Борис Тадиќ: Идејата за „Голема Албанија„ за Србија е опасна, но би можела со неа да живее

Член од
20 декември 2010
Мислења
114
Поени од реакции
85
Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u intervjuu za nemački dnevnik Frankfurter Algemajne Cajtung da Srbija ideju o stvaranju "Velike Albanije" smatra opasnom, ali bi "mogla sa tim da živi, ako bi postojala sporazumna rešenja".

"Srbija ideju o stvaranju Velike Albanije smatra opasnom, ali bi mogla sa tim da živi, ako bi postojala sporazumna rešenja", rekao predsednik Srbije Boris Tadić. Tadić očekuje da Srbija u procesu evrointegracija ima isti tretman kao Hrvatska.

Na novinarsku tvrdnju da prvi put u Prištini postoji "značajna politička partija koja otvoreno traži pripajanje Kosova Albaniji", Tadić je rekao da "su albanski političari veoma delotvorni u postizanju postavljenih ciljeva" i da ih "nikako ne potcenjuje".

Predsednik Srbije je ukazao da doduše "međunarodna zajednica ne želi o tome ništa da čuje, ali ko zna da čita istoriju, moći će u stvaranju Velike Albanije da prepozna dugoročni politički cilj Albanaca".

"Kao jednostrana namera je taj plan opasan, ali mi bismo mogli sa tim da živimo, ako bismo imali sporazumna rešenja. Sporazum kojim bi sve strane nešto dobile i koji bi stvorio održivo rešenje, mir i stabilnost, mogao bi da bude od velike pomoći svim stranama", rekao je Tadić.

http://www.smedia.rs/vesti/vest/66120/Boris-Tadic-Velika-Albanija-Kosovo-Tadic-Moglibi-smo-da-prihvatimo-Veliku-Albaniju.html

Меѓу другото, еве што се' се наоѓа по овој интернетов: http://i56.tinypic.com/14mc049.jpg

Искрено, не би ме чудело ова, па вие после величете го.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Не разбирам Српски..преведи
па во превод...ако не можеш да ги победиш Албанците и да им лапниш се....ќе си го поделиме Балканот меѓу себе...знаеш дека Србите се по црткање на карти....не го даваа Косово.....сега ќе го дадат на Албанија...

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
За нас , односно за Македонија е спас НАТО и ЕУ , од едноставна причина што тоа би ја блокирало можноста да се подели нашата држава ... very simple isn't it ?

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
За нас , односно за Македонија е спас НАТО и ЕУ , од едноставна причина што тоа би ја блокирало можноста да се подели нашата држава ... very simple isn't it ?
Не ЕУ, само НАТО, ако влеземе во НАТО неможе да има поделба, т.е. и ако не влеземе пак неможе никој да не подели освен ако народов си седи со к** во раце. албанците се колку ние сме колку? simple maths isnt it?

G

galaxy

Гостин
Па нели овие националистите македонски што ги мразат Албанците го сакаат овој исход?

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
што со твдењето на Македонски албанци дека албанците ќе се обединеле во НАТО и гЕјУ?
--- надополнето: Jun 4, 2011 1:06 PM ---
Па нели овие националистите македонски што ги мразат Албанците го сакаат овој исход?
кој исход...поделба на Македонија на Албанија и Србија?!

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.180
Поени од реакции
18.255
Појаки сликари од Ван Гог и Да Винчи заедно.Едно време играа индијанци/каубојци со сите комшии,сега ќе цртаме карти.
Мене не ме плашат тие.Ме плашат овие нашиве дома (прво мислам на продаениве души политичари),па после и на луѓето шо изгубија доверба во одбраната на сопствената држава пред 10 години (зато шо овие првиве си средија бизнис од нив и од загинатите).Среќа па голем дел од нив пак би војувале ако е потребно.
А и лошо е воената обврска шо ја откажаа.Би требало сите да научат елементарни работи од оружје и слично,а не како во 2001-ва отидоа луѓе шо пукнале од пиштол 2 пати во живот или воопшто не.Чисто за секој случај,за вакви цртања карти и то.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
поделбата со Албанија. Со Србија е опционално.
мислиш на поделба на Косово и Метохија на албански и српски дел или поделба на Македонија на српски и албански дел?

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Главен град на Македонија Велес. Јако сценарио некој немал попаметна работа па му уклучил пеинт на некој ретардиран србин да се игра. Без Америка нема гољема аљбанија. Се додека ЈуЕс е главен играч на Балканов браќата ќе сонуваат за една таква држава. Да ги остават Србија и Македонија да не им се мешаат ...тек тогаш ќе нема Албанија ко на еРепублик :sneaky:

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Србија ќе изумре како нација, а они си прават планови Македонија ккао да ја поделат..муахахахах..
30 000 илјади Срби секоја година има помалку секоја година ,наталитетот им е у голем аут

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Абе националистите во секоја држава си праат пеинт карти за Голема (внеси држава) македонија, албанија, србија, хрватска, бугарија и слично.

Тие луѓе живеат во голема илузија, ама има многу прост народ и им верува, никогаш нема да се случат такви промени, освен при некои големи радикални промени како светска војна. Ама 0% има такви шанси, затоа секогаш ќе си маштаат со групи на фејсбук таквите типци и ќе седат пред пц.

Kajgana Shop

На врв Bottom