Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
17 јуни 2011
Мислења
10
Поени од реакции
3
Види друже, срамежливоста е недостаток на храброст. Биди храбар, пријди и на девојката и заборави на срамот. Прво, се познавате лично? (ако не се познавате, мора да се запознаеш со неа и да и дадеш до знаење дека ти се допаѓа)
Второ и многу важно! Како разговараш со твоите пријатели? Девојката не е ништо посебно и таа е човек. Не се очекува од тебе да направиш којзае какви нешта за да влезеш во муабет со неа. Разговарај со неа како со другар што би разговарал. За секојдневни теми. пр. можеш да ја прашаш како и поминал денот? (обично девојките така се разборуваат и почнуваат да раскажуваат за тоа како се разбудиле, кај биле на шопинг и т.н. Тука ти е шансата, од сите нешта што ќе ти ги каже почнуваш да го развиваш разговорот) Најважен е разговор да си направите, нормален. Само без шмекерски финти, со кимнувања, праќање на бакнежи без врска и немој да ја зјапаш. Нападно е, а и не е културно. Немој многу да ја прашуваш за другарки зошто може да помисли дека се интересираш од некоја нејзина другарка а не од неа. Немој да развиваш муабет за училиште или за факултет, тоа во многу случаеви е лошо зошто кој сака да збори за оценки и професори кога излегол да се забавува. Со тие муабети влегуваш во групата на здодевни и обични машки.
Има една поговорка: Кој прв до девојката нему женска! Затоа не чекај многу, да не ти ја фати некој друг. Не се плаши и пријди.
За на крај да ти кажам, и да те корпира (што не ти го посакувам) подобро да речеш: пробав, отколку требаше да пробам!
Инаку девојката ми е од клас.Се знаеме од 12 години ама сега кога е во мојот клас често контактираме.Незнам дали таа мене ме сака инаку другото е лесно.Никогаш не сум се карал со нејзе секогаш сум фин и добар.Најмногу ми е страв ако дознае дека ја сакам може да се налути па и другарството да ни заврши-Од ова најмногу ми е страв.

Член од
18 ноември 2008
Мислења
621
Поени од реакции
612
Здраво до сите Членови.Како некои луѓе и јас си имам еден голем љубовен проблем.Затрескан сум по една девојка ама многу сум срамежлив.Незнам како да ја придобијам.Ве молам за помош оти ако вака продолжам незнам што ке стане со мене :)
уште си мал, затоа така мислиш....НЕМАЈ ГАЈЛЕ ЈАС ГАРАНТИРАМ ДЕКА НИШТО НЕМА ДА ТИ СЕ СЛУЧИ...а од тебе ке стане маж кој ке сака да има многу секс..;)

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Инаку девојката ми е од клас.Се знаеме од 12 години ама сега кога е во мојот клас често контактираме.Незнам дали таа мене ме сака инаку другото е лесно.Никогаш не сум се карал со нејзе секогаш сум фин и добар.Најмногу ми е страв ако дознае дека ја сакам може да се налути па и другарството да ни заврши-Од ова најмногу ми е страв.
Кажи и во живо што ти лежи на срце и ич оној да не те боли.
Немој преку скајп/мсн/фејсбук. И да те сака ќе те одбие, оти ќе мисли дека се заебаваш. :)

Член од
17 јуни 2011
Мислења
10
Поени од реакции
3
уште си мал, затоа така мислиш....НЕМАЈ ГАЈЛЕ ЈАС ГАРАНТИРАМ ДЕКА НИШТО НЕМА ДА ТИ СЕ СЛУЧИ...а од тебе ке стане маж кој ке сака да има многу секс..;)
Хехе.Не сум мал.Имам 16 години.Мислам за тие години ова е нормално да се заљубиш :D

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277
Штом ја познаваш е уште полесно. Треба да го победиш стравот, немој да и кажуваш одма дека ја сакаш прво покани ја да излезете. Ќе и се јавиш на тел. и ќе ја поканиш. Или уште поубаво е во школо да се договорите. Можеш да ја однесеш на кино (стара класика) ќе одбереш некое филмче и ќе и кажеш дали е заинтересирана да гледа филм. Или пак ќе ја поканиш на кафе кај што ќе си разврзете муабет. Што и да направиш само немој да брзаш, биди нормален. Гледај да немаш трема и страв.
Покани ја со реченицата : Јас и ти треба да излеземе на кафе (филм/прошетка)?
На прв состанок немој да и кажуваш дека ја сакаш...тоа се зборови за понатаму, кога ќе навлезете во врска.
На прв состанок е доволен само некој бакнеж и да и биде пријатно да излезе со тебе пак. После кога ќе се чувствуваш посигурно а и таа во твое друштво, признај и дека имаш некои чувства кон неа.
Во никој случај ако првиот состанок ти помине ОК нема да ти се налути освен ако не е некоја кретенка. Ако ти се налути зошто си искрен со неа, тогаш батали ја не ти треба таква љубов и таква девојка.
Среќно!

Член од
17 јуни 2011
Мислења
10
Поени од реакции
3
Штом ја познаваш е уште полесно. Треба да го победиш стравот, немој да и кажуваш одма дека ја сакаш прво покани ја да излезете. Ќе и се јавиш на тел. и ќе ја поканиш. Или уште поубаво е во школо да се договорите. Можеш да ја однесеш на кино (стара класика) ќе одбереш некое филмче и ќе и кажеш дали е заинтересирана да гледа филм. Или пак ќе ја поканиш на кафе кај што ќе си разврзете муабет. Што и да направиш само немој да брзаш, биди нормален. Гледај да немаш трема и страв.
Покани ја со реченицата : Јас и ти треба да излеземе на кафе (филм/прошетка)?
На прв состанок немој да и кажуваш дека ја сакаш...тоа се зборови за понатаму, кога ќе навлезете во врска.
На прв состанок е доволен само некој бакнеж и да и биде пријатно да излезе со тебе пак. После кога ќе се чувствуваш посигурно а и таа во твое друштво, признај и дека имаш некои чувства кон неа.
Во никој случај ако првиот состанок ти помине ОК нема да ти се налути освен ако не е некоја кретенка. Ако ти се налути зошто си искрен со неа, тогаш батали ја не ти треба таква љубов и таква девојка.
Среќно!
Аха.За ова разбрав!А нешто околу стајлингот да ми предложите,некоја комбинација.Нешто поспецифично!

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277
Аха.За ова разбрав!А нешто околу стајлингот да ми предложите,некоја комбинација.Нешто поспецифично!
Многу важно е кога излегуваш на средба ''date'' е да бидеш облечен номално. Што мислам под нормално, немој нешто посебно да се дотеруваш како за на свадба :) Туку биди најнормален, фармерче со маичка, може кошула но да не биде некоја посебна или свадбарска. Не сакаш таа одма да помисли дека затрескан во неа па си се пицнал како Дон Жуан од минатиот век. А и не е прикладно на кафе или на кино да се појавиш костумисан, напарфемисан до гуша. Тренерки и широка раперска облека заборави во старт. Исто многу важно во разговорите помеѓу вас е да ја боцнеш малку. Да ја зафркаваш на нејзина сметка (немој да мешаш фамилја во тој разговор, зошто може да ти се налути) ако ти рече дека спиела до 12 на пладне, Пр. можеш да и речеш дека е спанко или да ја прашаш како може да сипе толку касно кога знае дека има средба со тебе!(во тие случаи обично зенската реакција е со смеење) Мора да правиш шега и на твоја сметка, ако се смее на твоите шеги и вицови значи дека и се допаѓаш.
И пиши што си напавил.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Ако дознае дека ја сакаш и ако заради тоа ти се налути - па и подобро е другарството да ти заврши.

Со други зборови, вистинската другарка ќе ги прифати твоите чувства кон неа и ќе ги цени, бидејќи знае дека се искрени. Јасно, мора да бидат искрени - всушност, другарството со неа ќе заврши ако ѝ кажеш дека ја сакаш а *не* го мислиш тоа. Тоа веднаш се гледа.

Во твојот случај, сепак, мислам дека твоите чувства кон неа се искрени и дека по секако треба да ја повикаш да излезете. Јас само ќе ти кажам дека треба да бидеш природен кон неа, да не се обидеш да ја импресионираш, туку да бидеш она што си - таа излегува во град со тебе, а не со она што ти мислиш дека таа треба да го гледа во тебе.

Уште два моменти кои што палат: однеси ѝ цвеќе на првото излегување (ружи секогаш палат, во сите можни прилики, но може и друг цвет да одбереш) и исто така кажи ѝ дека убаво изгледа (што не би било тешко, бидејќи ти се допаѓа и како и таа да излезе со тебе, ќе ти изгледа убаво, а да не зборуваме дека, женско како женско, ќе потроши некое време за да се дотера пред да излезе со тебе, па ќе изгледа уште поубаво). Ако дојде до бакнеж, супер. Ако не, не е страшно - првото излегување е повик да се обидеш и да има второ, но за тоа потоа.

Поздрав и сè најубаво. (y)

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.720
Поени од реакции
43.767
dolgo vreme odev so edno momce koe stv znachi stv go zasakav ... raskinavme nekoe vreme i povtorno bevme zaedno no nekako ovoj pat mnogu povekje se zblizivme ii se beshe prekrasno .. ubavo ..
no negovata preterana ljubomora dojde do stepen shto pocnavme nonstop da se karame i raskinavme.. pomina nekoe vreme toj non stop me vregjashe no jas trpev ... sekoj den se potesko beshe .. no kako da stanuva ushte potesko sega .. sekoj den se povekje i povekje mi fali ... se potcekam na se shto beshe nashe .. kako da ziveam vo toa sekjavanje. bi sakala da probam povtorno so nego posho jas stv mn go sakam no neznam kako kje reagira toj na toa ..
Ова од една другарка.. Гледам има корист од вас, па ај некој совет и за неа :):)

Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.684
Ова од една другарка.. Гледам има корист од вас, па ај некој совет и за неа :):)
Мојата другарка имаше сличен случај. Тој ако еднаш се осмелил да ја вреѓа, ќе го направи тоа повторно. Според мене колку и да го сака нека се оттргне од него додека е рано, зашто не е свесна какви последици може да има.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu
Член од
21 септември 2008
Мислења
1.082
Поени од реакции
588
Мојата другарка имаше сличен случај. Тој ако еднаш се осмелил да ја вреѓа, ќе го направи тоа повторно. Според мене колку и да го сака нека се оттргне од него додека е рано, зашто не е свесна какви последици може да има.
I agree.

Член од
9 октомври 2010
Мислења
191
Поени од реакции
29
Aj i jas da prasam nesto :D Znaci bilo kako dali na fb dali vo zivo opsto mubaetot odi sto odi, ama problem mi e da svrtam muabet na druga nasoka te nasoka za pravenje nesto so licnosta..... toa pravat dolgi vrski gubis custvo za flert :S :D

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Aj i jas da prasam nesto :D Znaci bilo kako dali na fb dali vo zivo opsto mubaetot odi sto odi, ama problem mi e da svrtam muabet na druga nasoka te nasoka za pravenje nesto so licnosta..... toa pravat dolgi vrski gubis custvo za flert :S :D
Немој да зборуваш ништо посебно. Едноставно кога ќе се најдете на само, зборувајте си најнормално и онака, како од небо паднат, залапај ја или фати ја за газот или каде и да е на друго место.

Во нај-најдобар случај, таа ќе го стори истото: ќе продолжи да ти збори за некои неповрзани теми, паралелно возвраќајќи ти со бакнеж, допир или фат или слично. На овој начин, веројатно ќе можете да истерате и целосен секс зборувајќи за времето или за што и да е.

Сепак, поверојатно е дека прво ќе се изненади на твојата активност. Ќе помогне ако продолжиш да си зборуваш муабети што ви одат. Ако не реагира никако, продолжи со понтензивно бакнување, фаќање, драпање итн, што ќе ѝ даде јасно на знаење дека ќе сакаш секс со неа. Ако и понатаму не се буни, значи е спремна на секс и едноставно те пушта да правиш што си знаеш.

Но ако се побуни, ќе мора веќе да го свртиш муабетот на таа страна, т.е. да ја прашаш најдиректно што ѝ е. Тогаш ќе биде полесно, бидејќи веќе ќе си ја залапал/задрапал/итн, па муабетот на таа тема ќе си дојде природно.

Но да не брзаме... Прво стапи во акција па после мисли му ја. Ова е случај на премногу мислење од твоја страна. Затоа не мисли - дејствувај.

Со среќа. (y)

Член од
9 октомври 2010
Мислења
191
Поени од реакции
29
Tocno taka Thanks za odgovort bas mi pogodi :D Mn tumacam mislam analiziram a toa nekogas i ne e bas najdobro...

Kajgana Shop

На врв Bottom