Велес

S

smart ass

Гостин
Абе сега зашлапав едни дечурлааана:pos2:

Одев по пуканки до дуќанот а црно е во авганистан и ми излеваат тројца со црни маски а еден со гасна маска и ми впери реплика...му а тргнав со раката и го зашлапав и одма прекини прекини :vozbud: ја извади црната маска и рече ќе одиме во чаршија...

Ова од први април ги мавнал....и тоа 19 годишник има!!

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
ПУТИН ВО ВЕЛЕС !!

Премиерот на Руската федерација Владимир Владимирович Путин, на покана на градоначалникот Петров, во пресрет на велигденските празници го посети Велес.
Пред изненадените граѓани на Велес, рускиот премиер направи куса обиколка на централното градско подрачје, при што ги посети градскиот пазар, саат кулата во градот* , народниот музеј и ликовната галерија каде што ја проследи вчера отворената изложба на карикатури од познатиот велешки карикатурист Миле Манчевски попознат како Милман.

“Овој град и Руската федерација ги поврзуваат длабоки историски контексти", рече Владимир Путин, додавајки дека токму велешанецот Константин Петкович кој потекнува од околината на Велес, бил долгогодишен амбасадор на Руската Федерација во Виена.

"Запознат сум со целокупната економско – политичка ситуација во Вашата земја", рече Путин притоа истакнувајќи дека-проблемот со топилницата, невработеноста и нискиот животен стандард се главните проблеми со кои се соочуваат велешани.
Во кусата средба со градоначалникот Горан Петров, рускиот премиер ја повтори цврстата определба за признавање на уставното име на нашата земја од страна на руската федерација, при што уште еднаш потсети дека проактивната политика на македонската влада кон проблемот со името е вистинскиот пат кон решавање на проблемот.

Финансиска помош за инфраструктурните зафати, руска инвестиција од 76 милиони евра за сместувачки капацитет на езерото Младост во околината на Велес, како и директна инвестиција во Градскиот Стадион - според Путин, ќе бидат првите чекори во насока на унапредување на односите помеѓу Велес и Москва.
На новинарско прашање, дали велешани во скоро време ќе можат да му се израдуваат на рускиот гас – Путин со нескриен оптимизам и одличен македонски јазик рече :
“Она што можам да го ветам на оваа средба е руски гас за секој велешанец”.

По кусата, но срдечна и пријателска посета на Велес, премиерот Путин околу 16 часот се упати кон аеродромот "Александар Велики" - при што и официјално ја заврши посетата на нашата земја.

*Ах кај сум била ја тогаш да им излезам да им кажам убаво...

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Што е насмеан нашиов глупоначалник :pos:

Него Велешани, ви се игра фудбал другата сабота со Скопјанишчава?
Да се собереме околу 5-6 души, би било ок...дајте изјаснете се :wink:

Д

ДаркхарТ

Гостин
Добро беше на утакмицава :smir:
Напред Борец!:јејеје:

ilija^veles

Nick Sloter
Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.050
Поени од реакции
41
Јас мислев женските играа :nesum:
На полувреме си отидов...
Им се фанаа нозете и им се врзаа рацете на тие скопјаните :)

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Рибља Чорба у Даун Таун ќе иделе саботава... Вистина или ?

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Рибља Чорба у Даун Таун ќе иделе саботава... Вистина или ?
И јас така разбрав ама изгледа дека е шпекулација. Ништо нема залепено по град, на фејсбук нема ни покана ни ништо стасано. Нема шанси да се оваа сабота:)

ilija^veles

Nick Sloter
Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.050
Поени од реакции
41
Уште ве лажат комунистиве... :pos2:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Море ќе се оди вечер на манасатир????:smir:

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.531
Поени од реакции
7.016
и тоа обавезно! кога ќе мавнам од тоа лепињата со живо месо, и од тоа лименките пиво што се ладат во кофи. да ми се врати стариот добар филинг на манастирот.

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Мммммммммммм ја сакам атмосферата кога се оди на манастир, тој народ што се собира, темница, мин 2километри одење, па мирисот на скара насекаде, па џагорот од луѓето, па познаници, па музика песни, па јадење памук, па седење покрај пруга...после шетање чаршија...нозете да ти отечат ама сепак одиш оти има народ и се е некако позитивно...која енергија ја дава тоа е чудо...:pipi:

C

cige

Гостин
и тоа обавезно! кога ќе мавнам од тоа лепињата со живо месо, и од тоа лименките пиво што се ладат во кофи. да ми се врати стариот добар филинг на манастирот.
Тешка работа дека годинава ќе се ладат. Освен ако не одиш пред 7 саатот. :baeh: :wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom