Како би се случило, дали би се случило и зошто би се случило.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Велат на почетокот бил зборот а после тоа се по ред, но кој бил тој збор или дали тоа бил збор или мисла. Дали според нашиот избор на животни одлуки линеарно нашиот животен пат се распостила пред нас или има нешто повеќе од тоа. И прашањето што би било ако би било или не било, секогаш премногу енергија трошиме замислувајќи ги нештата пред да станат наша физичка реалност. Па доаѓа прашањето кога би се вратиле назад што би промениле, но проблем е тоа што не може да се врати назад ниту да се промени нешто, замислата за тоа нешто е само залудно трошење на нашата мисловна креативна енергија. Домородните американци популарно наречени индијанци мислат дека немаме судбина но секој од нас има животен пат кој што го оди, и одлуките кој што ги правиме во текот на тој пат кои што се наши или туѓи се само наша илузија за случајностите во нашиот живот. Случајностите не се само случајност и нема случајности кои ни случајно случени ниту пак судбинско предодредени во нашиот живот. И како би се случило, кога би се случило и зошто би се случило...
Или не би се случило.

FortuneTeller

ВРАГ
Член од
20 мај 2011
Мислења
476
Поени од реакции
138
Што сакаше да каже авторот? :unsure: Велиш нема случајност ама нема ни судбина. What's the point уствари?

Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
што би било ако би било или не било, се прашувам некогаш ама нема потреба да се оптеретувам со тоа, зашто нешто се случило или судбината така сакала, и понекогаш мислам дека нема потреба да се навраќаме на нешто што не може да се смени ( односно сами знаеме дека времето никогаш не може да го вратиме и да смениме нешто за да видиме "како би било" ) Мора да се помириме со судбината и да продолжиме напред.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Велат на почетокот бил зборот а после тоа се по ред, но кој бил тој збор или дали тоа бил збор или мисла. Дали според нашиот избор на животни одлуки линеарно нашиот животен пат се распостила пред нас или има нешто повеќе од тоа. И прашањето што би било ако би било или не било, секогаш премногу енергија трошиме замислувајќи ги нештата пред да станат наша физичка реалност. Па доаѓа прашањето кога би се вратиле назад што би промениле, но проблем е тоа што не може да се врати назад ниту да се промени нешто, замислата за тоа нешто е само залудно трошење на нашата мисловна креативна енергија. Домородните американци популарно наречени индијанци мислат дека немаме судбина но секој од нас има животен пат кој што го оди, и одлуките кој што ги правиме во текот на тој пат кои што се наши или туѓи се само наша илузија за случајностите во нашиот живот. Случајностите не се само случајност и нема случајности кои ни случајно случени ниту пак судбинско предодредени во нашиот живот. И како би се случило, кога би се случило и зошто би се случило...
Или не би се случило.
Да се вратиш назад и смениш нешто- нцц, неможе .Поинаку гледаме на минатото отколку на иднината. Иднината е непозната , па дури и несигурна...Минатото ни е во целост познато,знаеме што било и со леснотија можеме да си замислиме како би ни било ако би било поинаку.Иднината мора да ја градиме,создаваме- но и да ја насочиме-односно промениме, што не е случај со минатото .Но, човек грешејќи во минатото научил да не ги прави грешките во сегашноста, а со тоа и во иднина.Затоа е важно да си буден-свесен за да сфатиш и научиш мн.нешта од минатото -за да не ти се сервираат слични ствари во иднина.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Што сакаше да каже авторот? :unsure: Велиш нема случајност ама нема ни судбина. What's the point уствари?
Па тоа дека нема ни случајност ниту пак судбина.

Член од
23 август 2010
Мислења
137
Поени од реакции
15
Па тоа дека нема ни случајност ниту пак судбина.
pa ako nema sudbina togash sve kje bide samo sluchajnost (random event in the universe), samo ostaveno e na nas kako ili dali voopshto kje gi iskoristime sluchajnostite koj ni se najdat na patot. ne e potrebno da seramisluva na minatotbidejki kolku ida razmisluvash nema da smenish nishto tuku samo mozesh da nauchish od greshi, sao treba da se pomirish sosvjte chvstva zatoa shto sve kako se sluchilo bez razlika kolku i da e bolno ili sramno treba da go prifatish i da si prodolzish ponatamu (zivot josh teche dalje)

samo me tera da razmisluvam kako toa da sve shto mi se sluchilo me nauchilo na nekoja lekcija ili mi smenilo mislenje a znam deka mnogu raboti sum mozel da gi smenam samo so pochituvanje na barem eden dobar sovet... pamet za drugpat... :)
*if you are not making any mistakes you are probably doing it wrong :)

Kajgana Shop

На врв Bottom