Инсталација на џумла со t-home хост не успешна (проблеми со mysql)

• Креатор на темата Креатор на темата Nuke
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
9 март 2009
Мислења
212
Поени од реакции
24
Здраво,

Значи неможам денес да ги контактирам т-хоме, па за жал вам ќе ве насамарам за помош:toe:.

Сакам да инсталирам joomla на т-хоме хост,
Ги имам податоците за mysql и еве што правам:
database type: MySQL
hostname: localhost
username: delivermk
pass: (password)
database name: delivermk_baza
table prefix: jos_
remove old database (checked)

Ми враќа:
Could not connect to the database. Connector returned number: Unable to connect to the Database: Could not connect to MySQL.

Дали localhost треба да стои localhost?? Така ми имаат пратено маил од т-хоме но не верувам дека е точна ова информација.. дали знаете кој е хост нејмот на т-хоме или имаат различен на секој корисник?
Благодарам

Дали ти е поврзано корисничкото име со базата? Сите овие информации треба да ги имаш во контрол панелот и да не ти е корисничкото име delivermk_USER?

Инаку Supervisor нека ја премести темата во Веб Дизајн. Фала.

Дали ти е поврзано корисничкото име со базата? Сите овие информации треба да ги имаш во контрол панелот и да не ти е корисничкото име delivermk_USER?

Инаку Supervisor нека ја премести темата во Веб Дизајн. Фала.

контрол панелот? Никогаш ми немат дадено контрол панел т-хоме.. имаат? Како може да пристапам?

А за информациите, ова е copy paste сто ми пратија маил од т-хоме
Ova se podatoci za MySQL bazata

Tie Vi trebaat za podesuvanje vo connection string

So Pocit,
MKT

контрол панелот? Никогаш ми немат дадено контрол панел т-хоме.. имаат? Како може да пристапам?

А за информациите, ова е copy paste сто ми пратија маил од т-хоме

Не знам дали имаат, не сум си имал работа со т-хоум дали имаат cpanel или само преку FTP може... Како што кажав, пробај да додадеш delivermk_ пред корисничкото име, обично така е кај повеќето хостинзи.

LOL сега пак ја прифати инсталацијата со старите податоци :s а пробав над 50 пати.. цццц
нема врска заврши работа...
Благодарам

Не знам дали имаат, не сум си имал работа со т-хоум дали имаат cpanel или само преку FTP може... Како што кажав, пробај да додадеш delivermk_ пред корисничкото име, обично така е кај повеќето хостинзи.

Ништо немаат. Си бараш да ти креираат база, ти ја креираат (рачно), и ти праќаат детали. Така барем беше пред десетина години, а се кладам дека ништо (или многу малку) се има сменето од тогаш.
Не знам дали можат да ти помогнат за ова на 080012345... проба?

Колку им е само тапа хостингот...

Се согласувам :S

Значи колку што знам клинетот го добива овој хостинг бесплатно кога отвара фирма, па затоа сега сум заглавен со нив brrrrrr..
p.s. да не зборам што ретко некој да сака квалитетен сајт, не им се даваат пари за сајт, па за 100 еу се нафатив да им го изработам во joomla.. а од горе 100 проблеми со t-home
Сега пак неможам да доделувам chmod привилегии, а се договорив до крајот на празниците да го завршам.. на крај јас ќе бидам оној кој ја влечка работата и не е сериозен!!

Се согласувам :S

Значи колку што знам клинетот го добива овој хостинг бесплатно кога отвара фирма, па затоа сега сум заглавен со нив brrrrrr..
p.s. да не зборам што ретко некој да сака квалитетен сајт, не им се даваат пари за сајт, па за 100 еу се нафатив да им го изработам во joomla.. а од горе 100 проблеми со t-home
Сега пак неможам да доделувам chmod привилегии, а се договорив до крајот на празниците да го завршам.. на крај јас ќе бидам оној кој ја влечка работата и не е сериозен!!

Побарај корисничка поддршка на телефон.
Пишува на сајтот на било кој пакет да си:
24 часовна техничка поддршка на бесплатен тел. број 0800 12345
Извор: http://www.telekom.mk/business/?z=1097

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom