СУГС Раде Јовчевски - Корчагин

~angela~

mladiot matematicar
Член од
29 август 2008
Мислења
226
Поени од реакции
25
Епа незнам за попусти, јас ја платив цела сум наеднаш 17 400 и немаше никаков попуст...така даа...и не е оваа агенцијата на Пепи, некоја друга е, а од истава агенција и лани мислам ги носеле и поевтино било...:toe:
bese-okolu-15000-i-nesto-i-da-sekoja-godina-poskapuva-cenata-i-preku-istata-bevme-i-nie-Ambasador-najgoelmata-idiotska-agencija
--- надополнето: Jun 16, 2011 11:15 AM ---
Еве и една анализа од моја страна за дел од професорите во РЈ-К:​
1. Роска Јовановиќ (македонски јазик и литература): на овој час има некоја интерактивна настава што не е по моја желба, ама во ред, става чудни оцени (2 на 3 на 2 со ѕвезда) на писмени, а на крај става петки од ракав ... значи, оди од крајност во крајност ...​
2. Мирјана Димитрова (математика) - професор на кој му ја злоупотребуваат неговата добрина, а бара онолку колку што предал (и тогаш кога предава а она зборува, а канти тропаат, исто е!!!)​
3. Географија (Весна Томовска) , која го наследи познатиот Личков - сите и препишуваат на писмени, а и лесно ја наговорија за подобри оцени, што Личков ги ставаше без проблем...​
4. Историја (Дарко Билбиловски) кој ја наследи проф. Станка - почна добро, предаваше, правеше планчиња, беше и реален колку од толку, а заврши со дискусии неповрзани со историјата и петки за секое дете...​
5. Биологија (Павлина Крстевска) - супер си ја врши својата работа, максимално гледа да биде реална, можеше да смали малку со критиките, а сите критики и се на место ...​
6. Физика (Глобочка) - предава добро, ама според многумина на досаден начин ... За оценување е ѓоамити реална, ама и кај неа поминуваат многу врски па 2ки станале 5ки ... А тоа укажува на нешто друго ... џабе ја правата строга ...​
7. Хемија (Геческа) - предава добро, ама ем што дава тестови од лански генерации, ем попушта многу ... А ај тоа, ама и на тие тестови да се вадат единици ... не можам да сфатам ... Софрониевска се прави демек е построга, ама се виде таа работа на крај...​
8. Лаура (музичка уметност) - греота, ама сама си е виновна ... кој знае да смири ученици ќе смири ...​
drugive-ne-predavaa-vo-moe-vreme-no-za-globocka-iskreno-e-tapa-zena-poso-ne-predava-dobro-voopsto-ne-se-resavaat-zadaci-nitu-edna-glupava-zadacka-taka-da-ne-e-dobro-zatoa-site-sto-se-zapisuvaat-na-elektro-pagaat-fizika-ko-pupunci-toa-e-uzas-ako-sami-ne-sednat-seriozno-da-fatat-tesko-niv
--- надополнето: Jun 16, 2011 11:30 AM ---
Еве една реална слика за Корчагин:
Корчагин не е ни најмалку такво училиште како што го претставуваат и како што го замислуваат. Сосема е исто како и другите, во ништо не се разликува освен во тоа што досега привлекуваше подобри ученици, па заради тоа и покажа подобри резултати. Инаку, оценувањето не е воопшто строго. Кај се чуло просек 4,20 да биде строг? Кај се чуло да има по 10 одлични со 5,00, а 20 одлични. Корчагин е училиште каде што владеат врските и каде што се поправаат оцени без око да им трепне на професорите. Тие професори, кои што се занесувале преку целата година на крај ги исправаат оцените на жими мајка, не се свесни дека со тоа ги повредуваат учениците кои со труд си ја добиле заслужената оцена. Дури и тие професори што се декларираат како строги (физика, хемија...) на крај ги зголемуваат оцените. Единствено, реалноста си ја задржуваат на полугодие, но полугодието никој не го гледа. На крај, веќе има надуени петки и четворки (поготово после совет, а советот во училиштата личи на пазар). Оние ученици, коишто пак немале врски (мал број се тие) ИЛИ заслужено си ги добиле оцените ИЛИ си останале со позаслужени оцени (некогаш ќе им текне на професорите да им поправат на истите кога ќе поправаат на врскаџиите). Најтрагично е дека покрај опоменувањата преку целата година, на крај оцените се ДУВААТ ко ништо, ко само петките да биле оцени, ко само тие да се најважни. Самите професори си го погазуваат својот збор. Па, како тие професори утре ќе можат да излезат пред одличните ученици ?!?! Единствена пореална професорка што има останато е биологија, но кога ќе си отиде и таа, за година-две, Корчагин ќе почне да пропаѓа и пропаѓа, да тоне и тоне и никогаш веќе нема да се поврати. Затоа уште сега наликува на основните училишта, онаму каде што се тепаат за подобри оцени, онаму каде што нема никакви правила, каде што наставниците се изложени на притисок од секаков вид ... и на крај се вели дека Корчагин било најстрого. Тоа се само еден куп лаги, лаги и лаги.
jas-go-dozivev-toa-na-svoja-koza,kade-profesorkata-nema-da-ja-imenuvam-pokraj-veke-stavenata-ocena-vo-dnevnik-na-mene,sepak-jas-ja-ostaviv-profesorkata-da-odluci-za-mojata-ocena-iako-me-prasa-sto-mislam-po-pobunuvanjeto-na-mojata-soucenicka-profesorkata-nidva-ni-tri-ja-namali-mojata-ocena,a-soucenickata-ne-bese-nisto-podobra-od-mene,-ja-nemse-na-skoro-pola-casovi-pola-lektiri-ne-gi-imase-procitano,-na-esei-drug-i-gi-pisuvase,zatoa-sto-site-si-znaevme-koj-pisuva-sam,a-koj-ne.....sepak-nekoi-profesori-imaat-omraza-kon-nekoi-ucenici-poradi-toa-sto-na-niv-im-ide-nesto-drugo-a-na-profesorot-bas-toa-nesto-sto-mu-ide-na-ucenikot-na-profesorot-ne-mu-idelo-i-zatoa-ti-si-omrazeniot-te-mrzi-toa-e-pricinata.......zalno-za-eden-prifesor-koj-treba-da-si-ima-avtoritet-i-negovoto-mislenje-da-bide-samo-vazno-posle-tolku-dolga-rabota,-a-ne-slusanjeto-na-edno-sedumnaesetgodisno-dete

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Во 5 за 12 се одлучив КОРЧАГИН да одам. Леле ќе си пукам у колено. Ај нека каже некој како е, бла бла?
--- надополнето: Jun 16, 2011 6:46 PM ---
ПС. Пацка предава историја? Ако е таа, тогаш мене ќе ми е класна

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
пацка предава биологија
и мислам дека веќе КРАЈНО ВРЕМЕ Е ДА СИ ОДИ ВО ПЕНЗИЈА : )))))

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.030
Поени од реакции
11.667
Мислам дека е редно време во пензија да оди, а и таа на големо најави дека ќе си оди. (и претходните години можда спомнувала ама изгледа, сега е крајот) Не можам да кажам дека ќе ми фали, само да не ни дојде некој/а крш професор/ка. Да си предава ко шо треба, да си бара тоа што си предава и таман е. :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.050
Поени од реакции
74.582
Во 5 за 12 се одлучив КОРЧАГИН да одам. Леле ќе си пукам у колено. Ај нека каже некој како е, бла бла?
--- надополнето: Jun 16, 2011 6:46 PM ---
ПС. Пацка предава историја? Ако е таа, тогаш мене ќе ми е класна
Гола вода е брат...
Исповработија млади професори, и комотно можам да кажам дека сега и фискултурно е посторого од Корчагин. Чат-пат има некој асален професор што стварно може да те научи и реално да те оцени. Врскаџиско школо, во кое со промена на некои професори во текот на годиниве квалитетот падна од 10 на 0!

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Само што се запишав во Корчагин. Класна ќе ми биде Петранка историја. Да не знае некој кои наставници ќе ми паднат? :)

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Само што се запишав во Корчагин. Класна ќе ми биде Петранка историја. Да не знае некој кои наставници ќе ми паднат? :)
Ееее мене ми беше класна до сеа :D
Не верувам дека долго ќе ти биде класна, кај и да е пензија ќе фура.
Јака е Пепи, ко газда е у Корчагин. Можат да и се фатат сите, од директор до професори. :)
Иначе доста нови професори има, физика,хемија се сменија, математика ќе си иде. Така да од тие мене што ми предаваа многу малце би требало да ти се паднат.

moni <3 real

ти никад нема да влезеш.
Член од
27 јуни 2009
Мислења
1.466
Поени од реакции
667
Лелееее блазесиви тие што останавте у Корчагин и тие што тек денес се запишавте !!! За идните ''првачиња'' да им кажам да не се секираат многу, зошто како што кажа Драчево дојдоа многу нови професори баш сеа кога ние завршивме, останаа малку од постарите и ќе фурате без проблем ! Малку од професорите кој ни беа нас ќе ви бидат и на вас... еве за Пепи ќе ви предава историја, ама не долго, би требало Јоцо географија (најѕвер човек ! ) , македонски Лидија ќе ви биде ... а може и некоја друга, физичко Бране кој ми беше класен во 1ва и 2ра или Зора која ми предаваше во 3та и 4та, се на се немајте гајле .... во секој случај ќе си почувствувате од септември самите ! :D
... Него ај сеа прашање до сегашниве матуранти... као поминавте на матурава бе ?? :D
Пошо знам дека сите полагавме македонски и англиски, дај кажете као ви се виде ?:D
jакичко си беше...поготово англиски..... па и таа што не чуваше уште поголемо ЛЕЛЕЕЕЕ -.-' и знаете кога ќе се резултатите ???

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
... Него ај сеа прашање до сегашниве матуранти... као поминавте на матурава бе ?? :D
Пошо знам дека сите полагавме македонски и англиски, дај кажете као ви се виде ?:D
jакичко си беше...поготово англиски..... па и таа што не чуваше уште поголемо ЛЕЛЕЕЕЕ -.-' и знаете кога ќе се резултатите ???
Океј пројдов бар ја. Македонски книга не пипнав а се решив. Немам гајле тоа. Англиски малце страв ме пука, пошо ко расштрафен бев на тестот. 2 саата се разгибавав, се тегнев ко ментален. Сите решаваат само ја се вртам у место. Па едно време заспав врз тестот. Милион пати вода и побарав на таа шо не чуваше :ROFLMAO: Ко утепан бев. Јес да и тоа се решив али многу глупости пишував у есејот и писмото. Али ипак мислам ќе пројдам и тоа. Резултатите мислам накај 10 Јули ќе ги кажуваат.
Шо полагаш следно ? :)

moni <3 real

ти никад нема да влезеш.
Член од
27 јуни 2009
Мислења
1.466
Поени од реакции
667
Океј пројдов бар ја. Македонски книга не пипнав а се решив. Немам гајле тоа. Англиски малце страв ме пука, пошо ко расштрафен бев на тестот. 2 саата се разгибавав, се тегнев ко ментален. Сите решаваат само ја се вртам у место. Па едно време заспав врз тестот. Милион пати вода и побарав на таа шо не чуваше :ROFLMAO: Ко утепан бев. Јес да и тоа се решив али многу глупости пишував у есејот и писмото. Али ипак мислам ќе пројдам и тоа. Резултатите мислам накај 10 Јули ќе ги кажуваат.
Шо полагаш следно ? :)
Аааааа епа брао, брао...ќе поминеш бе шо ти е, немај гајле :D
ја следно у понеделник Филозофија и у среда Историја :D
ти ... ??? :D

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Исто :D
После среда значи и дефинитивно почнува распустот :P xD

moni <3 real

ти никад нема да влезеш.
Член од
27 јуни 2009
Мислења
1.466
Поени од реакции
667
најдефинитивно !! :D хахаха
иначе ги имаш одговорено прашањата историја ???

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Добро бе што е со прашањава историја?
_______ од __________ во ________ со _______ и __________ ги ____________ во _____ година.
Верка ги склопуваше? Само она може да смисли вакво нешто....

S

Sheldon Cooper

Гостин
најдефинитивно !! :D хахаха
иначе ги имаш одговорено прашањата историја ???
ја ги имам xD
--- надополнето: Jun 18, 2011 4:19 PM ---
Добро бе што е со прашањава историја?
_______ од __________ во ________ со _______ и __________ ги ____________ во _____ година.
Верка ги склопуваше? Само она може да смисли вакво нешто....
Верка+Пепи = Убитачна комбинација

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Филозофи како пројдовте ?
Ја за 15 минути го "решив" тестот. :D
Ненормална ствар е ова матурава.... само не мучат безвезе.

Kajgana Shop

На врв Bottom