Тенисот во Македонија. Игра ли некој тенис?

• Креатор на темата Креатор на темата JOE
  • Време на започнување Време на започнување
Значи Понеделник до Петок од 8 до 15 е 200 ден 1 час ако сака 50 души нека има на теренот.:D
--- надополнето: Jun 12, 2011 10:29 AM ---

Читај и ти сеа, грешка си.:)
--- надополнето: Jun 12, 2011 10:30 AM ---
Ајде бе дечки 3 или 4ца да се договориме и да идеме во АС.:cool:

Со нивни рекети или со твои ?

Јас бев во К-4 играв,на терените во ППА што се, на агенција за млади и спорт :)

Од 10.00 до 13.30... после не се издржува пекол е :) Не се плаќа/

Kaде е тоа бе? Во Илинден сега ке направат за 2 недели терени.Денес подготвуваа тоа за мрежите и за ограда од страна дупки нешто такви работи.Утре рекоа ке местат ограда од страните и рефлектори за 2-3 дена би требало да биде готово тоа 4 терена се.После ке почне да се обележуваат и ке се наместат мрежите.Без пари ке биде играњето со твои рекети нормално.Ке биде отворено по цел ден, ке има обезбедуавње од општина само.Рефлекторите има што значи ке се игра и навечер ама незнам до колку саат.Има еден простор до терените за кој слушнав дека ке биде мали трибини од 5-6 реда со должина на тениското игралиште плу 3-4 метра ван линиите нели што е и тоа би било одлично ама колку е точна информацијава незнам.Кој има можност таму да игра одлично ке биде.Одлични услови, 4 терена и со оглед на тоа што таму ретко кој игра тенис секогаш ке има слободен терен за играње.Немам рекети а се спремам од семптември-октомври таму да фрлам 5-6 илијади и некои топчиња да земам поквалитетни и somebody stop me.Иначе на бувљак пред 2 недели земав 5 топчиња за 50че (10ден. парче) хахаха одлични топчиња и тоа.Некој ги здрпал од тениски клуб пошто се гледаше дека се добри топкиве.Ако некој е блиску нека поминува почесто зошто и рекети има таму и тоа добри рекети може да се начека за не повеќе од 1000 денари.Верувале или не за 1500 каков рекет ми понуди тој еден циган таму ама немав пари у мене и не го видов после тоа.Не доаѓаат секогаш истите тука, така да поминете може да се начека нешто.

Kaде е тоа бе? Во Илинден сега ке направат за 2 недели терени.Денес подготвуваа тоа за мрежите и за ограда од страна дупки нешто такви работи.Утре рекоа ке местат ограда од страните и рефлектори за 2-3 дена би требало да биде готово тоа 4 терена се.После ке почне да се обележуваат и ке се наместат мрежите.

Карпош 4, основно училиште Петар Поп Арсов :) Само тешко е да фатиш место,затоа ние отидовме во 10.00 :)

Значи 200 ден. е саат без разлика дали играш со нивни или со твои рекети така ?

Ако се сеќавам добро некој одамна рече дека се наплаќа плус 50 денари за рекет или така нешто.АМа ова не е сигурна информација...

Ако се сеќавам добро некој одамна рече дека се наплаќа плус 50 денари за рекет или така нешто.АМа ова не е сигурна информација...
Јас го кажав тоа...50 ден се плаќа за рекетот.
--- надополнето: Jun 23, 2011 4:23 PM ---
Значи 200 ден. е саат без разлика дали играш со нивни или со твои рекети така ?
200, 250 е од Понеделник до Петок 8:00 - 15:00

200, 250 е од Понеделник до Петок 8:00 - 15:00[/quote]

А Сабота ?!
--- надополнето: Jun 23, 2011 4:27 PM ---
Јас го кажав тоа...50 ден се плаќа за рекетот.
--- надополнето: Jun 23, 2011 4:23 PM ---

А Сабота ?!

Јас порано мислев дека е од човек толку ама од термин било што е добра вест :D.Само ме интересира дали поранко треба да отидеш или да закажеш термин заради слободни термини да начекаш или пак нема многу народ и ако отидеш ке си најдеш сигурно некој празен.Иначе 50 денари е рекет од саат или за целиот термин? Зошто ако идеме двајца ке и сакаме 2 саата тоа е 400 денари и плус 2 рекета како ке ми наплатат за нив незнам.Дали 100 или 200 за двата, пошто 2 саата се?

А Сабота ?!
--- надополнето: Jun 23, 2011 4:27 PM ---

А Сабота ?![/quote]
Сабота и Недела е поскапо ама незнам точно колку е.
--- надополнето: Jun 23, 2011 4:48 PM ---
Јас порано мислев дека е од човек толку ама од термин било што е добра вест :D.Само ме интересира дали поранко треба да отидеш или да закажеш термин заради слободни термини да начекаш или пак нема многу народ и ако отидеш ке си најдеш сигурно некој празен.Иначе 50 денари е рекет од саат или за целиот термин? Зошто ако идеме двајца ке и сакаме 2 саата тоа е 400 денари и плус 2 рекета како ке ми наплатат за нив незнам.Дали 100 или 200 за двата, пошто 2 саата се?
50 ден за 1 рекет, 100 - 2 значи а вие дали ќе играт 5 мин или 5 саата тоа е друго.:)

Какви се терените и каде се точно лоцирани, дали се во дворот на школото и дали има рефлектори? Баш ме радува дека К4 добил терени, сега и мене ми се заигра :).

Какви се терените и каде се точно лоцирани, дали се во дворот на школото и дали има рефлектори? Баш ме радува дека К4 добил терени, сега и мене ми се заигра :).

Во дворот на школото ППА, во Карпош 4. Јас претежно играм сабајле,од 09.00 докај 12,после е жешко :)
Попладне неможеш место да фатиш,децата од населбата се на терен...

Јас играм тенис ( онака рекреативно ) веќе 5-6 години. Ако сака некој тек-тек - слободно нека каже! :D :p

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom