Violent Femme
I am as lovely as a dream in stone..
- Член од
- 27 мај 2011
- Мислења
- 725
- Поени од реакции
- 525
Што мислите за хипи стилот и дали би се облекувале вака?
Да за жал умре овој начин на живот инаку има некои луѓе што се уште приврзани кон тоа сепак тоа не е тоаДенес е комерцијална ствар.
Хипи стилот е начин на живот, а сега е сосем истото со `децата кои носат GNR маички`.
Пред некое време ми кажаа за трансери кои уште си го фурале филмот, автостопер патување, секс слобода, психоделични средства, ама не се облекуваат вака, шо значи денешните вака облечени се позери.Да за жал умре овој начин на живот инаку има некои луѓе што се уште приврзани кон тоа сепак тоа не е тоа
Јас сум повеке Rasta ...ама отсекогаш ми е било сон да имам хипи комбе
Што мислите за хипи стилот и дали би се облекувале вака?
Jaс би сакала да се врати оваа култура да се направи еден фестивал како оној „Лето на љубовта“ и да се заборават останатите срања со кои се полни нашите глави потребно е вакво нешто.Пред некое време ми кажаа за трансери кои уште си го фурале филмот, автостопер патување, секс слобода, психоделични средства, ама не се облекуваат вака, шо значи денешните вака облечени се позери.
Туку, не се изјасни ти на темава.
Па можеби нетреба да ти биде гајле што мислат другитеЈас сум повеке Rasta ...ама отсекогаш ми е било сон да имам хипи комбе
а за облеката би се облекол но ке ме исмејуваат бидејки не сум како другите не се тие времиња што биле тогаш
Среќа што сеуште постоиДа за жал умре овој начин на живот инаку има некои луѓе што се уште приврзани кон тоа сепак тоа не е тоа
Имам слушнато и баш ти завидувам сега хаха се зезам
Среќа што сеуште постои
Верувам дека многу од вас немаат слушнато за Rainbow Gathering, случајно бев дел од едно од овие собиранки во Босна 2007.http://en.wikipedia.org/wiki/Rainbow_Gathering
Хипиците се анти-конзуматори и анти-комерцијализација.Највозможно и најблиско нешто до ова е да се организира во некој кафич забава за сите љубители на хипи стил...и хипис слично како Rainbow Gathering