Г
Грејвдигер
Гостин
Не, не ми требаат мене тестовите од прошлите години. Ми треба материјалот што ќе го има на тестовите, квадратни равенки, геометрија, ...
Не, не ми требаат мене тестовите од прошлите години. Ми треба материјалот што ќе го има на тестовите, квадратни равенки, геометрија, ...
За лани го прикачих тукаНе, не ми требаат мене тестовите од прошлите години. Ми треба материјалот што ќе го има на тестовите, квадратни равенки, геометрија, ...
Прошлата година највеќе задачи имаше од геометрија, она пирамиди цилиндри, од што го мрзам не знам ни како точно се викашеНе, не ми требаат мене тестовите од прошлите години. Ми треба материјалот што ќе го има на тестовите, квадратни равенки, геометрија, ...
Е тоа ми требаше, фала многу.
Клик. Табелата.Е тоа ми требаше, фала многу.
Промени ќе нема.
Од литература ќе ти требат некои информации шо ќе ги нема во извадокот, за делото нешто поопшто, за писателот. А граматиката лесна е.Туку, македонски почнав да ја листам таа книгата шо е. Ги разгледував и тестовите од претходните години, и делот од литература е читаш-одговараш. Да обратам пажња на тој дел од книгата, или граматиката да ја листам само?
Мене како што ми кажаа, ќе можеш да бираш. Ама слободната тема ви е меч со две острици, така да добро размислете што ќе бирате.ке можеш да бираш помегу слободна тема дадена веднаш и дело од реализам , или ке ти биде дадено или тема од реализам или слободна ?
Toa е доброто што можаат да бират,ние немавме таква предност а оваа генерација има.Имате среќа што знаете од која тема може да ви падне есејот и што нема да имате глупости ко молби, известувања и извештаи. Пред две години имаше да се напише извештај мислам и сите пишуваа известување. Или обратно беше не знам, ама се зезнаа на тоа. И доста плачете што ви е за два дена и нас ни беше така, па никој не се бунеше.
Абе има секакви и такви што знаат да напишат и такви што не знаат. А англиски не знам, јас не сум полагала, ама знам дека не пукнаа со писма додека учевме зошто на матурата тоа се паѓало. Можеби требало за англиски да им направат да им биде полесно, ама доста им е и вака. Ептен ќе снема смисла матурата така.Toa е доброто што можаат да бират,ние немавме таква предност а оваа генерација има.
Што се чудеш,некои не знаат да започнат нова реченица за есеј а не пак да напишат некој извештај или известување како и да е.
Тешкото е тоа што по вториот изборен предмет Англиски(кој го избрал)не знае каква ке е темата а и не му иде доста добро јазикот за да напише.По мое требало по Англиски така да биде,за Македонски колку толку ке напишеш![]()
Toгаш претпоставувам си полагала математика што никако не ми оде,прав трупец сум.Ама и Англиски не беше баш лесно.Затоа викам требало да ги променат предметите по кои имале предност,наместо Македонски Англиски да пишувале слободна тема.Не се свесни каков плус им е ова.Абе има секакви и такви што знаат да напишат и такви што не знаат. А англиски не знам, јас не сум полагала, ама знам дека не пукнаа со писма додека учевме зошто на матурата тоа се паѓало. Можеби требало за англиски да им направат да им биде полесно, ама доста им е и вака. Ептен ќе снема смисла матурата така.
Што се буните кога секоја година е така, а вие имате и два дена плус, ние лани полагавме на 12 и 14 а вие на 14 и 16.Не дупнаа со тие двата дена простор само. -.-