- Член од
- 28 август 2008
- Мислења
- 2.321
- Поени од реакции
- 538
Mnogu ubavo znaat i pticite na grankite sto nam ne ucel nasiot Resul Muhammed s.a.w.s,pogotovo za lagata.Дали Мухамед ве учел да лажете? Да манипулирате?
Пошто јас од ваша страна на гледам ништо друго...
Почнувајќи од негирањето на Холокаустот, омразата кон Евреите на голем број членови муслимани тука, обидите да го приспособите куранот со тековните научни откритија и сл.
Тоа сето соул оф спејс е лага и манипулција со податоци.
Ти се обидуваш да бидеш добар и фин, но се обидуваш и уште нешто - да ја преставиш твојата религија како вистинска, да придобиеш членови и сл.
Кога целта е таа, џабе е што си добар со зборови. За тоа има еден израз кој нема да го спомнувам.
Ako vam vi se jasni "kontradikciite" i ako nemate poveke za sto da se fatite,slobodno bez da ja vrtite temata na holokausti i teroristicki napadi,otvori uste edna tema.Otvaraj posebni temi za sekoe tvoe prasanje.... tuka sme site po voda,kako i ovaa,da ti gi frlime.
Jas za mojata religia,ni pomalku ni poveke,se obiduvam da go pokazam ona sto go znam,kako jas go svakjam i kako jas go razbiram. Navistina mnogu mi e milo i mnogu me raduva sto ste zabelezale vo moite postovi obid da se dokazam dobar i fin,toa posebno me raduva,se nadevam eden den i licno ke se uverite deka sekoj Musliman koj svesno ja prifatil verata Islam toa mu lezi vo srceto,dobrotata i finosta,ljubovta i neznosta....
Celo vreme dodeka ne' napagjate (mislejki deka ne se primetuva toa) samo si ja grdite vasata strana. Ako nie sme mrak,temnica (sledbenicite na religiite,bez razlika vo koja) vie bidete ni Mesecinata koja patot ke ni go pokaze. Muhammed s.a.w.s rekol: Koj ke mi garantira deka ke se socuva od dva organi (polniot organ i jazikot) jas ke mu garantiram dzennet.
Human,,, jazikot ti e kako zavesa zad koja lezi dusata. Koga veterot ke duvne i ke ja podigne zavesata,sekoj od nadvor moze da vidi sto ima vnatre vo kukjata,prasina ili e pak sredena.Taka e koga covekot jazikot ke go digne.
Jas nemam protiv nitu Holokaust nitu protiv Evrei,uste pomalku protiv Hristijani. No nemozam da veruvam i ne si dozvoluvam da veruvam vo lagi. Ako ne veruvam vo toa ne znaci deka gi mrazam. Jas go sozaluvam sekoj na planetava zemja koj izgubil nesto vo zivotot,nesto vredno,nesto za sto srceto go boli,bez razlika koj e i kakov e... taka ne uci Vozviseniot i nasiot Resul s.a.w.s. No ne uci i ocite da gi otvorime... teroristite da ne gi pravime mirotvorci a mirotvorcite teroristi.
Kolku poveke od vas izvira antipatija i omraza prema Muhammed s.a.w.s,prema Islamot i Muslimanite,tolku poveke dokazuvate deka vo niv ima toplina i svetlina.Vie ste slepite gluvci (liljaci).