Тадиќ: Создавањето на голема Албанија е реалност

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Ќе го повторам redblackarmy. За Албанците не постои Голема Албанија, туку Етничка Албанија. Од старт си грешка.
Второ, Албанците не ни сакаат Голема/Етничка Албанија. Јас сум Албанец и знам. Претседателот на Србија се надева на поделба на Косово па цело време ја уфрла таа идеја. Ние не ја прифаќаме. Ќе си го задржиме Косово цело.
Се надевам појасно ти е сега.
Го менуваш поимот, не идејата, така да јас не сум грешка воопшто.
Наречи ја Голема/Етничка/Средна/Шипт@рска/Дарданска/Илирска/Лилипутанска/Марсовска Албанија, повторно се работи за истата идеја, а таа е крадење територии од други држави преку војна или хиперпопулација за создавање на вештачка држава.
Албанците од Албанија најверојатно не сакаат таква држава, и можам да ги разберам, затоа што тоа не им одговара, но албанците во дијаспора во мнозинство ја поддржуваат и финансираат таа идеја.

P

Princ

Гостин
Ме читате бе вие?
НИЕДНАТА НИ ДРУГАТА АЛБАНИЈА НЕ ЈА САКАМЕ. ЌЕ СИ ОСТАНЕМЕ РАЗДЕЛЕНИ (ВО ГРАНИЦИ).

Патем, според последниот попис на население, во Прилеп живеат едно 21 Албанец :troll-face:
--- надополнето: Jun 18, 2011 6:10 AM ---
албанците во дијаспора во мнозинство ја поддржуваат и финансираат таа идеја.
Само на вас и Србите така ви се чини.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Само на вас и Србите така ви се чини.
Може да прашам од кој град си?

Имам доста пријатели албанци, и скоро сите ми имаат кажано дека ја поддржуваат таа идеја, така да, не зборам напамет.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Toa za natalitetot, ne treba da se zalime zosto oni pravat deca, tuku zosto nie ne pravime, mene mi e zal sto go jadat stapot generaciite koi voopsto ne gi zlostavuvale i obespravuvale albancite, da zememe deka e tocna konstatacijata deka albancite bile marginalizirani i obespraveni so decenii i po 2001 dobija prava,znaci evidentno gi nemale onie prava koi gi imaat denes, no sega nie koi togas ne sme ni bile rodeni ili sme bile deca dobivame kazna sto nasite dedovci i tatkovci ne im davale moznost na albancite da se integriraat vo ova opstvestvo. Seto ova posirko gledano kazuva deka sekoj plaka za tugi grevovi i deka generalno nema pravda vo svetot!
Da mislel nekoj na vreme da imal strategija i vizija i da gledal podaleku, ke ucevme albanski ko mali uste od prvo odelenie i sega ke go znaevme jazikot, ama ne se oprava greska pravena so decenii nanazad.Mislam deka za razlika od nas makedoncite, albancite se vitalen narod, mozeme da se lazeme i da se udirame vo gradi so patriotizam i mitovi za slavno minato, no toa e minato svrseno, statistickite podatoci kazuvaat deka makedoncite ne ja gledaat makedonija kako svoja zemja i deka idninata ja gledaat nekade na Zapad, epa nikoj nema da ti ja cuva kukata ako ti sam ne si ja cuvas.

P

Princ

Гостин
Од Скопје сум, Кондово поточно.
Штом јас ти кажувам дека мнозинството Албанци (од Албанија, Косово и Македонија) не си го дркаат на таа идеја, останува фактот дека само Србите и Македонците трипаат на таа идеја која всушност е креирана во лабораторијата на САНУ.
Од Х милиони народ Албанци, бројот на Албанци и други националности коишто зборуваат за Голема/Етничка Албанија е еднаков. Не кажува тоа доволно? Има 5 души Албанци политичари што јавно зборуваат за една Албанија, и исто толку Срби/Македонци/друго. Не би требало да е многу поголема таа бројка на Албанска страна, имајќи во предвид дека ние сме оние што го сакаме тоа? Муабетов испаѓа ко со сила да не терате.
Не е интересна Голема/Етничка Албанија во време кога светот се стреми да стане едно глобално село. Меѓу нив сме и ние.
Утре ќе има слободно движење на стоки и добра, и се ќе е рамно и Големо.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Ме читате бе вие?
НИЕДНАТА НИ ДРУГАТА АЛБАНИЈА НЕ ЈА САКАМЕ. ЌЕ СИ ОСТАНЕМЕ РАЗДЕЛЕНИ (ВО ГРАНИЦИ).

Патем, според последниот попис на население, во Прилеп живеат едно 21 Албанец :troll-face:
значи вие сметате дека и 1 албанец ако живее на месечина...тогаш и таа е албанска а?
21? можеби...не невлегувам :)
21 од 76768) и тоа е доволно за влез во голема Албанија?

M

Mussolini

Гостин
Абе ке има катанец на темата ама само прашање на време е...

Член од
26 март 2011
Мислења
592
Поени од реакции
79

Ovie se prostori vo koi so ziveat ALBANCI ... kaj gledate prilep vie ?? Ima Tetovo , Gv , Kicevo , Struga , Ohrid , Skopje , Bitola ... drugive gradovi se od ALBANIJA , KOSOVO ( presevo , bujanovac , medvegja ) , Chameria , Ulcin , Plava , Gucia ....

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032

Ovie se prostori vo koi so ziveat ALBANCI ... kaj gledate prilep vie ?? Ima Tetovo , Gv , Kicevo , Struga , Ohrid , Skopje , Bitola ... drugive gradovi se od ALBANIJA , KOSOVO ( presevo , bujanovac , medvegja ) , Chameria , Ulcin , Plava , Gucia ....
знаеш велат....пушти си ги нозете колку што ти е долга чергата
еве линкче од мапата во која го има ПрилеП
http://mapsof.net/albania/static-maps/jpg/ethnic-albania
на мапа го нема, ама очигледно е дека е влезен во таа имагинарна земја....изгледа и Големо Коњари веднаш до прилеп е влезено во Голема Албанија (а нема албанци)...Дури и Демир Хисар.....абе да не ја претеравте?
--- надополнето: Jun 18, 2011 9:54 AM ---
заборавив........Кирилица пред се :D

Член од
26 март 2011
Мислења
592
Поени од реакции
79
знаеш велат....пушти си ги нозете колку што ти е долга чергата
еве линкче од мапата во која го има ПрилеП
http://mapsof.net/albania/static-maps/jpg/ethnic-albania
на мапа го нема, ама очигледно е дека е влезен во таа имагинарна земја....изгледа и Големо Коњари веднаш до прилеп е влезено во Голема Албанија (а нема албанци)...Дури и Демир Хисар.....абе да не ја претеравте?
--- надополнето: Jun 18, 2011 9:54 AM ---
заборавив........Кирилица пред се :D
The term Ethnic Albania as called by Albanians ,[2] refers to an irredentist concept of lands outside the borders of the Republic of Albania which are considered part of a greater national homeland by most Albanians,[3] based on the present-day or historical presence of Albanian populations in those areas. The term incorporates claims to Kosovo, as well as territories in southern Montenegro, northwestern Greece (Chameria), the western part of the Republic of Macedonia, and the Presevo Valley, Medveda, and Bujanovac in Serbia.

The western part of the Republic of Macedonia is an area with a large ethnic Albanian minority. The Albanian population in Republic of Macedonia is variously estimated to make up 25% of the population.[14] Cities with Albanian majorities or large minorities include Tetovo (Tetova), Gostivar (Gostivari), Struga (Struga), Debar (Diber), Kumanovo (Kumanova) and Skopje (Shkup).[15] In 1992 Albanian activists in Struga proclaimed also the founding of the Republic of Illyriade (Albanian: Republika e Iliridës)[16] with the intention of autonomy or federalization inside the Republic of Macedonia. The declaration had only symbolic meaning and the idea of an autonomous State of Illyriade is not officially accepted by the ethnic Albanian politicians in the Republic of Macedonia

Wiki...

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
The term Ethnic Albania as called by Albanians ,[2] refers to an irredentist concept of lands outside the borders of the Republic of Albania which are considered part of a greater national homeland by most Albanians,[3] based on the present-day or historical presence of Albanian populations in those areas. The term incorporates claims to Kosovo, as well as territories in southern Montenegro, northwestern Greece (Chameria), the western part of the Republic of Macedonia, and the Presevo Valley, Medveda, and Bujanovac in Serbia.

The western part of the Republic of Macedonia is an area with a large ethnic Albanian minority. The Albanian population in Republic of Macedonia is variously estimated to make up 25% of the population.[14] Cities with Albanian majorities or large minorities include Tetovo (Tetova), Gostivar (Gostivari), Struga (Struga), Debar (Diber), Kumanovo (Kumanova) and Skopje (Shkup).[15] In 1992 Albanian activists in Struga proclaimed also the founding of the Republic of Illyriade (Albanian: Republika e Iliridës)[16] with the intention of autonomy or federalization inside the Republic of Macedonia. The declaration had only symbolic meaning and the idea of an autonomous State of Illyriade is not officially accepted by the ethnic Albanian politicians in the Republic of Macedonia

Wiki...
или скратено територијата на фашистичката творба 'Голема Албанија' (1941-1944)

M

Mussolini

Гостин

Ај сега дозволи ми јас да те просветлам со слика во кои простори живеат Македонците на Балканот

Нешто да дополнеш...?

Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551

Дечко џабе се фураш коа тадич може да ја збрише цела албанија и косово со стискање на едно дугме ... мислам вие може да живеете и у швајцарија што не земете да ја проширите до таму ... ахх бре глупа раја планинска.

Член од
26 март 2011
Мислења
592
Поени од реакции
79
Дечко џабе се фураш коа тадич може да ја збрише цела албанија и косово со стискање на едно дугме ... мислам вие може да живеете и у швајцарија што не земете да ја проширите до таму ... ахх бре глупа раја планинска.
haha ne znaes i ti so zboris :)

srbija KO NOKIA , se pomala i pomala :)

p.s. treba da bides baniran ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom