Факултет за Електротехника и информациски технологии

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Еве што пиша Кацарска на FeitLe пред некои саат-два:

Студентите кои немаат освоено најмалку 30 поени од теоретскиот дел и покрај поените имаат
запишано У се повикуваат на дополнително полагање само на теоретскиот дел на 06.06.2011
(понеделник) во 13 часот.
Во истиот термин ќе се внесуваат и оценките на студентите кои го положиле испитот по
Основи на електротехника 2, а кандидатите кои не се задоволни од оценката ќе можат да
дополагаат за друга оценка.
аа.. теорија што треба да се учи ? кои лекции се за повеќе поени, на кои да обрнам повеќе внимание и да не има некои прашања од теорија, јас ги имам тие што ги дадоа на втор колоквиум.
кој знае нека пише

фала

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
аа.. теорија што треба да се учи ? кои лекции се за повеќе поени, на кои да обрнам повеќе внимание и да не има некои прашања од теорија, јас ги имам тие што ги дадоа на втор колоквиум.
кој знае нека пише

фала
Учи ги тие од втор колоквиум, затоа што лани така ни ги дадоа. Само не твојата група, туку другата .... ама научи си ја и твојата :)

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Учи ги тие од втор колоквиум, затоа што лани така ни ги дадоа. Само не твојата група, туку другата .... ама научи си ја и твојата :)
ги имаш ти од лани ?

јас ја имам втора група ако ја има некој прва група теорија електротехника 2 нека ја стави, или пак од другите години што паднало.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
ги имаш ти од лани ?

јас ја имам втора група ако ја има некој прва група теорија електротехника 2 нека ја стави, или пак од другите години што паднало.
Прва група - 1-4 и 5-6
Втора група - 1-3 и 4-6
само одговори :)
--- надополнето: Jun 3, 2011 3:10 PM ---
Прва група и втора група!

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
ги имаш ти од лани ?

Мотор/Генератор(15 поени), Фазна Резонанција(15 поени), ИЕМС, Ленцов, мерни единици, RLC коло..друго не ми текнува сеа..

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Знае некој ЛИФП ?????? Ми треба нешо најитно на свет :P

A

apidrone

Гостин
Ај бе доста види го, цццццццццц ... ќе видиш утре и онака полагам во 223 и 8ца ќе извадам :p Дај Боже да положам, ни оцена ми треба ни ништо.
Шо напраи???
--- надополнето: Jun 3, 2011 11:58 PM ---
Комутација и рутирање ти го предава Тони Јаневски. Типот е одличен професор (и во објаснување и во однесување). Има само една равенка во целиот предмет и само таа и ќе ти треба. Нема интеграли, нема диференцијали, нема ништо од математика. Само логика и текст. Содржините се лесно разбирливи, се учи нешто конкретно (дигитална телефонија, сигнализација, принцип на работа) и башка Тони многу добро објаснува. Мој совет, седи на предавања кај Тони, нема да зажалиш. Бонус е што Тони е интересен и да го слушаш. Според мое мислење, еден од најдобрите професори на факултетот. Едно 300 страни е целата скрипта, постојат и испитни прашања кои стварно се паѓаат (Самикоп FTW). Предметот е боза, со еден збор.

За симулациски...немој да ја правиш грешката да го одбереш. Можда звучи интересно, ама воопшто не е. Едно 30 души од наша генерација го одбраа, сите до еден зажалија (вклучувајќи ме и мене). Глупи содржини, од време на време изгледаат некорелирани една со друга и како да се без поента. За твое добро, не го бирај предметот. Одбери некој предмет од другите студиски програми.
Благорадам за првото. За второто: битно ми е дали лесно се положува, пошо е изборен предмет. Борба за кредити е, не за оценки :)

Mainframe

Mr.Goodkat
Член од
14 јануари 2008
Мислења
336
Поени од реакции
30
Шо напраи???
--- надополнето: Jun 3, 2011 11:58 PM ---

Благорадам за првото. За второто: битно ми е дали лесно се положува, пошо е изборен предмет. Борба за кредити е, не за оценки :)
Имаш замена за втор колоквиум (опционално,кој сака), МАТLAB програма што ќе треба да ја напишеш и да ја оптимизираш (може да излезе ѓавол и пол), а за положување фала богу ако научиш како што треба ќе немаш проблем. Е сега, бидејќи предметот е глуп (мое мислење), прашање е како воопшто ќе се натераш да ги учиш содржините.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Имаш замена за втор колоквиум (опционално,кој сака), МАТLAB програма што ќе треба да ја напишеш и да ја оптимизираш (може да излезе ѓавол и пол), а за положување фала богу ако научиш како што треба ќе немаш проблем. Е сега, бидејќи предметот е глуп (мое мислење), прашање е како воопшто ќе се натераш да ги учиш содржините.
А може да ми кажеш, чим овој предмет не го бива кој да го изберам :) :smir:

Mainframe

Mr.Goodkat
Член од
14 јануари 2008
Мислења
336
Поени од реакции
30
А може да ми кажеш, чим овој предмет не го бива кој да го изберам :) :smir:
Па што знам да ти кажам... можеш да одбереш Нуклеарни централи (од некој од енергетските смерови беше). Предметот се положува само со семинарска, а изминатиов семестар го држеше Антон Чаушевски. 6 кредита е, нема одење на часови, нема лабораториски, нема колоквиуми за тие што не им е понуден како изборен предмет (како ТК, ИКИ, КСИА и слично). Подобро од тоа здравје. Само проблемот е да не се смени нешто од септември, па би ве советувал лично да одите кај професорот и да го прашате како одат работите во септември да не се зафркнете.

A

apidrone

Гостин
Добро, а што ќе ми кажеш за Електромагнетни полиња и бранови? Имам разбрано дека е обемен предмет, се учело од две книги... Ме интересира шо се учи, дали е лесен ко Комутација и рутирање, кој предава, дали цепидлачи на колоквиум/испит, дали доминираат високи или ниски оценки (што пак е индикатор за тежината на предметот) итн... Треба да знам шо да запишам од септември, пошо ја малце заглавив со тие математиките од прва година :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Отприлика како би изгледал испитот по англиски?

Mainframe

Mr.Goodkat
Член од
14 јануари 2008
Мислења
336
Поени од реакции
30
Добро, а што ќе ми кажеш за Електромагнетни полиња и бранови? Имам разбрано дека е обемен предмет, се учело од две книги... Ме интересира шо се учи, дали е лесен ко Комутација и рутирање, кој предава, дали цепидлачи на колоквиум/испит, дали доминираат високи или ниски оценки (што пак е индикатор за тежината на предметот) итн... Треба да знам шо да запишам од септември, пошо ја малце заглавив со тие математиките од прва година :)
Електромагнетни полиња и бранови ти е најтежок предмет после Основи на мерна техника (мое лично мислење). Дури може да кажам дека теоријата е страшно поглупа од онаа на мерна. Основи на електротехника, само со екстра додаток на интеграли и изводи. На предавања не ти вреди да одиш оти истото што ќе ти го зборуваат го има и во книгата, башка и досадно е мнооогу. Андријана Кухар ќе се погрижи да ти биде мизерно и на аудиториски. Жива мизерија е цел предмет

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.229
Поени од реакции
14.570
Отприлика како би изгледал испитот по англиски?
Граматика и пасус превод :)
претпоставувам вака, пасив актив ќе имаш 100%, времињата да ги користиш во реченици дадени да впишеш глаголот во точно време, prepositions, adverbs такви ствари
Ако ти иде грматика положуваш јас имав 9 ама поради негативни од предавања добив 8 без никакво учење, дента на испитот се вратив во СК :)

За мене беше еден од најлесните испити заедно со Веб Дизајн.

Kajgana Shop

На врв Bottom