Криза во македонската музичка сцена?

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
зашо једино што ценам и сакам од англија им е дабстеп и днб сцената, а британија неам чуено нишо.
Ova za koja Anglija zboris? Kaj se naogja, u Zanzibar?
Nego, da kazes deka od Anglija postues samo dnb scena... ne znam, nesfatlivo, bar za mene... no ajt, ke se vodime po devizata deka za vkusovi ne se rasprava.
Inace, Anglija, mainstream? The Beatles, kvalitet nad kvalitetite. :toe:

Ќе збориме за Америка.
Уствари, ќе споредуваме.
Ајде.
Шо е мејнстрим у Америка?
ТОКМУ ТАКА!
Pop, rytham & bullshit, rap.
Снуп дог - Слаткар, разлика? Ниедна. И 2цата се црнци неписмени. Едниот богат, другиот клошар.
Америка има мејнстрим вокал ко Тоше? Неверуем.
Алиша Кис једино. Што е женско.
Лејди Гага? Квалитетна?
Ќути.
Фала.
Грин деј? = Некст тајм.
Aj i za Amerika ke zborime.
Ima tokmaci koi se catalat po televizii? Ima.
Ama go imaa i Michael Jackson, definicija za mainstream.
Go imaat i Bruce Springsteen.. covekot pola single da izvadi cela Amerika poluduva.
Tikvari se? Ne.
Kvalitet? Na veliko i toa.

Бла бла. Да не навлагам, квалитетот е тој, и они се тињари никакви, и ние, исти курац ни е мејнстримот, једино они имаат пари, ние неаме. И Драганче од Косово ли пичкесимајчинекајидае, да имаше пари ко снуп, ќе го слушавте сеа.
Ne, greska, kvalitetot ne e toj, ne moze da bide a valjda i iluzorno e da se ocekuva i da bide.
I da, ni pod razno ne ni e isti kurac mainstream-ot. :toe:

M

marsovka

Гостин
Ova za koja Anglija zboris? Kaj se naogja, u Zanzibar?
Nego, da kazes deka od Anglija postues samo dnb scena... ne znam, nesfatlivo, bar za mene... no ajt, ke se vodime po devizata deka za vkusovi ne se rasprava.
Inace, Anglija, mainstream? The Beatles, kvalitet nad kvalitetite. :toe:

Aj i za Amerika ke zborime.
Ima tokmaci koi se catalat po televizii? Ima.
Ama go imaa i Michael Jackson, definicija za mainstream.
Go imaat i Bruce Springsteen.. covekot pola single da izvadi cela Amerika poluduva.
Tikvari se? Ne.
Kvalitet? Na veliko i toa.

Ne, greska, kvalitetot ne e toj, ne moze da bide a valjda i iluzorno e da se ocekuva i da bide.
I da, ni pod razno ne ni e isti kurac mainstream-ot. :toe:
de4ko se sto e kvalitetno a popularno ne e mainstream :треп:

Г

Господ

Гостин
Maкедонскиот мејнстрим ви е како рудник за јаглен.
Никој не заслужува да е таму ама за пари човек во женски клозет на глава скока:toe:

Да напоменам и дека нашиот рудник е полн со приглупи рудари и дегенерици кои немаат појма што прават.

D

Delux

Гостин
Ова е туЖна тема едноставно туЖна
Кога ќе се спомене македонска музичка сцена правам фаца како некој да ми акнал тупаница во стомакот.
не збеснувај многу
љубави да знаеш дека и тука има добра музика,ако ти живееш на марс

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Ау, битлс? Мајкл Џексон?
Може да збориме за некој кој е жив? Може да земеш во предвид популација? Колку се они, колку сме ние? Зашо ако збориме сеа за луѓе шо се мртви, или шо не се бафтаат со музика, треба да набрајаме бендови од бифша југославија...
Глупо е.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799

Фројд е жив :cheeky1::cheeky1::cheeky1:.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Сите сме сведоци на тоа колку е популарно шоуто Идол и повеќето зборат овој ќе биде пејач, овој нема да го бива, овој само свирки у кафичи ќе има и слично. Но не ја гледаат пострашната работа. Кој ќе има прави песни на нив? Во Македонија нема хит песна веќе со години ако не и повеќе. Композиторите прават очајни демоде песни, се вртат се едни исти ритмови, Џеј-Џеј и Роберт Билбилов себе се сметаат за хит мејкери, Дарко Димитров напиња со Елена и нејзините мјаукања во песните кои веќе станаа досадни. Постојат песни кои онака се слушани но го немаат оној квалитет каде што поголема маса на луѓе би ја слушала таа песна. Каде е проблемот? Дали композиторите ни останаа само дедовци и нема нова крв, дали пак новата крв е некреативна, нема пари во Македонија па не се ни трудат за добри песни или пак нешто друго? Вашите мислења.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Моментално нашите „поп“ изведувачи и композитори работат на химните за партиите, ве молиме бидете трпеливи до наредниот хит... Благодарам. :P~

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Проблемот е што секој со 1-2000 евра може да направи песна и спот и да се врти по телевизии месец дена и више, и во такви услови квалитетот умира. Не мораш да плаќаш добар текстописец, коа и сам ќе си напишеш некое ср*ње
47201030309PM_funny_demotivational_posters_07.jpg

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Македонската поп сцена е одлична

За умрените се најдобро

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.818
Поени од реакции
11.445
Нема поп сцена, има само една кич монтажна со даски од кина.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Не дека ја сакам поп музиката туку баш напротив, ја мразам. Али се знае, секаде, поп музиката е најкомерцијалното нешто, музика со која се напиња на сите можни полиња. Само кај нас штама и баш ми е чудно тоа. А за тоа за поп музика ги вметнувам и овие аренби поп, поп-рок и слични уништување на стиловите со вметнување на поп музиката.

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
Не дека ја сакам поп музиката туку баш напротив, ја мразам. Али се знае, секаде, поп музиката е најкомерцијалното нешто, музика со која се напиња на сите можни полиња. Само кај нас штама и баш ми е чудно тоа. А за тоа за поп музика ги вметнувам и овие аренби поп, поп-рок и слични уништување на стиловите со вметнување на поп музиката.
Парите си го прават своето.
Иначе што ти е гајле, нека си кинат глава... Добро е што имаме добра не-поп/алтернативна сцена :)

Kajgana Shop

На врв Bottom