-Rubik-
>>{- _ -}<<
- Член од
- 31 октомври 2009
- Мислења
- 315
- Поени од реакции
- 101
Asus x 61s.Зависи од моделот. Кажи кој модел е лаптопот па да може де ти каже некој што можеш а што не.
Asus x 61s.Зависи од моделот. Кажи кој модел е лаптопот па да може де ти каже некој што можеш а што не.
Не може.Што може да се смени/надогради кај лап топ? Може звучна или графичка картичка да се смени?
Џабе ти е со овај кулер,ништо немат да оладиш.Најди некој поголем што ке ти парират на димензиите.Имам Geforce 210 silent и сакам да купам кулер зашто ненормално крева температура, кај можам да најдам во скопјево ваков кулер http://www.pureoverclock.com/images/news/evga_geforce_210.jpg или некој да не продава од некоја изгорена картичка.
Зошто или имаш NVIDIA графичка или си симнал грешни драјвери.Го симнав Ati Catalyst и кога сакам да го инсталирам го вика следново дека графичката не ми е поддржана
--- надополнето: Jun 6, 2011 2:01 PM ---
Зошто ?
Што оперативен систем?Ati Radeon Hd 6470m siguren sum deka nemam nVidia ne sum glup a isto imam problemi koga igram Formula 1 2010 liniite se krivi se prekrsuvaat
--- надополнето: Jun 6, 2011 2:09 PM ---
Help
--- надополнето: Jun 6, 2011 2:11 PM ---
a laptopot go kupiv pred 1 mesec
Супер тенок лаптоп само 1,2"
Intel i5-480, 2.9 GHz со TurboBoost
4 GB RAM DDR3, 500 GB HDD
Лаптоп со 2 графички картици:
1. Кога ти треба екстра моќ, за тоа е задолжена: 1 GB ATI HD 6470 dedicated
2. Кога ти треба повеке батерија и пониска работна температура на лаптопот тука е Intel HD.
Пробај ја твојата батерија на друг лаптоп и обратно (друга батерија на твојот лаптоп) и ќе знаеш што му е и што да правиш.Здраво.
Имам лаптоп HP 530, стар е едно 3 години. Смената му е батерија пред година и пол некаде, и до пред некој ден, се беше во ред, се дури не почна да ми се исклучува самиот. Едноставно, се гасне. Не прави shut down, туку едноставно, се исклучува.
Сето ова се случува дури е на батерија лаптопот. Ако е приклучен на струја, нема гајле.
Да не знае некој што може да биде?
Фала однапред.
Избриши ги драјверите што си ги инсталирал, рестартирај, нека ти најде виндовсот тие најнормалните драјвери (standard VGA)
Нема веза, ни на страната на АМД ги нема тие 6370m/6470.Само тие драјверите што идат на цдто со лаптопот, тие се.Нема други за сега..Пробај ја твојата батерија на друг лаптоп и обратно (друга батерија на твојот лаптоп) и ќе знаеш што му е и што да правиш.
Избриши ги драјверите што си ги инсталирал, рестартирај, нека ти најде виндовсот тие најнормалните драјвери (standard VGA)
па симни ги овие и инсталирај ги.
Пастата е таа што идеше со кулерот, сега деновиве ќе земам некоја "Artic Silver", или така нешто, ми рекоа добра била.Смени термална паста? Дали е добро стуењето на воздухот во куќиштето?
Јас го имам истиот процесор, и со сток кулерот не надминува 65 степени при играње.
еве како е кај мене:Пастата е таа што идеше со кулерот, сега деновиве ќе земам некоја "Artic Silver", или така нешто, ми рекоа добра била.
За струењето незнам колку е добро... Не ми е кукиштето кујзнае што, нема некои места за провев да ги речеме... Ама од тие 3 кулера што ги земав за него ги поставив од напред да зима воздух навнатре, ама незнам колку зима зашто нема од напред голем отвор, зима од отворче што го имам доле во маската. Другите 2 кулера се одзади под напајањето и од страна над процесорот, двата го вадат воздухот нанадвор. Откако ги ставив кулерите стабилната температура од околу 65 степени падна на околу 55.
Ако не да ја земам термалната побрзо па да видам резултати...