100.000 евра , најдобар начин да се инвестираат ?

• Креатор на темата Креатор на темата Slash-
  • Време на започнување Време на започнување
Јас би идел на државни хартии од вредност, или пак благајничките записи од НБРМ, кратки рокови на доспевање со висока сигурност, и висока ликвидност. (сепак, имаш помала камата, но сигурноста е тука)...

Каде ги купуваш благајничкиве записи на НБРМ?:)

Со 100 000 евра ќе си купам еуро 5ка сканија и таа ќе ми донесе уште 5 такви.

Ќе купам долари коа ќе паднат на 39 ден, ќе ги продам на 47. :D

Каде ги купуваш благајничкиве записи на НБРМ?:)

Со 100 000 евра ќе си купам еуро 5ка сканија и таа ќе ми донесе уште 5 такви.
Моја грешка, знаев дека едно време се купуваа индиректно т.е. преку банките, сега читнав дека тоа важело до 2004та. :)

А за сканијата, ти ако купиш е едно, али јас ако купам, што ќе и праам :)

Во твојот случај, најпаметно би ти било да ги инвестираш во некој инвестиционен фонд.

Во твојот случај, најпаметно би ти било да ги инвестираш во некој инвестиционен фонд.

Да, да.... и јас мислам дека најпаметно би било да си ги инвестира во инвестициски фонд.... Да вложеше на пример во Илирика околу Нова Година 100,000 Евра, кога вредноста на уделот беше цца 65 Денари, сега кога е 61 Денар ке имаше -6% и нешто значи околу 6,500 Евра помалку! Ама што се 6-6,500 Евра човече кога имаш 100,000!? А замисли ова: Да вложеше 100,000 Евра пред 3-4 години... кога почнава со работа, стартуваа со вредност на уделот 100,- Денари.... замисли сега колку ќе беше богат! Ќе имаше над 60,000 Евра!.... Тоа пара е бе еееееј! Ова не е моја измислица! Појди на сајтот на Илирика и ги имаш овие податоци, те. вредноста на уделот!.... Последниве 4-5 години воопшто не е исплатливо да се инвестира во ИФ.... Поубаво е во добротворни сврхи да ги донираш отколку во ИФ. Можеби ќе се измени нешто на подобро!? Ама до тогаш треба да се печали и да се преживее.

100 .000 турам во банка ,каматичка секој месец ,те боли таквото ....секој ден ке си играм голф:pehar:

Ќе купам долари коа ќе паднат на 39 ден, ќе ги продам на 47. :D

Море ако сакаш ваков начин на заработка подобро би ти било уште од сега да ги купиш тие долари.
Америка полека но сигурно се опоравува од Светската економска криза со тоа што и самиот долар се стабилизира и расте:toe:

Отварам Бизнис бе...со 100.000 евра има топ бизнис да отворам и парите ќе ги тродуплирам за 2 години,какви банки , какви бакрачи...У банка само ако имаш милионче па да ги орочиш,а со можност да си ја вадиш каматата секој месец(ако сакаш).Така напраи еден кај мене али дечкото е храбар,продае 5 ниви и зема околу 3.500.000 денари(околу 60.000 евра) и ги орочи со можност да си ја вади каматата секој месец и плус има право да ги извади парите кога сака(од како ќе поминат 2 години од орочувањето),али ги орочи во денари,мислам дека околу 4,7% му дојде камата.
И да, најубаво бизнисче некое,и онака доста фали кај нас,а идеи имам еден куп.

Отварам Бизнис бе...со 100.000 евра има топ бизнис да отворам и парите ќе ги тродуплирам за 2 години,какви банки , какви бакрачи...У банка само ако имаш милионче па да ги орочиш,а со можност да си ја вадиш каматата секој месец(ако сакаш).Така напраи еден кај мене али дечкото е храбар,продае 5 ниви и зема околу 3.500.000 денари(околу 60.000 евра) и ги орочи со можност да си ја вади каматата секој месец и плус има право да ги извади парите кога сака(од како ќе поминат 2 години од орочувањето),али ги орочи во денари,мислам дека околу 4,7% му дојде камата.
И да, најубаво бизнисче некое,и онака доста фали кај нас,а идеи имам еден куп.

идеи има , нема пари брат :(

kupuvas klub vo 1 mak liga mestis 5 natprevari 1-2 2-1 i dobivas milioni

Недвижнини му е мајката поготово скопје или охрид само ќе треба да влезеш во 300 мафии!!!!
се си има цена

Би ги вложил во пекара пошто немаме асална у населба што работи 24 часа

100000 u skanija ..za kolku vreme praat 500000???

Зависи како ќе работиш.Може за една година да ти купат 5,може и за десет години да бидат 5.
Во првиот случај не ги плаќаш налозите кој ги даваш на други транспортери,ја ставаш во стечај фирмата за една година,каде имаш фиктивни 2500евра во маси и телефони. И си отвараш нова нормално.
Втората варијанта е потешка,ама веројатно треба да си резервираш столче во судот.

--- надополнето ---

Моја грешка, знаев дека едно време се купуваа индиректно т.е. преку банките, сега читнав дека тоа важело до 2004та. :)

А за сканијата, ти ако купиш е едно, али јас ако купам, што ќе и праам :)

Јас па мислев да ти дадам пари да ми купиш два записа :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom