Пу да ви е*ам фалбаџиите !

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Океј е тоа МТВ не чини премногу владини реклами даваат, па пушти на А1 тогаш бе пријателе можеби таму ќе ти биде подобро :smir:

Подобро е А1 таму постои ТАТИЈАНААААА

Океј е тоа МТВ не чини премногу владини реклами даваат, па пушти на А1 тогаш бе пријателе можеби таму ќе ти биде подобро :smir:

СРамота е македонската национална телевизија која е финансирана од наш џеб да биде во таква катастрофална ситуација и само да служи за ширење на нечиви пропаганди.

А твојот глуп став воопшто не помага.

СРамота е македонската национална телевизија која е финансирана од наш џеб да биде во таква катастрофална ситуација и само да служи за ширење на нечиви пропаганди.

А твојот глуп став воопшто не помага.
Доколку Сдсм дојде на власт дали тие ќе можат да ја користат МТВ за нивни пропаганди ?

Доколку Сдсм дојде на власт дали тие ќе можат да ја користат МТВ за нивни пропаганди ?

Да.

На МТВ рози цветаат, Македонија е утопија, дури Финска ни завидува на успесите... Абе рекламите се за простите кои ги им во доволен број штом сме во ваква ситуација. Зар не? :toe:
Мене врв ќе ми биде кога ќе почнат владини реклами на А1 хаха

влада ко влада мора да се фали. дали е една или друга ова едноставно секогаш го имало и ке го има. некои проекти на владата ептен се добри и стварно ми се свиѓаат некои се ептен шит и ептен непотреби исто ко и рекламите. некои се асални и интересни некои се елементарна непогода. П.С неможам да ја најдам рекламата шо ја има за имотен лист кога одат на зимовање мажот и жената. таа реклама стварно вреди да се види :) интересна е ако ништо повеќе.

инаку овие горе рекламиве што ги постиравте на јутуб ко шо можам да приметам пишува 2007 :) слабо стари се а?

влада ко влада мора да се фали. дали е една или друга ова едноставно секогаш го имало и ке го има. некои проекти на владата ептен се добри и стварно ми се свиѓаат некои се ептен шит и ептен непотреби исто ко и рекламите. некои се асални и интересни некои се елементарна непогода. П.С неможам да ја најдам рекламата шо ја има за имотен лист кога одат на зимовање мажот и жената. таа реклама стварно вреди да се види :) интересна е ако ништо повеќе.

инаку овие горе рекламиве што ги постиравте на јутуб ко шо можам да приметам пишува 2007 :) слабо стари се а?

Како не , ете ти ја рекламата погоре :tv:

Абе викаш мора да се рекламира.. Па ја гледам и хрватска тв и РТС , понекад и словенечката ја фаќам..ББЦ ..Па не видов реклами на владата.. Не ми се свиѓа тоа,мора ли реклама да се прави,спот..едноставно нека пуштат соопштение и доволно е..А не ај сега глумци ќе викаме да се глупираат

Како не , ете ти ја рекламата погоре :tv:

Абе викаш мора да се рекламира.. Па ја гледам и хрватска тв и РТС , понекад и словенечката ја фаќам..ББЦ ..Па не видов реклами на владата.. Не ми се свиѓа тоа,мора ли реклама да се прави,спот..едноставно нека пуштат соопштение и доволно е..А не ај сега глумци ќе викаме да се глупираат

каде да пуштат соопштение ко на пример цитро? кој ке го прочита тоа соопштение? кој ке му обрати внимание? со рекламата многу поголеми се шансите луѓето да се информираат да дознаат и да се запрашаат за некои работи. инаку зашто би постоеле и воппшто реклами?

--- надополнето ---

е браво за постов. искрено сто пати подобро ке слушам некој глупи реклами отколку на а1 на сред филм/серија ударен момент е реклама ко у америчкине филмови ала брејкинг њуз и шо е рекламата т.е рекламиТЕ 10 минутно тупење мозок како ополиција влагала у а1 како ги тепаат новинарите им затвараат сметки и слично..

каде да пуштат соопштение ко на пример цитро? кој ке го прочита тоа соопштение? кој ке му обрати внимание? со рекламата многу поголеми се шансите луѓето да се информираат да дознаат и да се запрашаат за некои работи. инаку зашто би постоеле и воппшто реклами?

Соопштение од тип..почитувани граѓани ви соопштуваме дека..бла бла..после по весници,радио и слично..Реклама у ред,ама колку пари кошта,и неможе за се и сешто реклама да се прави.. МТВ стана како пано, на кое само се лепат владини вести..не личи бе.. национална телевизија е , нејќам ја да плаќам такса за да гледам реклами,него добар филм,добар спорт или добра емисија..

--- надополнето ---

е браво за постов. искрено сто пати подобро ке слушам некој глупи реклами отколку на а1 на сред филм/серија ударен момент е реклама ко у америчкине филмови ала брејкинг њуз и шо е рекламата т.е рекламиТЕ 10 минутно тупење мозок како ополиција влагала у а1 како ги тепаат новинарите им затвараат сметки и слично..

Дечко, 21 година имаш, зар сеуште немаш доволен мозочен капацитет да разликуваш приватна од државна телевизија?

Ако А1 сакаат да покажуваат брејкинг њуз како полиција им влага 24 саата дневно, они тоа слободно можат да го прават, затоа што се приватна телевизија.

Од друга страна, МТВ 1,2 и 3 се финансирани од даноци и радиодифузни такси (се сеќаваш на зголемените такси за спас на телевизијата и на крај никакви промени), така да за катастрофалната ситуација на нашата национална телевизија е крива САМО Владата заради злоупотреба на истата.

А најсмешно е што МТВ се злоупотребува со наши пари, наши пари се перат преку тендери за реклами, а ние одозгора сме задоволни. Менталитет аграр. УРА!

Погоре прашав дали кога Сдсм ќе дојде на власт може да ја користи МТВ за нивни цели (пропаганди како што некој ги нарече ) и добив одговор дека тие можат, па не ми е јасно што вие уште се жалите кога и Сдсм ако дојде на власт ќе може да ја користи МТВ , а уствари исти к*рац Вмро или Сдсм истото ќе се дешава со МТВ секогаш.

Погоре прашав дали кога Сдсм ќе дојде на власт може да ја користи МТВ за нивни цели (пропаганди како што некој ги нарече ) и добив одговор дека тие можат, па не ми е јасно што вие уште се жалите кога и Сдсм ако дојде на власт ќе може да ја користи МТВ , а уствари исти к*рац Вмро или Сдсм истото ќе се дешава со МТВ секогаш.

сејм шит диферент пакиџ.

Секоја власт ќе може да ја користи националната телевизија за нивни цели се додека не се свестиме како Србите 2000-та и не влеземе во Собранието и зградата на МТВ со багери и бејзбол палици.

Секоја власт ќе може да ја користи националната телевизија за нивни цели се додека не се свестиме како Србите 2000-та и не влеземе во Собранието и зградата на МТВ со багери и бејзбол палици.

кој ке влезе кажи ми? ке се соберат 10 души и ке пробаат да влезат со се багер? тоа од македонија го очекуваш? ен биди смешен те молам. а што се однесува до а1 и до мтв шо ми ја даде споредбата. а1 „воопшто“ не се насочени против влада односно не се насочени против македонија. еве ти го примерот со сонцето од вергина. ние водиме спор со грците за тоа они даваат на вести како факултетот го користел тој знак. ти се молам у која држава го има ова медиум да иде против цела држава и да го толерираат? на крај краева нема врска дали е државна или е приватна телевизија - радидифузија е подеднаква за сите и мислам дека строго треба да забрани такви реклами ко а1 шо ги пуштаат!.. мислам дека у хрватска (ако не се лажам) на сред серија ако е до 45 минути или 60 минути самиот медиум НЕСМЕЕ да емитува реклами и да ја прекинува програмата а не кај нас на 5 минути имаш реклами по 15 минути така да серија од 45 минути автоматски трае саат и 15тина минути.

Најголема иронија во сето ова доаѓа од самиот автор на темава, вели преку кур му е од рекламите, а после става линкови до нив и ги рекламира. :)

Ајрони фор д уин. ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom