Дали Македонците од дијаспората треба да имаат право на глас?

Дали Македонците од дијаспората треба да имаат право на глас?

• Да

Гласови: 100 36,0%
  • Не

Гласови: 178 64,0%

• Вкупно гласачи
    278

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
па тоа и ми е поентата.
и таму плаќате се и сешто од даноци па нагоре , ама за гласање тешко.никој таму нема да си дозволи некој странец да му кажува како треба да живее, па не да плаќа на глава нека застани ако сака.
а тука можевте само требаше да се подвратите. 3000 км е далеку исто толку колку што е далеку животот тука и таму и ниедна технологија нема да ја долови разликата на животот тука и таму, ниедна ваша одлука нема да влијае на вашиот живот таму( во случајот на пратеникот кој го избравте).100 стапа по туѓ грб ич не болат.
тоа е поентата на цел муабет, не дека јас имам против да гласате или ви го скратувам тоа право.едноставно ниедна технологија како што ја нарече неможе да ја долови вистинската слика не да си гледал телевизија 5 гледај ако сакаш и секој ден допишувајсе на скајп и на телефон.едноставно погрешно е.вие сте таму а ние тука.на крај се се сведува на тоа,а не на тоа кој плаќал и колку и каде.
Kako ne mozesh da svatish ne mi e jasno.Znaci pravoto go imam, i nikoj ne moze toa da mi go skrati.!!!!
Ako napravam 3 000 km togash gi razbiram rabotite, ako glasam preku kompjuter ne . Nemashe potreba od komisii i razni drugi davacki.Nie ziveeme nadvor od Makedonija, megjutoa odlukite vo parlamentot direktno vlijaat i vrz nas.(pasosh, reguliranje na privatni imoti,privatizacija, razni prashanja od nacionalen interes, itn itn..)
I posledno, tuka sme stranci,sakate da napravite i tamo da bideme stranci???

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Kako ne mozesh da svatish ne mi e jasno.Znaci pravoto go imam, i nikoj ne moze toa da mi go skrati.!!!!
Ako napravam 3 000 km togash gi razbiram rabotite, ako glasam preku kompjuter ne . Nemashe potreba od komisii i razni drugi davacki.Nie ziveeme nadvor od Makedonija, megjutoa odlukite vo parlamentot direktno vlijaat i vrz nas.(pasosh, reguliranje na privatni imoti,privatizacija, razni prashanja od nacionalen interes, itn itn..)
Ako tolku sakas da glasas, dojdi tuka i glasaj za vreme na izbori, i posle begaj nazad, kaj sto ti e mestoto.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.199
Поени од реакции
23.729
не е тоа поентата дали ако направиш 3000км тогаш ке ги разбираш работите, а ако гласаш преку компјутер не.тие 3000 км беа природна бариера за да иако имате право на глас тешко да можите да го искористите, токму заради тие 3000 км.не е исто да гледаш на тв и да бидиш тука.тоа е поентата.не ме сваќај погрешно ама немој да ми објаснуваш дека ти си засегнат таму повеќе за состојбата тука отколку јас ,пошто јас тоа што го живеам , ти тоа го гледаш на тв .има разлика нели.е тие 3000км не штитеа од загрижените таму кои мислат дека повеке знаат од нас тука, а сега таа бариера се укина.така да не се работи дали ти разбираш или не, дали си упатен или не ,дали имаш право да гласаш или не.тие 3000км природно не штитеа, а сега се остана само на добрата воља и здравиот разум на иселениците дали ке гласаат или не а со тоа и ке учествуваат во животот на 2 милиони луѓе притоа не живеејки ги нивните животи, нивните проблеми маки и потреби.
сега ме свати зошто сум против иселениците да гласаат таму каде што се.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.565
Поени од реакции
22.270
Ako tolku sakas da glasas, dojdi tuka i glasaj za vreme na izbori, i posle begaj nazad, kaj sto ti e mestoto.
А имаш и нешто продуктивно да кажеш за темава или само блабла?

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Cekam takvi kako tebe da mi kazat shto da pravam. A znaish kaj mi e mestoto,podobro da ne ti kazam (sam ke ti tekne)
Твоето место е онаму кај што ти сам си одредил или решил да ти биде. Не знам за кои причини си тркнал надвор, но сигурно не ти чуел дали тука ке биде подобро или не, тоа што ти си бегал надвор е уште еден знак, дека кога си решил да одиш надвор, не те болел к** за тука, сваќаш сега???

А имаш и нешто продуктивно да кажеш за темава или само блабла?
Сигурно моите зборови се по продуктивни од некои тука што се обидуват да ми докажат дека требало дијаспората да гласа, и да донесе одлуки место мене, кај што сам живеам, сам го градам, плаќам данок, казни, струја, вода и ред други смети, со што директно влијам во развојот на мојата земја, и сега некој странец(патем сам решил да биде странец) да гласа место мене, кај се видело тоа. Јас сум за следните избори овој закон целосно да се избрише. Они ако сакат да гласат, нека дојдат тука да живеат и после нема да биде проблем, и да гласат.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Твоето место е онаму кај што ти сам си одредил или решил да ти биде. Не знам за кои причини си тркнал надвор, но сигурно не ти чуел дали тука ке биде подобро или не, тоа што ти си бегал надвор е уште еден знак, дека кога си решил да одиш надвор, не те болел к** за тука, сваќаш сега???

Сигурно моите зборови се по продуктивни од некои тука што се обидуват да ми докажат дека требало дијаспората да гласа, и да донесе одлуки место мене, кај што сам живеам, сам го градам, плаќам данок, казни, струја, вода и ред други смети, со што директно влијам во развојот на мојата земја, и сега некој странец(патем сам решил да биде странец) да гласа место мене, кај се видело тоа. Јас сум за следните избори овој закон целосно да се избрише. Они ако сакат да гласат, нека дојдат тука да живеат и после нема да биде проблем, и да гласат.
Decko ti so makedonsko poteklo le si??? Ne mi stoi taka.

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Vazno e vazno,na nekoj mu odgovara shto pomalku glasovi na Makedoncite!!!!
Дечко гласовите не се важни, туку важно е тоа што јас тебе треба да те прашувам што да правам во мојата земја. Дали се Македонски гласови, Албански, Српски, тоа воопшто не е важно.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Дечко гласовите не се важни, туку важно е тоа што јас тебе треба да те прашувам што да правам во мојата земја. Дали се Македонски гласови, Албански, Српски, тоа воопшто не е важно.
EEEE nekoi od tie sakaa da ja cepat Makedonija, zatoa e vazno, i nie Makedoncite da glasame.

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
EEEE nekoi od tie sakaa da ja cepat Makedonija, zatoa e vazno, i nie Makedoncite da glasame.
хаха, о бот, ако ти имаш право да гласаш ке имат право и сите албанци во дијаспората да гласат, нормално албанци од македонија, кој што знаеме не се малку, а и повеќе од вас каде каде, тоа што овој пат Вмро-Дпмне успеа да направи ваков тежок фалсификат, сигурно нема да им пали во следните избори се разбира ако овој закон сеуште постои.

Fala brat, cudno beshe ova negovoto,(magla od tuka). se sakat da e nivno.
Мочко, кажи што сакаме се да биде наше, и што има врска ова со гласањето на дијаспората? Зарем што ке добиете 3 пратеници, мислите дека можете албанците да ги потиснете? Не мочко, пошто гледаш како дојде пак работата, ке треба или ВРМО или СДСМ да ги моли албанците да направат влада.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
хаха, о бот, ако ти имаш право да гласаш ке имат право и сите албанци во дијаспората да гласат, нормално албанци од македонија, кој што знаеме не се малку, а и повеќе од вас каде каде, тоа што овој пат Вмро-Дпмне успеа да направи ваков тежок фалсификат, сигурно нема да им пали во следните избори се разбира ако овој закон сеуште постои.

Мочко, кажи што сакаме се да биде наше, и што има врска ова со гласањето на дијаспората? Зарем што ке добиете 3 пратеници, мислите дека можете албанците да ги потиснете? Не мочко, пошто гледаш како дојде пак работата, ке треба или ВРМО или СДСМ да ги моли албанците да направат влада.
Abe odi na nekoj Albanski forum. Ne davi tuka, i pazi na recnikot.(ili tolku ti e skoloto)

Kajgana Shop

На врв Bottom