Прашања за Исламот II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Дали Мухамед ве учел да лажете? Да манипулирате?
Пошто јас од ваша страна на гледам ништо друго...
Почнувајќи од негирањето на Холокаустот, омразата кон Евреите на голем број членови муслимани тука, обидите да го приспособите куранот со тековните научни откритија и сл.
Тоа сето соул оф спејс е лага и манипулција со податоци.
Ти се обидуваш да бидеш добар и фин, но се обидуваш и уште нешто - да ја преставиш твојата религија како вистинска, да придобиеш членови и сл.
Кога целта е таа, џабе е што си добар со зборови. За тоа има еден израз кој нема да го спомнувам.
Mnogu ubavo znaat i pticite na grankite sto nam ne ucel nasiot Resul Muhammed s.a.w.s,pogotovo za lagata.
Ako vam vi se jasni "kontradikciite" i ako nemate poveke za sto da se fatite,slobodno bez da ja vrtite temata na holokausti i teroristicki napadi,otvori uste edna tema.Otvaraj posebni temi za sekoe tvoe prasanje.... tuka sme site po voda,kako i ovaa,da ti gi frlime.

Jas za mojata religia,ni pomalku ni poveke,se obiduvam da go pokazam ona sto go znam,kako jas go svakjam i kako jas go razbiram. Navistina mnogu mi e milo i mnogu me raduva sto ste zabelezale vo moite postovi obid da se dokazam dobar i fin,toa posebno me raduva,se nadevam eden den i licno ke se uverite deka sekoj Musliman koj svesno ja prifatil verata Islam toa mu lezi vo srceto,dobrotata i finosta,ljubovta i neznosta....

Celo vreme dodeka ne' napagjate (mislejki deka ne se primetuva toa) samo si ja grdite vasata strana. Ako nie sme mrak,temnica (sledbenicite na religiite,bez razlika vo koja) vie bidete ni Mesecinata koja patot ke ni go pokaze. Muhammed s.a.w.s rekol: Koj ke mi garantira deka ke se socuva od dva organi (polniot organ i jazikot) jas ke mu garantiram dzennet.
Human,,, jazikot ti e kako zavesa zad koja lezi dusata. Koga veterot ke duvne i ke ja podigne zavesata,sekoj od nadvor moze da vidi sto ima vnatre vo kukjata,prasina ili e pak sredena.Taka e koga covekot jazikot ke go digne.

Jas nemam protiv nitu Holokaust nitu protiv Evrei,uste pomalku protiv Hristijani. No nemozam da veruvam i ne si dozvoluvam da veruvam vo lagi. Ako ne veruvam vo toa ne znaci deka gi mrazam. Jas go sozaluvam sekoj na planetava zemja koj izgubil nesto vo zivotot,nesto vredno,nesto za sto srceto go boli,bez razlika koj e i kakov e... taka ne uci Vozviseniot i nasiot Resul s.a.w.s. No ne uci i ocite da gi otvorime... teroristite da ne gi pravime mirotvorci a mirotvorcite teroristi.

Kolku poveke od vas izvira antipatija i omraza prema Muhammed s.a.w.s,prema Islamot i Muslimanite,tolku poveke dokazuvate deka vo niv ima toplina i svetlina.Vie ste slepite gluvci (liljaci).

proud_89

Legenden sterben nie!
Член од
17 јануари 2011
Мислења
147
Поени од реакции
87
Како тоа се криел ? Не ти го разбирам прашањево ?
Јас поставив прашање, ако мисли некој да ми одговори нека ми одговори! Бев краток и јасен!

Али очигледно немате одговори на прашањата!

Кога го напишав тоа се криел, мислев на тоа што било, што се случувало пред 623 година според верниците од оваа вероисповед! Можеш самиот да заклучиш што означуваат прашањата, мислам дека не ти треба голем коефициент на интелегенција за да сфатиш точно што е прашањето!Треба уште еднаш да ги поставам или ќе ги избегнувате прашањата до бескрај!? Или пак со вакви контра-прашања ќе се обидете да ги испревртете прашањата?
БЕВ КРАТОК И ЈАСЕН и ЧЕКАМ одговори! Ако мислите да си играме игра ондак не ме цитирајте!

Ајде верници да ве видам!

F

Frankie Yale

Гостин
Jas nemam protiv nitu Holokaust nitu protiv Evrei,uste pomalku protiv Hristijani. No nemozam da veruvam i ne si dozvoluvam da veruvam vo lagi.
Ako tvrdis deka holokaustot e laga tebe ili mozokot ti e temelno ispran ili tvojata omraza sprema Evreite ti go pomatila umot. Imas svedostva od milioni Evrei, nemoze milioni da lazat. Imas svedostva od cuvarite na koncentracionite kampovi, priznanija na nacisti koi rakovodele so genocidot. Imas ostatoci od SITE koncentracioni kampovi Treblinka, Ausvic i desetici drugi, bezbroj socuvani dokumenti itn.

Da smetas deka holokaustot ne se slucil e vrvot na islamskata masina za perenje mozoci. Ti si slepiot, religijata ti go isprala mozokot.

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Зимово го посетив музејот посветен на холокаустот на евреите во Берлин и таму видов илјадници стари фотографии (во црно бело нормално) на лешеви од евреи, имаше и една фотографија како еден булдужер ги собира лешевите на евреите, стрелање на евреи итн. Имаше и еден куп пишани сведоштва на евреи кои го преживеале холокаустот, нивни роднини, од евреи пред да бидат убиени, па дури и писма од германци.
Наскоро ќе биде отворен и таквиот музеј во Скопје, па ќе можеме лесно и ние да видиме такви сведоштва.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Ako tvrdis deka holokaustot e laga tebe ili mozokot ti e temelno ispran ili tvojata omraza sprema Evreite ti go pomatila umot. Imas svedostva od milioni Evrei, nemoze milioni da lazat. Imas svedostva od cuvarite na koncentracionite kampovi, priznanija na nacisti koi rakovodele so genocidot. Imas ostatoci od SITE koncentracioni kampovi Treblinka, Ausvic i desetici drugi, bezbroj socuvani dokumenti itn.

Da smetas deka holokaustot ne se slucil e vrvot na islamskata masina za perenje mozoci. Ti si slepiot, religijata ti go isprala mozokot.
Tuka moze da se vidi kolkava vi e antipatijata kon Islamot i kolku ste vie zapravo zaslepeni. Vidovte i sami vo temata "vetena zemja" kolku linkovi i knigi i video klipovi i emisii i dokumentarni filmovi dadov na razno razni istrazuvaci novinari zurnalisti i nitu eden od niv ne e Musliman. Muslimanite naj malku se bavat okolu temata "holokaust" Ahmedinedzad e mozebi edinstveniot koj toa javno go izjasnuva i nikoj drug. Vratete se na temata ke videte koj pisuva okolu lagata na Holokaustot i ke vidite deka ne se toa Muslimani. Toa e vasata zaslepenost.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.460
Поени од реакции
5.162
Tuka moze da se vidi kolkava vi e antipatijata kon Islamot i kolku ste vie zapravo zaslepeni. Vidovte i sami vo temata "vetena zemja" kolku linkovi i knigi i video klipovi i emisii i dokumentarni filmovi dadov na razno razni istrazuvaci novinari zurnalisti i nitu eden od niv ne e Musliman. Muslimanite naj malku se bavat okolu temata "holokaust" Ahmedinedzad e mozebi edinstveniot koj toa javno go izjasnuva i nikoj drug. Vratete se na temata ke videte koj pisuva okolu lagata na Holokaustot i ke vidite deka ne se toa Muslimani. Toa e vasata zaslepenost.
Не е само кон силамот, туку и кон другите религии. Не е само исламот земен на нишан. Општо сите религии се срање, вклучувајќи ги и исламот.
Во темата за Евреите што ја отвори, секој може да појди и да ги провери доказите. А со тоа и твојата лага.
Но тоа не е толку битно, колку што е битен заклучокот кој произлегува од таа лага... А тој е со цел да се прикажат муслиманите како невини, исламот како најдобра религија, дека се жртви на некакви си заговори и шо ти знам какви глупости.
Такви лаги тука не поминуваат, а не поминаа ни на таа тема.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Pogo
Не е само кон силамот, туку и кон другите религии. Не е само исламот земен на нишан. Општо сите религии се срање, вклучувајќи ги и исламот.
Во темата за Евреите што ја отвори, секој може да појди и да ги провери доказите. А со тоа и твојата лага.
Но тоа не е толку битно, колку што е битен заклучокот кој произлегува од таа лага... А тој е со цел да се прикажат муслиманите како невини, исламот како најдобра религија, дека се жртви на некакви си заговори и шо ти знам какви глупости.
Такви лаги тука не поминуваат, а не поминаа ни на таа тема.
Vikaat deka takvo mislenje e vrvot na islamskata masina za perenje na mozoci. Povtoruvam,nikoj Muslimanski naucnik ili ucenjak ili alim ne se bavi okolu ovaa tema.Naprotiv se bavat site osven Muslimanite.... Ako toa sto go napisav jas vo temata za "Vetenata zemja" smetate deka e Laga,nikako ne mozete da mi ja prepisete mene bidejki jas nitu eden post od svoja glava ne go napisav tuku samo napisav i navedov poveke naslovi na knigi i dokumentarki i naucni istrazuvanja od strana na Hristijanski Avtoriteti i istrazuvaci. Nikade nema da sretnete deka sum navel nekade bilo kakov dokaz za mitot na holokaustot daden od strana na Muslimanski istrazuvaci.NIKADE.
Zatoa vikam deka mozebi i naj ubavo moze tuka da se vidi cii se zapravo ispranite mozoci. Da gi pravite ne prijateli onie koi se za neshtoto naj tivki,mozebi i nemi a gi pravite naj glasni.Sramota e za vas... neznam cii mozoci se tuka isprani.

F

Frankie Yale

Гостин
Pogo

Vikaat deka takvo mislenje e vrvot na islamskata masina za perenje na mozoci. Povtoruvam,nikoj Muslimanski naucnik ili ucenjak ili alim ne se bavi okolu ovaa tema.Naprotiv se bavat site osven Muslimanite.... Ako toa sto go napisav jas vo temata za "Vetenata zemja" smetate deka e Laga,nikako ne mozete da mi ja prepisete mene bidejki jas nitu eden post od svoja glava ne go napisav tuku samo napisav i navedov poveke naslovi na knigi i dokumentarki i naucni istrazuvanja od strana na Hristijanski Avtoriteti i istrazuvaci. Nikade nema da sretnete deka sum navel nekade bilo kakov dokaz za mitot na holokaustot daden od strana na Muslimanski istrazuvaci.NIKADE.
Zatoa vikam deka mozebi i naj ubavo moze tuka da se vidi cii se zapravo ispranite mozoci. Da gi pravite ne prijateli onie koi se za neshtoto naj tivki,mozebi i nemi a gi pravite naj glasni.Sramota e za vas... neznam cii mozoci se tuka isprani.
A sepak muslimanite se najglasni vo negiranje na holokaustot. A sepak...

Istotaka, koj sto i kako istrazuval za holokaustot ne e vazno ovde, vazna e tvojata zaslepenost. Kako gi objasnuvas svedostvata na milioni Evrei od koi site go potvrdile istoto, bezbroj fotografii od mrtvi lesevi, snimani masovni egzekucii od samite nacisti, kako gi objasnuvas 6te milioni evrei isceznati, kako gi objasnuvas priznanijata na samite nacisti koi rakovodele so ovoj genocid, kako gi objasnuvas kampovite Treblinka, Ausvic, Majdanek, Sobibor i desetici drugi.

Kako tvojot ispran mozok uspeal da go isfiltrira sevo ova i da tvrdi deka holokaustot ne se slucil?

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.460
Поени од реакции
5.162
Kako tvojot ispran mozok uspeal da go isfiltrira sevo ova i da tvrdi deka holokaustot ne se slucil?
Со помош на најдобриот филтер - куранот.
--- надополнето: Jun 14, 2011 12:43 PM ---
Pogo

Во таа тема си комплетно дебанкиран, секој кој сака може да провери.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
A sepak muslimanite se najglasni vo negiranje na holokaustot. A sepak...

Istotaka, koj sto i kako istrazuval za holokaustot ne e vazno ovde, vazna e tvojata zaslepenost. Kako gi objasnuvas svedostvata na milioni Evrei od koi site go potvrdile istoto, bezbroj fotografii od mrtvi lesevi, snimani masovni egzekucii od samite nacisti, kako gi objasnuvas 6te milioni evrei isceznati, kako gi objasnuvas priznanijata na samite nacisti koi rakovodele so ovoj genocid, kako gi objasnuvas kampovite Treblinka, Ausvic, Majdanek, Sobibor i desetici drugi.

Za ispran mozok nemoj da mi zboruvas. Vie ste mozebi i naj ubaviot dokaz deka postojat isprani mozoci. Veruvajte... sekoj svesen covek toa moze da go zabelezi od vasiot nacin na odnesuvanje i vasata omraza sto ja poseduvate kon odredena religija,BEZ NITU EDNA PRICINA. Svesni deka toa nekoj drugi go pravat a nemozete ili ne sakate omrazata da ja imate kon storitelite svesno bez pricina ja prefrlate kon Muslimanite.
Nema pogolem dokaz za isprani mozoci od onie koi seuste veruvaat deka zgradite bliznacki gi urnaa muslimanite.

Da ne se povtoruvam... Nema da najdete nitu eden edinstven avtor koj pisuva na tema "holokaust" nitu za negiranje nitu za potvrduvanje. Drugi se tie koi pisuvaat.... Ispadna deka Islamot e kriv (poglednete sto e ispran mozok) i go negira holokaustot samo zaradi toa sto jas ponudiv nekolku knigi pisuvani od germanski istoricari (hristijani) koi go negiraat holokaustot. Mozete da zamislete kolku ste vie za zalenje.
Srceto ke vi go pukne omrazata koja ja imate kon Muslimanite i Islamot.

Vo temata kade sto mislite deka sum debankiran,slobodno sekoj moze da si pogledne tamu i da si procita kako na kraj pocnavte da gubite kontrola nad sopstvenite prsti i razum i pisuvanje..... Ednas pisuvas: "Evreite nemaat ubieno nevini luge" Posle velis: "Jas nikade ne rekov deka evreite nemaat ubieno nevini luge" otkako vi kazav kade toa go rekovte: "Da,evreite nemaat ubieno nevini luge"

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Исто така Мухамедчо има проповедано на неговите следбеници да лажат, да лажат и што е можно повеќе да лажат за да може тие самите да бидат управувани од други...
siguren si vo toaa sto pisuvas,, lagaa izmisluvaat oniee koi navistina ne veruvaat vo znamenijataa Allahovi,, oniee se tokmu lazgovcite!
naprotiv Muhamed.a.s rekol;
bidete iskreni, zosto iskrenosta vodi kon dobro, a dobroto navistina vodi vo dzenet, se dodeka covekot e iskren i teznee kon iskrenosta, kaj Allah ke bide zapisan kako iskren,, cuvajtese od lazenje, ZOSTO lagata vodi vo gresenje, a grevot navistina doveduva do dzehenem, se dodeka covekot laze i teznee kon lagata, kaj Allah ke bide zapisan kako lazgo.(buhari, muslim, ebu davud, tirmizi,.)

jas ti dadov dokaz hadis od Muhamed..a,s sto rekol za i okolu lagata, pa ti ajde dokazi kako Muhamed.a.s propovedal laga .t.e da lazat sledbenicite negovi.,,, NO IZGLEDA POGOLEMI LAZGOVCI OD VAS NEMA.
--- надополнето: Jun 14, 2011 5:25 PM ---
Јас поставив прашање, ако мисли некој да ми одговори нека ми одговори! Бев краток и јасен!

Али очигледно немате одговори на прашањата!

Кога го напишав тоа се криел, мислев на тоа што било, што се случувало пред 623 година според верниците од оваа вероисповед! Можеш самиот да заклучиш што означуваат прашањата, мислам дека не ти треба голем коефициент на интелегенција за да сфатиш точно што е прашањето!Треба уште еднаш да ги поставам или ќе ги избегнувате прашањата до бескрај!? Или пак со вакви контра-прашања ќе се обидете да ги испревртете прашањата?
БЕВ КРАТОК И ЈАСЕН и ЧЕКАМ одговори! Ако мислите да си играме игра ондак не ме цитирајте!

Ајде верници да ве видам!
pa ti odgovorija kratko i jasno, kolku sto treba,

F

Frankie Yale

Гостин
Za ispran mozok nemoj da mi zboruvas. Vie ste mozebi i naj ubaviot dokaz deka postojat isprani mozoci. Veruvajte... sekoj svesen covek toa moze da go zabelezi od vasiot nacin na odnesuvanje i vasata omraza sto ja poseduvate kon odredena religija,BEZ NITU EDNA PRICINA. Svesni deka toa nekoj drugi go pravat a nemozete ili ne sakate omrazata da ja imate kon storitelite svesno bez pricina ja prefrlate kon Muslimanite.
Nema pogolem dokaz za isprani mozoci od onie koi seuste veruvaat deka zgradite bliznacki gi urnaa muslimanite.

Da ne se povtoruvam... Nema da najdete nitu eden edinstven avtor koj pisuva na tema "holokaust" nitu za negiranje nitu za potvrduvanje. Drugi se tie koi pisuvaat.... Ispadna deka Islamot e kriv (poglednete sto e ispran mozok) i go negira holokaustot samo zaradi toa sto jas ponudiv nekolku knigi pisuvani od germanski istoricari (hristijani) koi go negiraat holokaustot. Mozete da zamislete kolku ste vie za zalenje.

Vo temata kade sto mislite deka sum debankiran,slobodno sekoj moze da si pogledne tamu i da si procita kako na kraj pocnavte da gubite kontrola nad sopstvenite prsti i razum i pisuvanje..... Ednas pisuvas: "Evreite nemaat ubieno nevini luge" Posle velis: "Jas nikade ne rekov deka evreite nemaat ubieno nevini luge" otkako vi kazav kade toa go rekovte: "Da,evreite nemaat ubieno nevini luge"
E ne, vladini agenti vlegle vo kulata, postavile tivki eksplozivi koi nikoj ne gi cul pa ukrale usput 3-4 aviona i so daljinsko gi upravuvale da udrat vo kulite. Tebe ti e ispran mozokot, se sto se kosi protiv islamot za tebe e nekakov zagovor. Toa e navistina tipicen ispran mozok.

Ti rekov, ne e vazno koj sto istrazuval, ima dosta hristijani sto se antisemitisti no muslimanite se najglasni vo negiranje na holokaustot. Zatoa i te prasav, kako gi opravduvas site dokazi koi ukazuvaat deka holokaustot navistina se slucil?
Srceto ke vi go pukne omrazata koja ja imate kon Muslimanite i Islamot.
Za ova i ti zboram, tolku ti e ispran mozokot sto mislis deka sekoj koj ke napise nesto protiv islamot e ljubomoren i gi mrazi muslimanite. Jas poteknuvam od muslimansko semejstvo i nemozam da gi mrazam muslimanite. Ama zatoa go mrazam radikalniot islam i bilo kakov vid na islamski i voopsto religiski fanatizam.

Istotaka mnogu me frustrira koga nekoj se obiduva da mi prodade muda za bubrezi.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
E ne, vladini agenti vlegle vo kulata, postavile tivki eksplozivi koi nikoj ne gi cul pa ukrale usput 3-4 aviona i so daljinsko gi upravuvale da udrat vo kulite. Tebe ti e ispran mozokot, se sto se kosi protiv islamot za tebe e nekakov zagovor. Toa e navistina tipicen ispran mozok.

Ti rekov, ne e vazno koj sto istrazuval, ima dosta hristijani sto se antisemitisti no muslimanite se najglasni vo negiranje na holokaustot. Zatoa i te prasav, kako gi opravduvas site dokazi koi ukazuvaat deka holokaustot navistina se slucil?

Za ova i ti zboram, tolku ti e ispran mozokot sto mislis deka sekoj koj ke napise nesto protiv islamot e ljubomoren i gi mrazi muslimanite. Jas poteknuvam od muslimansko semejstvo i nemozam da gi mrazam muslimanite. Ama zatoa go mrazam radikalniot islam i bilo kakov vid na islamski i voopsto religiski fanatizam.

Istotaka mnogu me frustrira koga nekoj se obiduva da mi prodade muda za bubrezi.
Vie poteknuvate od Muslimansko semejstvo ? Ne se primetuva vo vas nitu edna troska od takvo nesto. Sekoj moze radikalizmot da go prepoznae vo samite nas i vo nasiot odnos,vo naseto ponasanje itn.
Ima mnogu temi kade sto fino se postavuvaat prasanja okolu islamot,razno razni neslozuvanja no nikogas ne sum spomnal ili sum pomislil deka toj sto prasuva i ne se soglasuva e neprijatel.No vo vasite postovi toa e mnogu ocigledno. Sekoj toa moze da go vidi,sekako i radikalnosta moja i ljubeznosta tvoja....
Bi mozel da ti napisam sega mnogu mnogu raboti,no ke ostanam na edno pravilo na eden Mudrec (Sadi Sirazi): Dve raboti se navistina daleku od pametta. Da zamolcis koga ti se zboruva i da zboruvas koga ti se molci.

F

Frankie Yale

Гостин
Vie poteknuvate od Muslimansko semejstvo ? Ne se primetuva vo vas nitu edna troska od takvo nesto. Sekoj moze radikalizmot da go prepoznae vo samite nas i vo nasiot odnos,vo naseto ponasanje itn.Sekoj toa moze da go vidi,sekako i radikalnosta moja i ljubeznosta tvoja.... Bi mozel da ti napisam sega mnogu mnogu raboti,no ke ostanam na edno pravilo na eden Mudrec (Sadi Sirazi): Dve raboti se navistina daleku od pametta. Da zamolcis koga ti se zboruva i da zboruvas koga ti se molci.
Povtorno mnogu napisa a nisto ne kaza.
Ima mnogu temi kade sto fino se postavuvaat prasanja okolu islamot,razno razni neslozuvanja no nikogas ne sum spomnal ili sum pomislil deka toj sto prasuva i ne se soglasuva e neprijatel.No vo vasite postovi toa e mnogu ocigledno
Ljubeznosta e formalnost. Formalnost na forum, aut. Tebe edinstveno ne ti se dopagja toa sto rabotite koi ne cinat ti se pukaat direktno vo faca dodeka ti preferiras krienje zad fasadata na lazna ljubeznost. Jas poveke pocituvam direktnost zosto ova drugovo go smetam za podmolno. I koga sme veke kaj lazna ljubeznost, daj prekini da ja koristis. Pa, da se vratime na temata. Me interesira kako gi opravduvas site dokazi koi pokazuvaat deka holokaustot se slucil?

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Imate tema "Vetena Zemja",povelete tamu. Od vasi istrazuvaci navedov poveke mislenja (ateisti) a ostanatite se od Hristijani. Nisto ne opravduvam,nisto ne tvrdam,vo nisto slepo ne veruvam.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom