Слободната воља и религиите!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ипсисимус, ако омажената девојка нема проблем со тоа, и ти ако немаш проблем со тоа... Зошто да не :) Нека пукнат муслиманите од мака што имаат такви закони и не смеат да уживаат во животот! :)
Токму така! Ако родителот се чуствува повреден, тогаш тој ја гледа како сопственост ќерката.
Тој што сака, ги сака оние поради тоа што се, а не поради тоа што тој очекува да бидат. :)

Член од
5 април 2011
Мислења
334
Поени од реакции
142
Se kaznuva.... poglednete gi paradite. Site tie protestanti protiv nivnite paradi koga bi imale vlast isto bi postapile. Zenata gi ima site prava. Mozes da ne veruvas vo Muhammed s.a.w.s i vo ona sto go objavuva da imas zabeleska a ne smees nitu na bilo koj covek,kako ni na Muhammed s.a.w.s nitu prema Isus,nitu prema bilo koj covek da navreduvas ili omalozuvas. A ako sakas ke mu veruvas ako sakas nema da mu veruvas, Toa nikoj nemoze so sila da ti go podmetne.
Како прво добро е што тие немаат власт зошто тие се религиски фанатици. Како второ жената ги има сите права? Значи ти тврдиш дека под шеријатски закон жените имаат право да гласаат, да се облекуваат како што сакаат, да излегуваат со кого сакаат, да бираат со кого ќе се венчаат, да можат да студираат, да си изберат кариера и така натака. Дали тоа го тврдиш?

Како трето, ако јас неможам да си го кажам слободно моето мислење за исламот и мухамед тогаш тоа не е слобода на говорот!!!

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.184
Поени од реакции
12.164
Соул, ако твојата жена сака со мене, и јас со неа, која е логиката да ја казнуваш?
Зарем би се грижел за смртничка која не е достојна за тебе? ;)
Ако таа иако била со мене, сепак е супер мајка, вредна домаќинка, зарем не мислиш дека само твојата гордост и суета е навредена, а не на некаков си алах, свет закон и не знам ти што?
Можеби ти не си тој маж што ќе и понуди нешто повеќе за да, освен мајка и домаќинка, да се почуствува и жена... Кој ќе биде сведок тука?

Веднаш коланот, стапот и казнувај а? :)
Браво :)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Zatoa ima zakon. A koj si ti da povredis nekoj roditel so toa sto ke izvrsis preljuba so negovata kerka koja e veke omazena. Bez razlika dali e nejzina zelba ili ne e.... Ako toj so toa biva povreden,togas pravis prekrsok,Si povredal necie cuvstvo.Zatoa vo se ima granici. Zatoa sto ne postoi apsolutna sloboda velime deka postoi zakon.Zaradi toa sto ako tebe nesto ne ti e normalno mene mi e,ili pak obratno.Zaradi toa postoi ZAKON koj ke razgleda sto e ispravno i sto ne e.Zatoa postojat sudii koi pravdata treba na videlina da izleze.
Сакаш да кажеш муслиманите се држат до законот по куранот? Демек сте поморални и „почисти“ Не би рекол.

Зборуваш за муслиманки со деколте до папок? Со минимални здолништа до таквото дојдени? Па ги гледам, не сум слеп (Живеам во маало со мешан етнички состав). Зборуваш за муслиманки што практикуваат анален и орален секс за да „невини“ влезат во брак? Зборуваш за „Покриени“ муслиманки во мантили кои се швалерисуваат по хотелски соби? За муслиманки, жени на печалбари кои силувале момче оти им се присакало? За оргиите на жени муслиманки во некои печалбарски краеви? За муслиманки кои голи се сликаат за списанија? Скоро дури имаше една на насловна страна на Плејбој.

Не Пиете алкохол или не јадете свинско? Да пред оџа не. Не не залажувајте. Лично сум седел со муслимани и сме пиеле и јаделе заедно.Зборувате за женети муслимани кои прават прељуба секој ден? За муслимани кои се прекрстуваат во Иван, Зоран, Тони.... За да легнат некоја „православна“? За пи... и верата си ја негирате?
И да не набројувам што уште немам видено.
За здруженијата на хомосексуалци муслимани кои никнуваат ко печурки после дожд во секуларни држави?

За тој ли морал ми зборуваш?

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Соул, ако твојата жена сака со мене, и јас со неа, која е логиката да ја казнуваш?
Зарем би се грижел за смртничка која не е достојна за тебе? ;)
Ако таа иако била со мене, сепак е супер мајка, вредна домаќинка, зарем не мислиш дека само твојата гордост и суета е навредена, а не на некаков си алах, свет закон и не знам ти што?
Можеби ти не си тој маж што ќе и понуди нешто повеќе за да, освен мајка и домаќинка, да се почуствува и жена... Кој ќе биде сведок тука?

Веднаш коланот, стапот и казнувај а? :)
Браво :)
А ако Соул-оф-спејс е со твојата жена и таа со него, онака доброволно, љубовта ќе е Закон ?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.184
Поени од реакции
12.164
Нормално... :) Она што важи за неговата жена, како нема да важи за мојата ?
Ах да, ти беше Тоукатер, ти мислиш дека секој сака на другиот да му дава закон а тој да не го следи истиот.
Си го погрешил човекот :)

„Зборот на Гревот е Ограничување. О мажу! Не одбивај ја твојата жена, ако и е волја! О Љубовнику, ако ти е волја, напушти! Не постои врска што ќе ги соедини разделените освен љубовта: се друго е проклетство.“ - Liber AL

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Мило ми е ако сум погрешил, зошто да не, ионака живееме во најдобриот од сите можни светови...:)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.184
Поени од реакции
12.164
Секогаш може подобар! :)
Човештвото пред се :) Како што кажал чичкото Ал :)

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Непостои слободна воља, не сме создадени по наша воља.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.184
Поени од реакции
12.164
Не е толку едноставно за да се каже дека нема слободна волја, и дали сме или не сме создадени по Наша волја! :)
Оние што тврдат дека постои инкарнација, велат дека човек може да се инкарнира или не, по своја волја..
Нешто слично како што е опишано во романот Фрабато, на Франц Бардон...
Има и такви што тврдат дека Нивната волја е еднаква со Божјата... Дека нивното дејствување во универзумот е дел од инерцијата на универзумот... итн итн...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.184
Поени од реакции
12.164
Ептен ги извадија клинците и двајцата ама ајде... :rolleyes:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Клин се клином избија.

Ако биг бенгот бил објавен во куранот, зошто муслиманите чекале науката да го одкрие па дури тогаш да тврдат дека е на тој начин создаден светот? Зошто не му го одкрија тоа на светот пред 1929?
Ова видео е очаен обид да се негира очигледното - дека пустата желба куранот да биде точен, е единственото нешто кое е во куранот.
Митовите за раздвојувањето на небото и земјата како што се опишани во куранот, постоеле со векови пред куранот во повеќе различни религии и митологии! Еве неколку од нив:

Chinese creation myth 3rd century CE:
The principal creation myth in Chinese mythology describes Pangu 盤古 separating the world egg-like Hundun 混沌 "primordial chaos" into Heaven and Earth.
Heaven and Earth were once inextricably commingled (hun-tun) like a chicken's egg, within which was engendered P'an-ku (a name perhaps meaning "Coiled-up Antiquity"). After 18,000 years, this inchoate mass split apart, what was bright and light forming Heaven, and what was dark and heavy forming Earth.

Indian myth:
A much later Indian story involves the god Brahma. Beginning from nothing, he goes through a lengthy process. First he creates, by thought alone, the waters. In them he deposits his seed, which grows into a golden egg. He himself is born in the egg. After a year, again by thought alone, he splits the egg in two. The halves become, in the usual way, heaven and earth.

Mesopotamia myth 1500 BC:
The story begins with two watery tumultuous beings, one male and one female, Apsu (sweet water) and Tiamat (salt water). From their union there come forth a variety of sea monsters and gods. In the ensuing chaos Tiamat, the female creator, tries to take control. Her descendants unite against her, choosing one of their number - Marduk, the god of Babylon - to lead them.Armed with a hurricane and riding a tempest drawn by four fiery steeds, Marduk meets Tiamat and her evil accomplice Kingu in battle. He kills them both.
He splits the monstrous corpse of Tiamat into two parts. From half of her he creates the heaven, from the other half the earth. In heaven he constructs a dwelling place for his colleagues, the gods. Realizing that they will need a race of servants, he uses the blood of Kingu to create the first man. This is followed by other necessary tasks, such as the creation of rivers, plants and animals.

Greece 800 BC:
The story begins, like so many others, with a gaping emptiness, Chaos. Within this there emerges Gaea, the earth.Gaea gives birth to a son, Uranus, who is the sky. The world now exists, earth and heaven, and together Gaea and Uranus provide it with a population, their children. First Gaea produces the Titans, heroic figures of both sexes, but her next offspring are less satisfactory; the Cyclops, with only one eye in the middle of their foreheads, are followed by unmistakable monsters with a profusion of heads and arms. Uranus, appalled by his offspring, shuts them all up in the depths of the earth.

Kajgana Shop

На врв Bottom