Gurdjieff
Bastardo dentro
- Член од
- 12 јануари 2011
- Мислења
- 3.645
- Поени од реакции
- 1.264
Kako ne mozesh da svatish ne mi e jasno.Znaci pravoto go imam, i nikoj ne moze toa da mi go skrati.!!!!па тоа и ми е поентата.
и таму плаќате се и сешто од даноци па нагоре , ама за гласање тешко.никој таму нема да си дозволи некој странец да му кажува како треба да живее, па не да плаќа на глава нека застани ако сака.
а тука можевте само требаше да се подвратите. 3000 км е далеку исто толку колку што е далеку животот тука и таму и ниедна технологија нема да ја долови разликата на животот тука и таму, ниедна ваша одлука нема да влијае на вашиот живот таму( во случајот на пратеникот кој го избравте).100 стапа по туѓ грб ич не болат.
тоа е поентата на цел муабет, не дека јас имам против да гласате или ви го скратувам тоа право.едноставно ниедна технологија како што ја нарече неможе да ја долови вистинската слика не да си гледал телевизија 5 гледај ако сакаш и секој ден допишувајсе на скајп и на телефон.едноставно погрешно е.вие сте таму а ние тука.на крај се се сведува на тоа,а не на тоа кој плаќал и колку и каде.
Ako napravam 3 000 km togash gi razbiram rabotite, ako glasam preku kompjuter ne . Nemashe potreba od komisii i razni drugi davacki.Nie ziveeme nadvor od Makedonija, megjutoa odlukite vo parlamentot direktno vlijaat i vrz nas.(pasosh, reguliranje na privatni imoti,privatizacija, razni prashanja od nacionalen interes, itn itn..)
I posledno, tuka sme stranci,sakate da napravite i tamo da bideme stranci???