Креационизам наспроти еволуционизам

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Е ајде де наведени ни ги доказите со кои што е „докажана“ еволуцијата :)

Еве ти еден сајт http://www.dissentfromdarwin.org каде што стотици професори и доктори по науки се имаат потпишано дека се скептични и дека се оградуваат од „докажаната“ еволуција. А има уште многу многу повеќе кои не знаат за петицијава и не се потпишани. И шо праиме сега? Ќе се натпреваруваме чиј Брус Ли е појак? :)
Само да те информирам дека од денес натаму ќе те шутирам каде ќе стигнам по форумов. Таква подло однесување како твоето одамна немам видено. Коментирање само на ставови каде што можеш да поентираш, игнорирање на постовите кои не ти одговараат, повторување на веќе докажани лаги и манипулации, и после сето тоа ти ќе кажуваш за форумска култура?

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Е ајде де наведени ни ги доказите со кои што е „докажана“ еволуцијата :)

Еве ти еден сајт http://www.dissentfromdarwin.org каде што стотици професори и доктори по науки се имаат потпишано дека се скептични и дека се оградуваат од „докажаната“ еволуција. А има уште многу многу повеќе кои не знаат за петицијава и не се потпишани. И шо праиме сега? Ќе се натпреваруваме чиј Брус Ли е појак? :)
Не не не, рековме не играме со сајтови и википедии и глупости.Во книгата Енциклопедиа Британика си пишува дека еволуцијата е докажана.
Значи без сајтови и википедиа молам!

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.476
Не знам колкав си, но кога еден ден ќе бидеш студент, напиши еден семинарски труд и во него стави референци од Википедија. Баш ме интересира што ќе ти каже професорот :)
33. Are we cool now? :)

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.432
Поени од реакции
5.128
Само да те информирам дека од денес натаму ќе те шутирам каде ќе стигнам по форумов. Таква подло однесување како твоето одамна немам видено. Коментирање само на ставови каде што можеш да поентираш, игнорирање на постовите кои не ти одговараат, повторување на веќе докажани лаги и манипулации, и после сето тоа ти ќе кажуваш за форумска култура?
Опишан е поодамна како таков:

Намерно цитираш одредени делови од текстови, со што вадиш цитати од контекст, што те прави манипулатор.
Одбиваш да одговориш на доста прашања што те прави игнорант.
Намерно лажеш за одредени работи што те прави лажго.

Секој кој ја чита темава неутрално може слободно да го провери ова и ќе дојде до заклучокот до кој дојдов јас и останатите.
Најверојатно е платеник, според тоа што може да се заклучи.
Веројатно и самиот не верува во глупостите што ги шири.

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Не не не, рековме не играме со сајтови и википедии и глупости.Во книгата Енциклопедиа Британика си пишува дека еволуцијата е докажана.
Значи без сајтови и википедиа молам!
Листата на научници кои се потпишани на горната петиција исто така постои во печатена форма.

In this interview, Dr. Ralph Seelke shares about his current evolution research, and why he is skeptical of Darwinian evolution.
Click here to listen.
Ralph Seelke received his Ph.D. in Microbiology from the University of Minnesota and the Mayo Graduate School of Medicine in 1981, was a postdoctoral researcher at the Mayo Clinic until 1983, and has been an Associate Professor or Professor in the Department of Biology and Earth Sciences at the University of Wisconsin-Superior since 1989. An authority on evolution's capabilities and limitations in producing new functions in bacteria, Prof. Seelke recently co-authored the SCIENCE TEXTBOOK "Explore Evolution: The Case For and Against Neo-Darwinism."

Ете имаш линк и од книгата, а можеш и онлајн да го слушаш интервјуто (http://www.discovery.org/v/341) на професорот по биологија д-р Ралф Силки :)

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Листата на научници кои се потпишани на горната петиција исто така постои во печатена форма.

In this interview, Dr. Ralph Seelke shares about his current evolution research, and why he is skeptical of Darwinian evolution.
Click here to listen.
Ralph Seelke received his Ph.D. in Microbiology from the University of Minnesota and the Mayo Graduate School of Medicine in 1981, was a postdoctoral researcher at the Mayo Clinic until 1983, and has been an Associate Professor or Professor in the Department of Biology and Earth Sciences at the University of Wisconsin-Superior since 1989. An authority on evolution's capabilities and limitations in producing new functions in bacteria, Prof. Seelke recently co-authored the SCIENCE TEXTBOOK "Explore Evolution: The Case For and Against Neo-Darwinism."

Ете имаш линк и од книгата, а можеш и онлајн да го слушаш интервјуто (http://www.discovery.org/v/341) на професорот по биологија д-р Ралф Силки :)
Без линкови се договоривме, а од кај да знам дека постои во печатена форма тоа петицијата, за Британика можеш да одиш во библиотека да си провериш,еволуцијата е потврдена, а ова ти што ми го праќаш може да е тешка лага.Од кај знам јас кој све пишува на тие линкови.
Без линкови значи.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
.Во книгата Енциклопедиа Британика си пишува дека еволуцијата е докажана.
Значи, штом е еволуцијата докажана, само затоа што така пишува во енциклопедијата, тогаш, ајде да се повикаме на Светото Писмо и ќе видиме дека според Писмото, еволуцијата уопште не постои! :)

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Значи, штом е еволуцијата докажана, само затоа што така пишува во енциклопедијата, тогаш, ајде да се повикаме на Светото Писмо и ќе видиме дека според Писмото, еволуцијата уопште не постои! :)
Свети свети тоа ваше свето писмо ама кога ке ви го светнат за струја на први тогаш ке праиме муабет

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Без линкови се договоривме, а од кај да знам дека постои во печатена форма тоа петицијата, за Британика можеш да одиш во библиотека да си провериш,еволуцијата е потврдена, а ова ти што ми го праќаш може да е тешка лага.Од кај знам јас кој све пишува на тие линкови.
Без линкови значи.
И книгата Explore Evolution ја има во библиотека.
Исто така можеш и интеврјуто со професорот да го провериш. Многу лесно можеш да најдеш е-маил од него и да го прашаш дали тој навистина го дал тоа интервју.
Што стана со доказите за еволуцијата? Или не ти е при рака Британиката? :)

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Исто така можеш и интеврјуто со професорот да го провериш. Многу лесно можеш да најдеш е-маил од него и да го прашаш дали тој навистина го дал тоа интервју.
Atheistic mythology

From Wikipedia, the free encyclopedia

It is proposed that this article be deletedbecause of the following concern:
The topic appears only weakly in Google Books and seems unlikely to be able to address WP:V or WP:GNG in the near future. Raising PROD rather than speedy to provide more time for possible sources to be revealed.
If you can address this concern by improving, copyediting, sourcing, renaming or merging the page, please edit this page and do so. You may remove this message if you improve the article or otherwise object to deletion for any reason. However please explain why you object to the deletion, either in your edit summary or on the talk page. If this template is removed, it should not be replaced.
The article may be deleted if this message remains in place for seven days, i.e. after 12:11 on 25 June.
If you created the article, please don't take offense. Instead, consider improving the article so that it is acceptable according to the deletion policy.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Ти лично се знаеш со професорот? Додека лично не се знаеш со професорот не ти држи вода муабетот.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Само еднаш во животот се имам степано. Мислам дека беше во 4-то во Буљарица, пошто заебавав еден дебил - он ме затепа, а ја се бранев.

Оттогаш не сум се тепал - денес имам 36 години. АМА ако го начекам копилево некаде низ град...

Никогаш во животот свој не сум општел со некој кој е толку лажлив, толку манипулатор и опортунист како селективново копиле стаено на repeat, што вади од контекст све што може да се извади, се' со цел да ќари некоја изгубена душа и да и' се прави интелигентен и начитан. Ѓубре полуобразовано...

Жими све, ќе му направам инцидент! Знам како изгледа, знам каде ординира... Ќе го начекам.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Пред некој ден, ветив дека ќе го посочам линкот со снимена ТВ емисија, каде е посечна неможноста за создавање на окото од свој „претходник„.

Ова е линкот:

http://www.youtube.com/watch?v=TX7QIEX0dxE&NR=1

а на 6-тата минута почнува делот за структурата од окото.

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Ти лично се знаеш со професорот? Додека лично не се знаеш со професорот не ти држи вода муабетот.
А ти лично се знаеш со писателите и уредувачите на Британика? Додека лично не се знаеш со нив, не ти држи вода муабетот.

Kajgana Shop

На врв Bottom