Пописот во Косово: 1.8 милиони жители, 1.6 милиони гласачи

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Да бе, се согласувам дека е напумпан списокот... почнувајќи уште од пописот 2002. За да испаднат шипта*ите фамозни четврт луѓе попишуваа шо ќе стасаат... ќоро, глуво, сакато, мачки, кучки, умрени, иселени, влечкаа од Косово, од Албанија... се’ само да се оствари зацртаното. И нормално после да имаме напумпани списоци. Секаде каде што тие имаат замешано прсти има проблем со реални бројки и пописи. Можи колку сакаат да кукаат овде на форум и изговори да бараат, да лажат, тролуваат, ама џабе е кога јавна тајна е тоа.
На форумов иначе, не се сите провокатори како makedonec... ама за 3 и повеќе години колку што сум јас на форумов, досега не сум сретнал шипт*р, а да не напиња кога ќе се сретни со вистината (во случајов муабетот со бројкиве).
Да се разберема гласачкиот список има многу малце врска со пописот.
Пописот убаво си стои 2 милиона народ. (од 2002)
Гласачкиот според тоа треба да биде максимум 1.6 милиона. Неисчистениот гласачки список најмалце се криви Албанице . Не знам кои биле број на гласачи и кој бил одговорен за него во 2002 ама сигурен сум дека сега се е во рацете на МАКЕДОНСКИ политичари и нивната војла. Имаме тука и мвр кој може да помогне да се растерети и разјасни кои се надвор подолго време и дали имаат важечки пасош со тоа и право на глас. Повторно МВР е под власт на МАКЕДОНЦИ.
Албанците можат да манипулираат со пописот до извесна мера но не до пропорции кои ги направи ти на . Исто како и македонците .што манипулираат ( ама тоа се заборава)
На крај и краева гомното твое не смрди ама на комшијата да :)

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Гласачкиот според тоа треба да биде максимум 1.6 милиона. Неисчистениот гласачки список најмалце се криви Албанице . Не знам кои биле број на гласачи и кој бил одговорен за него во 2002 ама сигурен сум дека сега се е во рацете на МАКЕДОНСКИ политичари и нивната војла. Имаме тука и мвр кој може да помогне да се растерети и разјасни кои се надвор подолго време и дали имаат важечки пасош со тоа и право на глас. Повторно МВР е под власт на МАКЕДОНЦИ.
Албанците можат да манипулираат со пописот до извесна мера но не до пропорции кои ги направи ти на . Исто како и македонците .што манипулираат ( ама тоа се заборава)
Го изврти, го изврти муабетов... пак на твоето да дојди :)
Работава: абе точно тоа за албанците, ама Македонците да знаеш па тие колку се криви...
ако почниме да правиме муабет за кој треба да го исчисти списокот и кој го контролира МВР сибавме мамата со политика. Колку само од тие на списокот се странски државјани или иселеници.
Забораваш дека преку 100 илјади само пасоши има шо добија ’99-та. Тие што се? Косовари, Македонци, Албанци? Или сите три. Па се шетаат како има потреба и затоа во сите овие земји има проблем со односот на бројот гласачи и популација.

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Го изврти, го изврти муабетов... пак на твоето да дојди :)
Работава: абе точно тоа за албанците, ама Македонците да знаеш па тие колку се криви...
ако почниме да правиме муабет за кој треба да го исчисти списокот и кој го контролира МВР сибавме мамата со политика. Колку само од тие на списокот се странски државјани или иселеници.
Забораваш дека преку 100 илјади само пасоши има шо добија ’99-та. Тие што се? Косовари, Македонци, Албанци? Или сите три. Па се шетаат како има потреба и затоа во сите овие земји има проблем со односот на бројот гласачи и популација.
Не го извртив, ти пишав точно каде е проблемот ама изгледа не ти се допаѓа фактот дека проблемот и топката во моментов лежи кај МАКЕДОНЦИТЕ. И муабетот беше за гласачки список ако одиме за пописот и етничка припадност треба од лични примери да ти кажувам како до вчера со 4 презимиња ми било препишано само едно . Како името ми стана одеднаш македонско и како припадноста се промени од влашка во македонска на 90 тите со помош на магија :)
Скокни тој муабет - не го сакаш а најмалце албанците се криви пак . Лесно можеше да се реши пак од страна на македонските политичари ама тогаш нивното постоење би било излишно . Проблем , реакција , солуција :) Старата добра игра.

Тоа со косоварите преболете го веќе еднаш. Останаа тоа е што е. 2002 е тој пописот додуша тогаш немаше толку иселени како сега Албанци се позна и по гласањето во западна Македонија. Гласачкиот список е проблемот.пак и за тоа е темата .

НЕ знам како си го сфати дека е пописот. Или тоа ви дава за право да плачете и кривите се живо и диво во земјава за секој проблем и нелогичност кои во голема мера сте сами криви.
Вака планирате да превземете одговорност конечно? Мушки?

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Зарем се сомневаш во официјалните извештаи на институциите на својата си држава?
Держаата бе...
Шо вакви држава че прајме...че не снема...до кога вака...:D

Инаку разликата во бројки се должи на емигрантите од Хаити кои и покрај тоа што покажуваат рамна линија на ЕКГ-то можат да си ги исполнат новостекнатите граѓански права...

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Не го извртив, ти пишав точно каде е проблемот ама изгледа не ти се допаѓа фактот дека проблемот и топката во моментов лежи кај МАКЕДОНЦИТЕ. И муабетот беше за гласачки список ако одиме за пописот и етничка припадност треба од лични примери да ти кажувам како до вчера со 4 презимиња ми било препишано само едно . Како името ми стана одеднаш македонско и како припадноста се промени од влашка во македонска на 90 тите со помош на магија :)
Скокни тој муабет - не го сакаш а најмалце албанците се криви пак . Лесно можеше да се реши пак од страна на македонските политичари ама тогаш нивното постоење би било излишно . Проблем , реакција , солуција :) Старата добра игра.

Тоа со косоварите преболете го веќе еднаш. Останаа тоа е што е. 2002 е тој пописот додуша тогаш немаше толку иселени како сега Албанци се позна и по гласањето во западна Македонија. Гласачкиот список е проблемот.пак и за тоа е темата .

НЕ знам како си го сфати дека е пописот. Или тоа ви дава за право да плачете и кривите се живо и диво во земјава за секој проблем и нелогичност кои во голема мера сте сами криви.
Вака планирате да превземете одговорност конечно? Мушки?
Гледајќи денеска, во 2011 година каков невиден апартхејд и притаен геноцид се врши врз мојот народ... и уште десет илјади како тебе да се соберат и да ме убедуваат, макар и еж да родат со три боцки нема да ме убедат дека ние, Македонците сме виновни за се’, а шипт*рите се ангелчиња божји, ние сме секогаш виновни за избирачкиот список, проблемот со името, нацијата, јазикот...
Да, знам што сакате ти и твоите истомисленици. Кое е решението на проблемите... да не снема конечно од планетава и сите среќни весели ќе си бидите...
И преку салија од темава.... КОНТЕЈНЕР!

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Гледајќи денеска, во 2011 година каков невиден апартхејд и притаен геноцид се врши врз мојот народ... и уште десет илјади како тебе да се соберат и да ме убедуваат, макар и еж да родат со три боцки нема да ме убедат дека ние, Македонците сме виновни за се’, а шипт*рите се ангелчиња божји, ние сме секогаш виновни за избирачкиот список, проблемот со името, нацијата, јазикот...
Да, знам што сакате ти и твоите истомисленици. Кое е решението на проблемите... да не снема конечно од планетава и сите среќни весели ќе си бидите...
И преку салија од темава.... КОНТЕЈНЕР!
Јас реков не ти се свиѓа топикот.
И тогаш и сега конците се кај Македонски политичари и кај македонскиот народ пак криви евреите албанците и не знам шо ти не .
Македонска работа сите се криви освен вие самите :cenzura:

Геноцид се вршело :ROFLMAO:
А бе знаеш ли што е бе геноцид ?:ROFLMAO:
Кој ви е бе крив што не се држите заедно и имате наталитет приближен до 0

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Лол, изгледа дека ептен боли фактот што немате кој да кривите ОВОЈ ПАТ:ROFLMAO:

Навистина каде ?
Освен Косово ако не го рачунаш
Србија?
Грција?
А бе дури и да е така пак кажува дека нешто смрди навелико :ROFLMAO:
Да бе сите држави околу нас.

Србија има негде 6.7 милиони гласачи,
Грција 9.5,
Бугарија околу 7 на 7,4 милиони жители
Романија над 18 милиони на 21 милион жители ;)

Смрди брат, не се дише... Изгледа на голем зорт сте ставени.:D

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Да бе сите држави околу нас.

Србија има негде 6.7 милиони гласачи,
Грција 9.5,
Бугарија околу 7 на 7,4 милиони жители
Романија над 18 милиони на 21 милион жители ;)

Смрди брат, не се дише... Изгледа на голем зорт сте ставени.:D
:ROFLMAO:
Србија уште нема средено списокот дури годинава им стига плус губи секоја година по еден мал град
Грција наталитет нула а попис наредната година
Бугарија и Романија брат озбилно o_O губат популација како луди последниве две години
Јас реков не значи ако е кај соседите така дека и кај нас е така :)

Ние добиваме по
Заводот за статистика, повикувајќи се на податоци што ги добива токму од МВР, објавува дека во просек во Македонија се раѓаат од 22 до 23 илјади деца.
http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=491183586&id=9&setIzdanie=22253

Каде се децата :LOL: ?

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.224
Поени од реакции
34.516
Се дури не покажуваат почит кон нас како народ и почит кон државата, за мене се Шипт*ри...
А тоа дека ги здоболело дали 20 30 40 посто, на друг кажувај му. Да беше во право немаше мал милион теми да имаат истроловано како тоа дури и 40% биле... догодина можи и 51%
Одмори некој ден, лошо ти влијае дискусијава, почнаа да попуштаат нервите.
Без разлика како се за тебе, тука се Албанци (не ш*птари). Непочитување на правила = бан.
Хухууууууууууууу луд шипац абе епа не е во темата ама колку жртви имавме ние 63 а вие колку 800 или 1800 а ?
Еве уште едно другарче да ти прави друштво.
Ali G citaj sto napisal fyromce...;)
--- надополнето: Jun 14, 2011 7:55 PM ---

Sto e xhukello te boli li...:D
И за тебе неколку дена одмор, следниот пат нема да бидеме толку добри, па може ќе заработиш и перманентен.

Темава ја оставам отворена чисто да видам уште колку души што немаат никаква почит кон останатите дискутанти треба да исчистиме од форумов. Па, бујрум. Дискутирајте.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
:ROFLMAO:
Србија уште нема средено списокот дури годинава им стига плус губи секоја година по еден мал град
Грција наталитет нула а попис наредната година
Бугарија и Романија брат озбилно o_O губат популација како луди последниве две години
Јас реков не значи ако е кај соседите така дека и кај нас е така :)
Не ми се отвора, линкот ама нема врска. Не е важно по колку се раѓаат туку колкав е прирастот на населението. Бидејќи освен што имаш секоја година нови државјани (т.е. новородени), секоја година лицата кои стануваат полнолетни преминуваат во категоријата гласачи. Генерацијата 92/93 во секој случај е побројна од тие 2000/2001.
За губење популација не сме ништо подобри само кај нас на попис се попишува се живо и диво и тоа што не помни дека се родило овде. Оваа година за првпат (после незнам колку векови) општината во која живеам има негативен прираст односно губи население.
Инаку прирастот во Македонија е 2.3 на 1000 односно 4500 лица годишно. Ако земеш во предвид дека младата популација ја напушта Македонија колку погоре одиш по возрасти толку повеќе се намалува бројот на државјани + оваа година во списокот беа вклучени сите кои се родени 1993 без разлика што немаат полни 18 години. Се доаѓа до една разлика од + 300 000. Мислам дека сме тука негде.:)

П

Паспарту

Гостин
А чекај, зошто не беше отворена една ваква тема за дискутирање и за нашите избори? Па ние сме бетер и од Косово бе луѓе...

M

.:makedonec:.

Гостин
Одмори некој ден, лошо ти влијае дискусијава, почнаа да попуштаат нервите.
Без разлика како се за тебе, тука се Албанци (не ш*птари). Непочитување на правила = бан.

Еве уште едно другарче да ти прави друштво.

И за тебе неколку дена одмор, следниот пат нема да бидеме толку добри, па може ќе заработиш и перманентен.

Темава ја оставам отворена чисто да видам уште колку души што немаат никаква почит кон останатите дискутанти треба да исчистиме од форумов. Па, бујрум. Дискутирајте.
Браво за тебе бе браво за тебе ... што да кажам друго!... Од дека како македонец кој е како националност мнозинското население во државава немам слобода во земјава рамноправно секаде (како што е северо - западна Македонија која е преокупирана од Шипт*ри...) па и ми браниш на нашиов македонски форум да зборувам слобдно со моиве истомисленици и браќа македонци ... аман бе остај те не барем тука да се изназбориме за да не праиме ршум со тепачки и караници низ државава .... :unsure:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ова Косово значи е нај гето држава во Европа.

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Јас реков не ти се свиѓа топикот.
И тогаш и сега конците се кај Македонски политичари и кај македонскиот народ пак криви евреите албанците и не знам шо ти не .
Македонска работа сите се криви освен вие самите :cenzura:

Геноцид се вршело :ROFLMAO:
А бе знаеш ли што е бе геноцид ?:ROFLMAO:
Кој ви е бе крив што не се држите заедно и имате наталитет приближен до 0
Во Косово последните 12 години наталитетот е намален од 30- 35%.Според официјални статистики, во првите 5 месеци од 2011, во Косово, се родиле уште помалку деца споредено со првите 5 месеци во 2010.За разлика од пред 12 години,денеска на Косово се раѓаат околу 11 000 деца помалку.Ова го изјави директорот на гинеколошката клиника во Приштина .Во Албанија ситуацијата е уште подраматична.До почетокот на 90-те години во Албанија се раѓаа приближно околу 90 000 новороденчиња секоја година,а денес се раѓаат едвај 30 000 новородени деца.Според аналитичарите се очекува наталитетот да паѓа уште пред се поради зголемената еманципираност и образованост на косовската и албанската жена.Со овие нови генерации Албанки тие нема да сакаат да ви родат ни 2 деца,а камоли како порано +5;).Тоа дека се држите продавај го на некој друг,а не на некој којшто има секојдневен контакт со Албанци.

Член од
25 мај 2011
Мислења
321
Поени од реакции
52
Не ми се отвора, линкот ама нема врска. Не е важно по колку се раѓаат туку колкав е прирастот на населението. Бидејќи освен што имаш секоја година нови државјани (т.е. новородени), секоја година лицата кои стануваат полнолетни преминуваат во категоријата гласачи. Генерацијата 92/93 во секој случај е побројна од тие 2000/2001.
За губење популација не сме ништо подобри само кај нас на попис се попишува се живо и диво и тоа што не помни дека се родило овде. Оваа година за првпат (после незнам колку векови) општината во која живеам има негативен прираст односно губи население.
Инаку прирастот во Македонија е 2.3 на 1000 односно 4500 лица годишно. Ако земеш во предвид дека младата популација ја напушта Македонија колку погоре одиш по возрасти толку повеќе се намалува бројот на државјани + оваа година во списокот беа вклучени сите кои се родени 1993 без разлика што немаат полни 18 години. Се доаѓа до една разлика од + 300 000. Мислам дека сме тука негде.:)
Да но за жал тоа се главно албански бебиња. Многу деца имаат. Кај нас напуштиле Бугарија за последните 25 години се повеќе од 50% Турци, но бебињата се голем дел роми. По 5-6 деца прават средно и колку и да се обидуваме да ги уништиме со секакви препарати и хемија за штетници конечно ќе ни победат ако продолжи така. По 100 години тука нема да има и трага од Бугарија, Македонија, Турција и Србија.

Kajgana Shop

На врв Bottom