Паста за заби

• Креатор на темата Креатор на темата Filip89
  • Време на започнување Време на започнување
Сите оние кои тврдат дека типот на пастата која ја користите не е важна, туку важен е само начинот на четкање - се лажат. Да, се согласувам дека важно е и тоа дали правилно ги четкате вашите заби, но ако тоа го правите со погрешна паста, бидете сигурни дека нема да успеете да ги заштитите вашите заби.
Јас ја користам "Signal-white now". Пастава е одличен "чувар" на забите, плус тоа има одличен брзо забележителен побелувачки ефект! I JUST LOVE IT :)
signal-white-glow.jpg

Јас ја користам "Signal-white now". Пастава е одличен "чувар" на забите, плус тоа има одличен брзо забележителен побелувачки ефект! I JUST LOVE IT :)
signal-white-glow.jpg
Користењето абразивна паста е одличен чувар? :)
мислам дека заедно со флуорираните пасти, овие исто се доста дискутабилни во однос на безбедноста :)

Користењето абразивна паста е одличен чувар? :)
мислам дека заедно со флуорираните пасти, овие исто се доста дискутабилни во однос на безбедноста :)
..."At the FT Innovate conference in London, Unilever discussed their “Signal White Now” (and other brands) toothpaste. Instead of using harsh bleaches and abrasives, they borrowed an optical-effect technology from their laundry team. This toothpaste uses a blue pigment to make yellow teeth instantly appear whiter."...

Според ова, Signal White Now не спаѓа во групата на абразивни пасти ...

signal white now ! :D (беле зубе) :LOL:

Според мене Колинус и Колгејт, а не се лоши и Сигнал..другото е само кинеска роба :D

Лично да ви кажам иам и разни реклами де оваа паста де онааа....али јас си користам било која...обично Colgate :)
PS. користете било каква паста важно е како ги миете забите :)

Користам исклучиво природна паста без хемикалии и флуор и електронска четка за заби што е заедно супер комбинација :).

<3 Лакалут! А еднаш неделно ги мијам и со сода бикарбона и лимон.

Лакалут white дава резултети по првото миење. Ако сакате бели заби не се мислете иако е малку поскапа т.е 75 денари тука, но се става по малку бидејки е медицинска паста :D

MWO_pack-01.jpg

побели заби за само една недела користење [проверено]...одлична! :)

А оние интерденталните четки ги има по аптекиве? зошто јас барав во поголемиве маркети ги нема, ако знаете каде пишете
Инаку каква паста ? Аquafresh ама не повеќе, грешев што досега не сум миел заби со поскапи пасти , ама според мене здрави заби се склоп на повеќе работи не само на скапа паста за заби, потребен е и забен конец или интердентална четка,инаку откако почнав да го користам конецот многу помалку осетливи ми се гингивите и длабоко го препорачувам конецот, и онака не ми е битно колку ми се бели туку колку ми се здрави забите

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom