Зошто Гадафи ги бара Грците и Бугарите?

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Да не заборавиме дека и Србите му се наклонети.

А каде проработила оваа Балканска тројка, само лошо се случило.

Tripoli, 18.06.2011 (JANA) The Secretary of General People's Committee, Dr. Al-Baghdadi Al-Mahmoudi, on Saturday telephoned Greek Prime Minister George Papandreou. The Secretary of General People's Committee informed the Greek Prime Minister about what NATO alliance is committing of barbaric aggressive bombardment which target civilians and destruction of Libyan civil locations. Dr. Al-Baghdadi Al-Mahmoudi urged the Prime Minister to intervene and put an end to the aggression, which continues in a blind hatred and violates all international humanitarian laws, conventions and norms. / JANA /

Tripoli, 18.06.2011 (JANA) A telephone call on Saturday between the Secretary of General People's Committee, Dr. Al-Baghdadi Al-Mahmoudi, and Bulgarian Foreign Minister Nikolay Mladenov. During the telephone contact, the secretary touched on actions of the NATO crusade aggression that kills civilians and destroys Libyan civilian locations. The secretary urged the Bulgarian minister that his country assume its role in ending the barbaric NATO aggression, which does not refrain from bombing safe civilians and continues to destroy civilian facilities, hospitals, educational institutions hotels and buses in Libya. / JANA

http://www.jana-news.ly/en/

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
Зошто Гадафи ги бара Грците и Бугарите?

...па само бугарка дава за една чрвена....а како се овива ситуацијата ќе почнат и грците да даваат дури и за помалку...а Гадафи не е глуп....знае што и кај може да купи со пари (ефтино)

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Србите му се наклонети, поради тоа што се со иста цел - АНТИ НАТО, и поради тоа што во време на бомбардирањето 1999, Гадафи во Србија испраќаше ресурси, храна и останати работи , меѓу останатото и нафта.

Член од
25 мај 2011
Мислења
321
Поени од реакции
52
Бидејќи бугарското меѓународно лоби веќе е едно од најсилните во светот.Грчката исто така е многу силно.Но Гадафи тука е згрешите многу. Прст нема да места за него.

Член од
7 мај 2005
Мислења
1.231
Поени од реакции
307
Бугар, во ред е, само ти уживај... :D

Член од
25 мај 2011
Мислења
321
Поени од реакции
52
Бугар, во ред е, само ти уживај... :D

Јас сум многу добро и знам што зборувам.Но немате идеја какви талибанци ви се соседи. :LOL:
--- надополнето: Jun 20, 2011 3:17 AM ---
За последните 3 години Бугарка 2 пати стана еврокомесар на годината (различни жени). Друга Бугарка стана Европеец на годината. Еврејскиот претседател дојде на нозе да му се заблагодари на Бугарија за спасените Евреи од втората светска војна, Бугарка стана директор на УНЕСКО, Бугарин е еден од советниците на Обама, Бугарка стана заменик прецедател на најголемата партија во Европскиот парламент, Бугарка стана претседател на Бразил, Бугарија стана центар на присоединување на Источна Европа во ЕУ. Стапила во задната врата во ЕУ, сега ќе влезнем во Шенген и многу други. Според тебе случајно ли е тоа?

Знаеш што е рекла Ванга и тоа го рекла навистина, а не како уметничка измислица како и многу други работи - дека Бугарија ќе стане водач и господар на светот во новиотсвет. Она што Евреите не успеат да направат Бугарите ќе го доправат. Ја прашуваа кога таа е рекла наскоро. Многу наскоро. И тоа време доаѓа.
--- надополнето: Jun 20, 2011 3:30 AM ---
Добро утро не ви реков.:)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
да си жив и здрав ме посмеа малце.. дај ми да видам кај го рекла ова баба ти ванѓа те молам. страшно ме интересира.. бигарите ке го направат тоа што евреите не го направила хехе.. абе добар си стварно алал да ти е шо ме посмеа во 6 сабајле

Член од
25 мај 2011
Мислења
321
Поени од реакции
52
да си жив и здрав ме посмеа малце.. дај ми да видам кај го рекла ова баба ти ванѓа те молам. страшно ме интересира.. бигарите ке го направат тоа што евреите не го направила хехе.. абе добар си стварно алал да ти е шо ме посмеа во 6 сабајле
Ќе доживеем и ќе видиме. :rolleyes:

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Ќе доживеем и ќе видиме. :rolleyes:
не се прај будала со сила.. ти побарав доказ дека тоа го пишува некаде.. 1000 пати имам прочитано шо рекла бабата и вакво нешто нема никаде. а ако ти посакуваш да биде така тоа е друг муабет веќе

I

Iblis

Гостин
Бидејќи бугарското меѓународно лоби веќе е едно од најсилните во светот.Грчката исто така е многу силно.Но Гадафи тука е згрешите многу. Прст нема да места за него.

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.121
Поени од реакции
1.717
Србите му се наклонети, поради тоа што се со иста цел - АНТИ НАТО, и поради тоа што во време на бомбардирањето 1999, Гадафи во Србија испраќаше ресурси, храна и останати работи , меѓу останатото и нафта.

Член од
25 мај 2011
Мислења
321
Поени од реакции
52
не се прај будала со сила.. ти побарав доказ дека тоа го пишува некаде.. 1000 пати имам прочитано шо рекла бабата и вакво нешто нема никаде. а ако ти посакуваш да биде така тоа е друг муабет веќе
Гледал сум го на филм. Познавам и роднина на Ванѓа.
--- надополнето: Jun 20, 2011 4:59 PM ---
Иран сака да инвестира во рафинерии кај нас

http://biznews.bg/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/%D0%98%D1%80%D0%B0%D0%BD-%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%B8%D0%BD%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0%B2-%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B8-%D1%83-%D0%BD%D0%B0%D1%81_l.a_c.304_i.84792.html

Иран сака да испорачува гас за Бугарија

http://www.darikfinance.bg/novini/13476/%C8%F0%E0%ED+%E8%F1%EA%E0+%E4%E0+%E4%EE%F1%F2%E0%E2%FF+%E3%E0%E7+%E7%E0+%C1%FA%EB%E3%E0%F0%E8%FF

"Не можам да замислам посоодветно место од Софија, каде да се сретнеме со Палестинците" - тоа рече вчера израелскиот претседател Шимон Перес поразговорот со бугарскиот колега Георги Прванов. И додаде - "Ова звучи малку како самопокана, но најважно за нас е да постигнеме мир."
Според него, Бугарија може да игра важна улога за мирот на Блискиот Исток.Израелскиот претседател визира посетата на палестинскиот претседател Махмуд Абас порано во Бугарија. Перес посочи дека не смета двете посети на Бугарија -неговата и на палестинскиот претседател, за случајни, туку како разминуваат водатумите. Не треба да надценјаваме тоа појавување, Бугарија поддржувапреговорите според своите можности, тоа е оценка дека Бугарија има многу пријатели и во однос на Израел, и во однос на Палестина,

http://bbcarmel.org/news/izrael-i-palestina-pregovaryat-v-sofiya

Шефот на ЦИА кој посочи Борисов и вбеси БСП станува министер
Шефот на ЦИА кој посочи Борисов како лидерот на Б-ја и вбеси БСП со гледа си непријаз'м на Гоце станува министер за одбрана во САД и е десната рака на Обама

Дали се сеќавате кој беше Леон Панета? Тоа е шефот на ЦИА кој направи нешто без преседан не само дојде во Б-ја (досега само еднаш директор на ЦИА беше доаѓал) не само зборува верно кратко пред медиумите (директори на ЦИА избегнуваат да го прават тоа), но и директно посочи Бојко Борисов - ЦИА: Ти си лидерот на Бугарија и се подигра со Гоце Сато одби да се сретне со него!

http://forum.tv7.bg/viewtopic.php?f=13&t=9812

Иран очекува од Бугарија како членка на Европската унија да брани вистината за прашањето за иранската нуклеарна програма.
Тоа рече новиот амбасадор на Иран кај нас Голамреза багери, цитиран од БНР.

Откако му го врачи своите акредитивни писма на 3 декември, денеска тој разговараше со бугарските медиуми за прашања со билатералните односи, вклучително и за осудениот до живот Бугарин Живко Русев.

Судот во градот Табриз се уште не објавил причините за доживотната пресуда против возачот Живко Русев за трговија со дрога, бидејќи тече административна процедура, рече амбасадор багери, кој откри некои детали за случајот:

"Тој бил во соработка со банда шверцери, која е пренесувал вкупно 338 кг. хероин.Од нив 128 кг. се пронајдени во неговиот камион ".

Бугаринот ќе може да поднесе жалба пред Апелациониот суд, рече амбасадорот.

За преговорите за нуклеарната програма, која Техеран тврди дека е за мирни цели, багери истакна: "изговарањето на вистината за Иран со гласот на Бугарија може да помогне за разјаснување и отстранување на проблемите. Бидејќи ви сметаме за пријателска држава, нашите очекувања се високи ".

Иранскиот амбасадор добил задача лично од претседателот Махмуд Ахмадинеџад да развива економските врски со Бугарија. Тој потврди и интересот на неговата земја кон гасоводот "Набуко".

http://www.znam.li/Pages/News/Default.aspx?evntid=1163514

Како што е рекла Ванѓа ќе дојде време и целиот свет ќе дојде во Бугарија. Поуште малку време целиот свет ќе се поклони на Бугарија и ќе биде лидер насветот. "Не е точно дека Бугарите се чергари. Отк'дети поминале бел град сеоставиле. Ќе се отвори земјата и ќе се разбере кои се Бугарите. Сите еден ден ќевидат колку голем народ сме.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Да, да светот се поклони пред Бугарите откако се докажа и "самиј Иисус Христос бил Блгарин прво качество", а Бојко Борисов внук од петнаесетто колено на Атила.... За тоа време дабарот си ги виткаше чоколатцата...
Гадафи е готов ако тргнал да бара пријателство со нашите соседи. Баш сакам да видам како ќе му помогнат.

Член од
25 мај 2011
Мислења
321
Поени од реакции
52
Да, да светот се поклони пред Бугарите откако се докажа и "самиј Иисус Христос бил Блгарин прво качество", а Бојко Борисов внук од петнаесетто колено на Атила.... За тоа време дабарот си ги виткаше чоколатцата...
Гадафи е готов ако тргнал да бара пријателство со нашите соседи. Баш сакам да видам како ќе му помогнат.
И зошто да го помагаме? Години држам Бугари за заговор против Либија.Обвинувања без покритие. Ако си слушнал за бугарските медицински сестри.

аскоро имаше обвинет Бугарин за шпионажа во Либија, исто така, но брзо говратија.

Излезе дека на 29 март оваа година силите на безбедноста на либискиот лидер Гадафи уапсиле под обвинение за шпионажа и субверзија повторно бугарски лекар - д-р Атанас Крстев. Овој пат разврска беше доста побрза. Во ноќта на 17 јуни Медика беше ослободен и оваа сабота заедно со своето семејство тој се врати на родната земја.
Темата дискутираа во "Денот започнува" новинарот од 24 часа Георги Милков и арабист'т проф Владимир чекани.
Видете видеото.

Темата дискутираха в "Денјат започва" журналист'т от 24 часа Георги Милков и арабист'т проф. Владимир Чуков.
Вижте видеото.

http://bnt.bg/bg/news/view/55265/bylgarin_obvinen_v_shpionaj_v_libija

Гадафи рече дека сака тука да го судиме за шпионажа по некакви меѓународни договори, но Бојко Борисов рече дека е невин и нема да го судиме за шпионажа.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
бара диктаторски земји...или фашистички :)

Kajgana Shop

На врв Bottom