TAO teh KING - Lao CE

• Креатор на темата Креатор на темата Winston
  • Време на започнување Време на започнување
Lao Tzu
TAO TE CHING vaka e vo orgnal a po nashko lao ce tao te kink/Akvarius 2009/ vo egipetska sonuvalka ne e tolku skapa

filozofija nad site filozofii ., misli nad site drugi misli .,

vaka pochnuva ., prepishuvam., eden<>Tao shto mozhe da se iskazhe ne e Tao......................bezimenoto e pochetok na neboto i zemjata......................ova bi trebalo sekoj da go prochita ., i ateisti i vernici ., ...posebno mu ja preporachuvam na stavrogin

Lao Tzu
TAO TE CHING vaka e vo orgnal a po nashko lao ce tao te kink/Akvarius 2009/ vo egipetska sonuvalka ne e tolku skapa

vaka pochnuva ., prepishuvam., eden<>Tao shto mozhe da se iskazhe ne e Tao......................bezimenoto e pochetok na neboto i zemjata......................ova bi trebalo sekoj da go prochita ., i ateisti i vernici ., ...posebno mu ja preporachuvam na stavrogin

Добро бе шутрак, дај почни да пишуваш како што треба или барем врати се во второ одделение да те научи учителката.

Lao Tzu

И книги ли почна да препорачуваш? Оф леле...

Па не знаеш да пишуваш, кој од тебе ќе прими препорака за книга?

И книги ли почна да препорачуваш? Оф леле...

Па не знаеш да пишуваш, кој од тебе ќе прими препорака за книга?
Го знаеш ли оној вицот:
Зошто секогаш одат по двајца цајкани во контрола
- едниот знае да чита другиот да пишува :D

Ај погоди во кои е

se nadevam deka ti stavrogin ke bidesh prv ., i edinstven oti drugive se kolku tolku.,

kermit., star shtos nova budala

se nadevam deka ti stavrogin ke bidesh prv ., i edinstven oti drugive se kolku tolku.,

kermit., star shtos nova budala
никаков штос нема, виц си е виц. Да не се препозна случајно во вицот?

spored sigurnosta kako nastapuvash ., zasigurno si eden od akterite na vicot:coffee:

Ми се наду алатот само од врење на скролот , а не па да земам да го читам ова о ноооооооооо :D

a ti se vadish., ko nesakash da chitash a vamu nepismen.......preku stojko:coffee:

Tao e izvorot na se shto postoi,
toj e bogatstvoto na dobriot chovek,i zasolnishte na loshiot

dedanoe =doberilcho=magister ludi ...........???????negovo e da proba ., pa koj e kud ., ej a seushte tuka ne se pofali deka imal svoja stranica ., nekoi navistina se lozhat na nego.....

bravo dedanoe dodeka mozhesh vlechi gi za nos i partal praigi .,tie tamu se podlozhni

...mudrosta sama po sebe se poznava taa nikogash ne se pokazhuva<>Lao Ce

Pa zatoa gi uprostile rabotite so Biblijata pa dodale sliki ona kao pricici nekoi tamu Sodomi gomori, nesto se tepale angeli , djavoli , crno belo kur se trese za da razbere PROST narod... i pak nisto :tapp:

Sea iskacaat nekoi Satanisti modernisti, Newageisti Vrhovisti ... site nesto tegnat navam natam ama osnovot e ovoj i koj kako stigne go rastegnue kako mu odgovara ...

I da Vistinskata Biblija ne e ovaa sto ja znaete ... mnogu e drugacija ... sto na nekoj ne mu odgovaralo i ja prekroil 50 % bar za da nametne politika i taka ne odvoil od gospod ...

Taa ne Vi ja naogam najdete si ja sami ...jas pred nekolku godini slucajno naletav na nea ... i taa dobro kriena od Papata i Evreite koi nikako ne im se isplati da se doznae VISTINATA ...ama osnovot sustinata ja imate tuka vo TAO the KINGOT

Ne bidete ovci procitajte razmislete so svoja glava :smir:
I ti si ja nasol a ja krijat papata i evreite pravata biblija ...........i koa se razbudi so si pomisli :)))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom