- Член од
- 13 август 2008
- Мислења
- 1.145
- Поени од реакции
- 893
Бракот и семејството не се ништо друго, туку она што ние самите од нив ќе направиме. Ако навистина има љубов, онаа за која не се зборува, ниту се изјавува на цел глас, онаа која се забележува и покажува...случајно ако не забележа напишав
и да можеби има рамноправни врски не велам не , но јас тие што ги знам завршиле со рамноправен редослед на гледање на децата( еден викенд тој еден таа, за нова година кај тато за божик кај мама).
ако и некоја опстанала не го исклучува правилото туку само го потврдува
така да го зедов во предвид бракот на твоите родители.ама ако сакав да зборувам со твоите родители да ги викнеме и моите па нека си ги кажат маките.
исто така напишав
и аман прекини да мешаш врска со брак.не е тоа исто.не е исто ако си ја скршиш раката и некој да ти рече леле знам колку боли а никогаш си ја нема скршено
колку што знам ти не си во брак а јас сум така да искуството ми дава за право да те посоветувам јас тебе а не ти мене како се води заедница пошто јас знам а ти си видела.
и мислам дека малце си млада(20 години баш и не се некоја предиспозиција за мудрост) и неискусна во мноогу полиња на животот за да ми кажуваш каде се на таткоми нивите, исто како и јас да му кажувам на некој пензионер како се стигнува до пензија.немој да ме сватиш погрешно пошто воопшто не ми е тоа намерата само сакам да кажам дека и покрај тоа што си учена и образована и незнам што сепак си како личност далеку од созреана а јас пак на моја страна ја имам животната школа која не се учи на училиште туку се живее.
Без тоа не е ништо друго, освен куп лицемерие.
Со текот на времето се увидува дека понекогаш не е важно човек што дава, туку од што се одрекува.
Затоа и имаме денес пропаднати бракови. Бидејќи даваат онаму каде што не треба, но по ниедна цена нема да се одречат од она што треба.
Форумџиката како и јас имаме по 20 години, но верувам дека има познанички веќе мажени со дете.
Од блиски примери знам како течат работите во брак, ако ништо друго женските муабети не се само на основа трачарење, туку и споделување на искуство.
Од денешните искуства, потенцирам на блиски примери, голем процент на девојките се откажале односно одрекле од многу работи за разлика од нивните партнери во името на домот и семејството. На семејството ќе му биде добро, но дали и е на неа добро?
--- надополнето: Jun 1, 2011 12:08 AM ---
Постојат мажи кои што сакаат да готват, а што па тебе не ти е јасно околу тоа?Vidi, im odnela nekolku pati iskinati (no cisti, gordo dodava taa) alista, i se pocustvuvala deka go otplatila svojot dolg, i deka moze da go prodolzi zivotot sonuvajki za bracna harmonija na ravnopravni partneri, koi spijat so pesot v krevet...
Aleluja...
--- надополнето: Jun 1, 2011 12:08 AM ---
Da. Sto tebe ne ti e jasno?