случај да е можно ке чекам на одговори. останејјте позз
Можно е. Кажи кои оперативни ги сакаш да ти содржи. Има и готови спојки, а ако ти треба нешто специфично има програми за спојување инсталации и правење менија.
Зошто да се мачиш сам да спојуваш, ако има готово. Затоа наведи кои ти требаат.

Widows 7, xp i takvi stvari ili?

Ако сакаш да подигниш систем од дискот и да работи ти треба Windows PE или Linux live cd кое ќе го закачиш некако на хдд.

Ако сакаш да инсталираш системи од хддто ти треба http://www.ezbsystems.com/easyboot/index.html

Можно е. Кажи кои оперативни ги сакаш да ти содржи. Има и готови спојки, а ако ти треба нешто специфично има програми за спојување инсталации и правење менија.
Зошто да се мачиш сам да спојуваш, ако има готово. Затоа наведи кои ти требаат.

Widows 7, xp i takvi stvari ili?

Mene me zainteresira ova, ako postojat takvi, pishi od kade mozhe da se najdat. Ili u PP.

Mene me zainteresira ova, ako postojat takvi, pishi od kade mozhe da se najdat. Ili u PP.
Додека не знам што сакаш, кои ооперативни системи сакаш да ти содржи дискот, не можам да ти помогнам.
Пиши кои конкретно ги сакаш, оти сите можни комбинации ги нема. Ако не види го постот на bibil и на Mr.InF3ction погоре, па прави си сам инсталации.

Додека не знам што сакаш, кои ооперативни системи сакаш да ти содржи дискот, не можам да ти помогнам.
Пиши кои конкретно ги сакаш, оти сите можни комбинации ги нема. Ако не види го постот на bibil и на Mr.InF3ction погоре, па прави си сам инсталации.

Еве да речеме, ИксПе, Виста и 7ца. Да се еден диск и преку бутабилно мени да избирам што сакам да инсталирам?
Може?

Вистата е тешка да „соработува“ со другите. Сите 3 е немогуќе, бар не сум видел таква спојка готова, макар да има луѓе што тврдат дека им успеало, но не споделиле таков готов комплет. ХР и 7 има, но јас таква немам. 1 ЦД и 1 ДВД ми бркаат работа. Но за оние што имаат поголемо УСБ стикче или УСБ диск, нека го пробаат ова:
http://www.pendrivelinux.com/sardu-multiboot-usb-creator-windows

Има доста корисни алатки што можат да се се стават, Повеќе верзии на Линукс, ХР и 7, рескју програми и сл.

Еве да речеме, ИксПе, Виста и 7ца. Да се еден диск и преку бутабилно мени да избирам што сакам да инсталирам?
Може?

Вистата ти е непотребна!
...не гледам потреба од Виста бидејки Седмицата работи одлично таму кај што Вистата штуца....

Вистата ти е непотребна!
...не гледам потреба од Виста бидејки Седмицата работи одлично таму кај што Вистата штуца....

Srediv so MagicISO napraviv XP Prof. SP3 i Win7 SP1. Top e, tnx.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom