Ел Класико: Реал Мадрид - Барселона | 20.04.2011 | 21:00h | Местаља

• Креатор на темата Креатор на темата Michi
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе победи?

• Вкупно гласачи
    149
Статус
Затворена за нови мислења.
Епа факт е дека Рамос на првата го изиграваше Micro Cro Cop Filipovic, доби црвен, после Мурињо кењаше за тој црвен (нели он секогаш против Барса игра со 10 души) и доби само 1 натпревар суспензија. Шо правиме со тие факти кога он маваше шамари, тепаше, буткаше и намерно маваше по нози????

Шо фајде и да добиеше 20 натпревар и суспензија? Не е он Меси,Чави,Иниеста,Роналдо,Озил,Касиљас па да се очекуваат негативни промени во тимовите.

Шо фајде и да добиеше 20 натпревар и суспензија? Не е он Меси,Чави,Иниеста,Роналдо,Озил,Касиљас па да се очекуваат негативни промени во тимовите.

Фаул си е фаул, избувливост си е избувливост. Или тоа важи само за Меси, Роналдо, Озил, Иниеста и Чави.
Другите можат да одат и парам-парче да прават по терен па нека не ги суспендираат оти они не се тие што ќе ја влечат играта?

Топ работа си напраи Меси бе шо... Рамос коа за малце ќе му ја искршеше ногата на Меси некој од фановине на Реал жалеа што не му ја искрши ногата и силно посакуваа тоа да биде така, вие тука фанови на Барса за еден шут у реклами се правдате, не требало тинтири минтири. Шо бе не требало, требаше директно у глава на некој од публиката, да му смени и сурат и све живо :)

Топ работа си напраи Меси бе шо... Рамос коа за малце ќе му ја искршеше ногата на Меси некој од фановине на Реал жалеа што не му ја искрши ногата и силно посакуваа тоа да биде така, вие тука фанови на Барса за еден шут у реклами се правдате, не требало тинтири минтири. Шо бе не требало, требаше директно у глава на некој од публиката, да му смени и сурат и све живо :)

:) Треба сеа да пишуваме тука постови од типот на "ВИСТИНСКИ КАТАЛОНЕЦ", како што пишуваа они за Рамос тогаш. :)

Alves: "Penalty? I cleanly kick the ball and don't touch the player. Marcelo told me he had no choice than to throw himself." #fcblive

Меси е ВИСТИНСКИ КАТАЛОНЕЦ. Тоа е тоа што требаше да го направи. Требаше да мери некое дете во глава, а не оваму каде што беа старите навивачи. Тоа е духот на Каталонија, за неа и во затвор ќе лежи, оти тоа значи да си прав Каталонец да убиеш некого со топка, да го искинеш, да неможе да стане од болки:helou::helou:

Абе тешко вас на паметот..какви каталонци,какви мадритисти ...тие мислиш му се секираат кој знае колку???..тие гледаат да си ги земат парите впонеделник па за таквите глупости вие како што пишувате воопшто не размислуваат.

Абе тешко вас на паметот..какви каталонци,какви мадритисти ...тие мислиш му се секираат кој знае колку???..тие гледаат да си ги земат парите впонеделник па за таквите глупости вие како што пишувате воопшто не размислуваат.

Да беше се во парите лани немаше да ви пуштаат прскалки. Немаше Фродо да шутира во публиката. Едноставно каталонската омраза спрема Мадрид е огромна и гледаат на секој можен начин да ја уништат сликата за Мадрид пред светската јавност.

Епа не брат, факт е дека не сте чист тим каков што се правите. Не викам ја дека Реал е чист тим, но никој не ги прави светци нашите како што вие правите слика дека Барса игра чисто и ферски. Ако веќе си ги мериме, наш фан изјави дека го оправдува Рамос, ваш изјави дека Меси... mighty Messi, може да прави што сака и каде сака !!! wtf !? За тие факти беше муабетот, видеото, сликата, каде што е ОЧИГЛЕДНО што направ Меси. Едноставно треба да признаете, ништо друго... :)

Тешко може да се каже генерално за цел клуб каков е. Во секој клуб има различни играчи, т.е. фудбалери со различни мозоци.
Зошто никој од нас не зборува лошо за Касиљас или Алонсо? Или зошто вие не зборувате лошо за Чави или Иниеста.
Е, сега смешните паѓања на Бускетс и мене ме иритираат, а не пак вас. Исто како и траги-комичните потези на Роналдо, посебно кога губи.

Сепак, ајде да ја гледаме поубавата страна на фудбалот. Да уживаме во игрите на нашите омилени клубови. Повеќе да ни е битен успехот на нашиот им, а помалку глупостите на противничкиот. Ние покрај се, да уживаме во пресечените топки и пасовите на Бускетс, а вие во дриблинзите и головите на Роналдо.
Меѓутоа, никако не смее ни да биде ептен мирно. Оти, ова е Ел Класико.

Тешко може да се каже генерално за цел клуб каков е. Во секој клуб има различни играчи, т.е. фудбалери со различни мозоци.
Зошто никој од нас не зборува лошо за Касиљас или Алонсо? Или зошто вие не зборувате лошо за Чави или Иниеста.
Е, сега смешните паѓања на Бускетс и мене ме иритираат, а не пак вас. Исто како и траги-комичните потези на Роналдо, посебно кога губи.

Сепак, ајде да ја гледаме поубавата страна на фудбалот. Да уживаме во игрите на нашите омилени клубови. Повеќе да ни е битен успехот на нашиот им, а помалку глупостите на противничкиот. Ние покрај се, да уживаме во пресечените топки и пасовите на Бускетс, а вие во дриблинзите и головите на Роналдо.
Меѓутоа, никако не смее ни да биде ептен мирно. Оти, ова е Ел Класико.

Се е тоа убаво но таа борба на теренот да остане на теренот. Како би се чуствувал ти ете на пример одиш на Камп да ја следиш Барселона и на пример еве Роналдо исфрустриран што губи Реал шутира во тебе и твојата девојка? И јас сум за неизвесност и тепање(фудбалски) на теренот не надвор од него ..

коге ќе резимираме со играч помалце скоро цело полувреме, една статива, една топка извадена од гол линија и уште некои 2-3 супер шанси и не беше така лошо а можеше и подобро
од оваа утакмица нејвеќе добија Реал и Мурињо, видоа дека можат против Барса и тоа со играч помалце и проба Мур некои добри тактики за нареднита 3 утакмици

Точно така! Може Реал против Барса. Само уште и Мурињо да го мисли ова и ќе гледаме добро финале во среда.

Се е тоа убаво но таа борба на теренот да остане на теренот. Како би се чуствувал ти ете на пример одиш на Камп да ја следиш Барселона и на пример еве Роналдо исфрустриран што губи Реал шутира во тебе и твојата девојка? И јас сум за неизвесност и тепање(фудбалски) на теренот не надвор од него ..

Јас ќе му се смејам во фаца, за други не знам.

Да бе да те пукне топка со 50-60км на сат во глава може и ќе му се смееш во фаца.
Тоа што го направи Меси не чини, но ѓабе објаснувате, секогаш навивачите на Барса ќе го бранат, како што навивачите на Реал го бранат Пепе, а тој е многу гнасен играч, или Интер/Матераци, Милан/Гатузо и слично..

Незнам дали само мене вака ми изгледаше, но некако не беа многу запалени, свесни дека ќе играат уште 3 пати за многу краток пердиот, добар натпревар, но овие две екипи можат да понудат многу повеќе.

п.с Што е со Виља бе? :O

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom