Менструација

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Ах тие црвени денови..пред да добијам сум многу неодлучлива,нервозна и само благо ми се јаде..кога ке добијам почнува кошмарот..иам некои болки али не некои сериозни вториот или третиот ден само ке ме боли стомак онака после не..ми трае максимум 5 дена..а за време на тие 5 дена..многу сум избувлива..јазикот ми е побрз од умот..скоро сите ме нервираат..пребирлива,плачам за се и сешто..се карам итн.Ужас!

Член од
15 декември 2007
Мислења
865
Поени од реакции
28
Nemam nekoi simptomi pred da dobijam,osven sto me bolat gradite.Nekoi oscilacii vo odnos na apetit i raspolozenie nemam primeteno.Stomak nikogas ne me boli,mozno e prviot den da me zaboli glavata,ama toa e voobicaeno za mene oti imam migrena i sum si naviknata.:)Mi trae vo prosek okolu 5 dena.

I to...:)

Член од
4 јули 2008
Мислења
385
Поени од реакции
18
neznam...mene i ne mi se tolku teshki tie denovi...osven dva dena pred da dobijam i sum takva nervozna i isfrustrirana ali mnogu!:devil2:
ali Fala Bogu..:se_ molam mi trae 2,3 ili 4 dena :)
ali sekogahs iam za na odmor, nova godina, rodenden i dr takvi pobitni denovi...aj moze ke iam i za matura..:wink::tapp:

V

Viktoranius

Гостин
А едно прашање само.

Колку време трае тоа чудо ?:wink:

V

Viktoranius

Гостин
Тоа чудо трае кај секоја жена/девојка различно... од 3 до 9, 10 дена така е ми се чини...

ЛООООЛ, 10 дена секој месец.

Богами тешко е да си женско, а не јас се жалам оти треба 2 пати во неделата да се избричам.

Lavanda

Модератор
Член од
18 април 2008
Мислења
676
Поени од реакции
66
ЛООООЛ, 10 дена секој месец.

Богами тешко е да си женско, а не јас се жалам оти треба 2 пати во неделата да се избричам.
Епа тешко е , знаеш како викаат старите, кога се раѓа женско и стреите плачат! , така ти е тоа, мислам дека ретко која има 10 дена претежно се до 7..(Мене ми треа 4)

Член од
11 септември 2008
Мислења
261
Поени од реакции
20
Jas sekoj moj period,prviot den jas pagam vo nesvest,me boli sekoja koska na teloto i sekoj muskul.Bev i ina ginekolog i mi rekoa deka toa mi e od sto imam mnogu jaka krv i nagloto krvarenje mi steti....:nesvest::nesvest::nesvest:
A ima period koga ne sekavam deka mi doslo i mine bez bolka??? i so e toa de??

Член од
11 септември 2008
Мислења
261
Поени од реакции
20
Inaku mi prepisaa KETONAL???? sto se nemam napieno ni 1 bidejki se premnogu stetni za se,a nikakvo drugo apce ne mi pomaga...

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Inaku mi prepisaa KETONAL???? sto se nemam napieno ni 1 bidejki se premnogu stetni za se,a nikakvo drugo apce ne mi pomaga...
епа ако неќеш да пиеш кетонал...трпи си болки и паѓај во несвест:smir:
не е штетен многу кетоналот, ке си земеш од послабите и секогаш пред да пиеш ке јадеш и нема да ти наштетат
јас пијам обавезно првиот ден по 2-3 кетонала..ако не пиев несакам да помислам што би ми се случувало и какви болки би имала:nesum:

Член од
11 септември 2008
Мислења
261
Поени од реакции
20
не е штетен многу кетоналот, ке си земеш од послабите и секогаш пред да пиеш ке јадеш и нема да ти наштетат
јас пијам обавезно првиот ден по 2-3 кетонала..ако не пиев несакам да помислам што би ми се случувало и какви болки би имала:nesum:
Fala na sovetot bas k probam naredeen pat:smir:

Мармеладова

Tale of the inexpressible
Член од
21 април 2006
Мислења
1.743
Поени од реакции
184
Кетонал го земаш за спазми?!
Тој е силен аналгетик за болки во грбот, колената, вратот, за остеоартритис, реуматоиден артритис!
Нема ваљда малечко девојче ко тебе да се труе да си прај со сила улцери само ради менструални спазми, шо многу брзо поминват со топли облоги или топол чај.
Па уште по 2-3 :tapp: па и скраја да е во комбинација со Аспирин.
Го уништува желудникот, мислам потполно има негативни ефекти кон дигестивниот систем.

Ivka

Алхемичарка
Член од
1 февруари 2007
Мислења
300
Поени од реакции
4
А бре што е тоа 2-3 кетонала многу е тоа. Па вие сакате ептен да ви исчезне болката доволно е само да се ублажи. Јас прво пробувам со половина кетоналче ако стивне болката барем малку супер ако не и другото половинче и се е ок. Ама 2-3 на ден што е многу многу е:uvo:

Kajgana Shop

На врв Bottom