болд 1.Преморена сум некој цело време да ме убедува за некаква „вистинска“ историја која наводно ние не ја познаваме, на начин да ми протне нечија туѓа луда идеја за потеклото на Македонците. Сеедно дали се Муслимани, Христијани, атеисти или било што, ние сме Македонци! Тука завршува муабетот. Многу убаво и самите си кажуваат дека целата литература која ја користат е на босански јазик, значи се обидуваат да ја протнат босанската пропаганда, само овој пат неуспешно. Немојте да мислите дека некој во оваа држава е глуп и дека ќе ви поверува на работите кои ќе ги кажете.
Не бевме тазе држава, апашите не се грижеа што се случува околу. Киро, Стојан и пријателите долго време се надеваа дека Македонија нема опстане како држава и дека ќе се врати во составот на нивната сакана Југославија, во онаа Југославија чија војска кога си одеше ни ги откорна приклучниците и собираше опрема до шајка. Секогаш кога ќе поканеа некој од бившата држава го пуштаа да прави што сака, а и сеуште не се води контрола кој со кого се сретнува и каква пропаганда води во Македонија.
Можеби се пуштени по вода од властите, но од сопствениот народ никогашМакедонските муслимани се пуштени низ вода од македонските власти и од македонскиот народ,па сега барате виновници за да ја префрлите вината.
Мислиш дека ако дојдеше бригадата на Шешељ ние ќе седевме со скрстени раце?Јавна тајна е дека по распаѓањето на Југославија,Шешељ дојде во касарните во Македонија и кажа дека доколку не им биде овозможено по мирен пат да си земат што им е потребно,со една бригада ќе си земе тоа што му е потребно.
Од мнозинството на сопствениот народ да.Можеби се пуштени по вода од властите, но од сопствениот народ никогаш
А мислиш дека ќе можевме да се одбраниме?Мислиш дека ако дојдеше бригадата на Шешељ ние ќе седевме со скрстени раце?
па и ние сме имале право на тоа оружје од ЈНА....па и ХВ (хрватската Војска) немаше оружје, па затоа се водеа битки за касарните.....
ова е веќе офтопик мислење кое не е поврзано со Македонците муслимани
#1 ако под мнозинство ги сметаш македонските политичариОд мнозинството на сопствениот народ да.
А мислиш дека ќе можевме да се одбраниме?
#1 и сам знаеш дека не е така.#1 ако под мнозинство ги сметаш македонските политичари
#2 верувам во силата на мојот народ
сакаш да кажеш дека се каеме што сме ги 'пуштиле' во вода нашите браќа?#1 и сам знаеш дека не е така.
#2 јас само кажувам реално.
#1 отприлика така нешто.сакаш да кажеш дека се каеме што сме ги 'пуштиле' во вода нашите браќа?
и јас ти кажувам реално........Македонците ја ценеле, ценат и ќе ја ценат својата слобода... можеби би било крвава таа војна...но Македонскиот народ би излегол како победник..зашто Србите во Македонија се малку.....тоа би изгледало како Белград да врши агресија...
ова #2 e офтопик мубает
извини, кој ли ти го перел мозокот, дали можеш овде да напишеш? или се обидуваш ти некому овде да му го переш мозокот? и кој ти е аргументот за ова, тоа што тогашните власти во Македонија не дозволија да се рашири и овде ужасот на војната и им ги препушти касарните на тогаш разулавените и крвјосани срби? каква врска сега пронајде со тогашните случувања во касарните со Македонските муслимани, ај сеа? па ќе го кркавме бе батко сите заедно, та Македонци, та Македонски муслимани, та Македонски атеисти та со се србите заедно ќе го кркавме..јас верувам дека Македонија ќе ја однесеше победата(едноставно, србите беа премногу ослабнати за уште една војна), ама ќе беше многу, многу крвава за сите..еби ти касарни и воена опрема кога не се дозволи па макар и една непотребна жртва, си купивме што ни треба и пак ќе си купиме ако треба..а овде наместо ти да пишуваш за соживот во оваа наша, заедничка држава, ти сакаш уште толку да разгоруваш..е, тој филм нема да го гледаш....Македонските муслимани се пуштени низ вода од македонските власти и од македонскиот народ...
хахахахахахахахахаххаизвини, кој ли ти го перел мозокот, дали можеш овде да напишеш? или се обидуваш ти некому овде да му го переш мозокот? и кој ти е аргументот за ова, тоа што тогашните власти во Македонија не дозволија да се рашири и овде ужасот на војната и им ги препушти касарните на тогаш разулавените и крвјосани срби? каква врска сега пронајде со тогашните случувања во касарните со Македонските муслимани, ај сеа? па ќе го кркавме бе батко сите заедно, та Македонци, та Македонски муслимани, та Македонски атеисти та со се србите заедно ќе го кркавме..јас верувам дека Македонија ќе ја однесеше победата(едноставно, србите беа премногу ослабнати за уште една војна), ама ќе беше многу, многу крвава за сите..еби ти касарни и воена опрема кога не се дозволи па макар и една непотребна жртва, си купивме што ни треба и пак ќе си купиме ако треба..а овде наместо ти да пишуваш за соживот во оваа наша, заедничка држава, ти сакаш уште толку да разгоруваш..е, тој филм нема да го гледаш..
Тешко тоа. Баш да видам да отвореа трет фронт и кај нас, утопија. Само нашите да беа поцврсти се ќе ни останеше ама ете некој сакаше се да соберат.ФАКТ е дека ќе го кркавме од србија ако се спротиставевме на нивните барања,и тоа сите во македонија,и христијани и муслимани итд.