Велес

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Пред 3 саата бев во Велес. Вардар ви надојдел.

Д

ДаркхарТ

Гостин
која секта боже мили,тие се навидум обични луѓе кои веруваат во господ ама не веруваат во крстови,икони и црква.Не се никаква секта,ни па перат мозок на некој што несака,доброволно се приклучуваат во тоа.
Не биди сигурен дека не перат мозок. :smir: Ќе ти кажувам кога ќе се видиме .

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
која секта боже мили,тие се навидум обични луѓе кои веруваат во господ ама не веруваат во крстови,икони и црква.Не се никаква секта,ни па перат мозок на некој што несака,доброволно се приклучуваат во тоа.
Перат празни лејки :)
Туку тоа не е сeкта,туку протестанти кој се подржани финансиски од страна на Америка.Ќе му дојде како под вид на христијанството. Религијата на Борис Трајковски ако се сеќавате.
Како што се шират и другите религии,се шири и оваа,со проповедање на работи во кој веруваат.Во овој случај имаме и финансиска подршка.најмногу се приклучува сиромашното население кое во Велес го има и повеќе од доволно.Добиваат по 100 евра месечно ако не се лажам,книги за децата,облека,играчки...како социјална помош.
Јас лично не гледам ништо страшно и така повеќето кој се приклучуваат немаат проблем со религијата,туку со сиромаштијата.

ilija^veles

Nick Sloter
Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.050
Поени од реакции
41
Кави секти бе, шо праите муабет, сте чуле не сте дочуле.
Тоа се христијански групи, како што се баптистите, имам еден пријател многу добар, тој оди во овие простории каде се собираат, се дружат, молат...
Не им вадете муабети секти мекти.
Добиваат по 100 евра месечно ако не се лажам,книги за децата,облека,играчки...како социјална помош.
За ова прв пат слушам, и малку со резерва го примам(да не речам не верувам :) ).

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Кави секти бе, шо праите муабет, сте чуле не сте дочуле.
Тоа се христијански групи, како што се баптистите, имам еден пријател многу добар, тој оди во овие простории каде се собираат, се дружат, молат...
Не им вадете муабети секти мекти.

За ова прв пат слушам, и малку со резерва го примам(да не речам не верувам :) ).

Ова за кое зборуваме е некаде пред 5 год.Уште ли им е главен трењерот по кик бокс,Дејан мислам дека се викаше?

Член од
24 август 2007
Мислења
761
Поени од реакции
15
Ова за кое зборуваме е некаде пред 5 год.Уште ли им е главен трењерот по кик бокс,Дејан мислам дека се викаше?
Има повеќе христијански протестански цркви, не е една. Тој Дејан е верник во една црква само не се сеќавам која, реков повеќе се.
Фини луѓе, мирни, хумани . . .

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Има повеќе христијански протестански цркви, не е една. Тој Дејан е верник во една црква само не се сеќавам која, реков повеќе се.
Јас за нив зборувам.Беа во Бугарската амбасада.Баш фини луѓе се.

ilija^veles

Nick Sloter
Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.050
Поени од реакции
41
Стварно незнам дали им даваат или давале пари, имам и јас слушнато за тоа дека им даваат пари(муабети од типот се продаваат за 50 евра и сл), ама не ми се верува.
А за тоа кој е главен(и дали има главен :) ) незнам, не сум бил и не сум муабетел за тоа.

I

InF3cTeD

Гостин
Точно.Има повеќе такви,ја знам за уште една таква во која се собираат турци,албанци,торбеши,власи итн итн а главниот е познат како Скифо.Ни перат мозок ни ништо,обични луѓе,не јадат,не напаѓаат...само си тераат по нивно.

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
За нововерциве да не зборувате бре ?
Имаат собири, им даваат по некој денар, еднаш у салава Гемиџии гледам еден куп колишта надвор и си викам дај да ѕирнам шо има, кога гледам они во натре, цела сала фул.

Инаку на другарчево му ја украдоа колата пред 4-5 дена, и ограбиле првен некој дуќан за мебел, па со истата кола отишле у Куманово да ограбат некое комбе што превезувало пари, на вестите даваа. Ко на филм, мајке ми :pos2:

Д

ДаркхарТ

Гостин
Јас за нив зборувам.Беа во Бугарската амбасада.Баш фини луѓе се.
Сите се фини додека да те придобијат. Знам имав такво искуство од член во фамилија.
За оние протестантите...
Вика...На почетокот се фини, кажуваат колку е убаво да си со нив, Е веќе кога ќе навлезеш, почнуваат да си ги толкуваат деловите во Библијата како на нив им одговара. Не смееш да излегуваш затоа што може некој ќе те загледа, а грев е што ти го поттикнуваш и ред други срања. Доволно имам слушнато за ова, се сеќавам и кога веќе се оттргна од нив пишуваа пораки цело време дека ѓаволот влегол во неа, дека е грешно тоа што го прави...Едноставно ја притискаа за пак да се врати назад. Помина низ многу трауми јас гледав што се случуваше, а сето ова ми го раскажа веќе од кога се оттргна...Ја тераа да се омажи затоа што Бог ги создал мажот и жената да бидат едно...Значи и тоа беше присилувана да го направи...
Навидум се фини луѓе, но сето тоа го прават за да придобијат...:smir:

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Поарно нововерци,макар и за пари нека одат,отколку да гледаме по градов Франфурт мафијаши и курвичиња на скутери!!!
:salut:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Абе овака ли денеска ќе се собиравме:toe:

S

smart ass

Гостин
Поарно нововерци,макар и за пари нека одат,отколку да гледаме по градов Франфурт мафијаши и курвичиња на скутери!!!
:salut:

Абе секуларна земја сме...што сакаат нека прават..ама арно вели македонец..фрнкфуртците и цревцата на кинеските скутерчиња(со јамаха мотор?!?) не се добар пример за рајата во велес.:toe:

Ама џабе е веќе....удри франкфурт и 50цент филозофијата кај рајата....касно е сега Македонец.

Уствари има надеж за враќање на имиџот на градот но треба мноогуу да се вложи оти...често штетни појави налик овие се Иреверзибилни:toe:

За нововерциве да не зборувате бре ?
Имаат собири, им даваат по некој денар, еднаш у салава Гемиџии гледам еден куп колишта надвор и си викам дај да ѕирнам шо има, кога гледам они во натре, цела сала фул.

Инаку на другарчево му ја украдоа колата пред 4-5 дена, и ограбиле првен некој дуќан за мебел, па со истата кола отишле у Куманово да ограбат некое комбе што превезувало пари, на вестите даваа. Ко на филм, мајке ми :pos2:
Нововерците???

Kajgana Shop

На врв Bottom