Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Симнав TuneUp Utilities 2011 и нешто при употреба се заеба. Пробав да го ибришам преку Add and Remove Programs, ама го немаше воопшто таму. Така што отидов каде што е инсталиран и само стиснав Delete. Арно ама има 2 фајла што неможе да се бришат што и да направам, го даваат програмот дека уште работи а кога ќе стиснам да се отвори не мрда. Двата фајла се TuneUpUtilitiesApp64.exe и TuneUpUtilitiesService64.exe. Како да ги ибришам ?
Симни го следниов програм
http://www.megaupload.com/?d=9OAUJOXT
пушти го
лево каде што пишува Paste instructions пиши вака
Код:
:Files
Локацијата на x фајл
Локацијата на y фајл
каде што Локацијата на x/y фајл го менуваш во C:\program files\tune up utilities\TuneUpUtilitiesApp64.exe и C:\program files\tune up utilities\TuneUpUtilitiesService64.exe
или каде и да се наоѓаат
потоа стисни MoveIt!
десно треба да пишува дали било successful
ако биде, ќе имаш фолдер во C:\_OTM, таму ќе бидат фајловите и можеш слободно да го избришеш цел фолдер
потоа бриши го програмов, не е за играње можеш да зезнеш нешто.

ако не бидне работава(пиши results од програмот), пробај во safe mode

Симнав TuneUp Utilities 2011 и нешто при употреба се заеба. Пробав да го ибришам преку Add and Remove Programs, ама го немаше воопшто таму. Така што отидов каде што е инсталиран и само стиснав Delete. Арно ама има 2 фајла што неможе да се бришат што и да направам, го даваат програмот дека уште работи а кога ќе стиснам да се отвори не мрда. Двата фајла се TuneUpUtilitiesApp64.exe и TuneUpUtilitiesService64.exe. Како да ги ибришам ?
Ако не успеа, обиди се со Unlocker. Многу пати ми послужила до сега :)

Неможе со ОТМ вика failed to move files...

ај дигни Task Manager и види дали ги има како процеси некој од тие шо ги наведе погоре....ако ги има десен клик и End Process и после пробај да избришеш

Го пробав и тоа, стискам End Process, го снемува и за секунда се враќа. Го земав и тоа програмчето Unlocker ама кога ќе стиснам да се подигне ништо не се случува.

Не знам што кур се дешава со Realtek драјвериве комбинирани со Win 7, пробував триста срања, порано ми успеваше да ги направам, сега не сака. Проблемот е во тоа што ако се извади Line in-от (2 звучници и еден subwoofer) и се стават слушалици во истиот влез и после сакаш да ги вратиш звучниците има проблем, звучниците не свират. Пробав триста варијанти што им успевале на луѓе, барав по Google али коа нејќе, нејќе..

Не знам што кур се дешава со Realtek драјвериве комбинирани со Win 7, пробував триста срања, порано ми успеваше да ги направам, сега не сака. Проблемот е во тоа што ако се извади Line in-от (2 звучници и еден subwoofer) и се стават слушалици во истиот влез и после сакаш да ги вратиш звучниците има проблем, звучниците не свират. Пробав триста варијанти што им успевале на луѓе, барав по Google али коа нејќе, нејќе..

Проба ли со драјверите за звук од цд-то на твојата матична?

Нема што да гледаш, тие драјвери што се во цд-то треба да работат одлично кога се работи за реалтек драјвери т.е. звук.

Го пробав и тоа, стискам End Process, го снемува и за секунда се враќа. Го земав и тоа програмчето Unlocker ама кога ќе стиснам да се подигне ништо не се случува.

http://lockhunter.com/

или cd до директориумот шо ти е во цмд, и del *.*

пробај во safe mode да ги избришеш
ако не знаеш како да дојдеш до safe mode, google.

Фала ви на сите за помошта, ги симнав и пробав сите програми што ги поставивте и неможеше и на крај испадна најпростото, отидов во Safe Mode и го избришав.

Здраво..
Цело време гледам зошто во Local Disk (C) Немам место..
од цели 19 GB ми пишува дека имам само 3 МB слободно.. а би требало да имам 10 GB..
Зошто не ги покажува овие 10 GB free space??
ај помош, ве молам..
Позз

Здраво..
од цели 19 GB ми пишува дека имам само 3 МB слободно.. а би требало да имам 10 GB..
ај помош, ве молам..
Позз

Ај исчисти со CCleaner

Здраво..
ај помош, ве молам..
Позз
windows xp?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom