КФМ ги казни МЗТ и Работнички

• Креатор на темата Креатор на темата gaberco
  • Време на започнување Време на започнување
Што оправдувате бе момци ??? Оправдувате дека поради нивна неспособност да организираат една утакмица треба да ги испразнат салите, не знам дали сте глеале слики од финалето ама пред инцидентот сите полицајци се свртени накај терен и си гледаат баскет и уживаат во настапот на Змајчице. И сеа ??? За кого ќе игра МЗТ во полуфинале на плеј-оф, за КФМ ??? Јас кога би бил спонзор би се повлекол!!! Исто и Работнички, што ќе се случи ако паднат на 4то место пошто им нема двајца од вкупно 6те играчи, а им ја нема и публиката, ама тие барем у плеј-оф ќе играат со публика.
Стварно не ми е јасно ова, а најсмешно е што не ја испразнија салата поради СТРАВ, а два дена после тоа ми глумат лудило и викаат дека ако треба ќе згаснел и спортот ама инциденти така немало да има ?!?!?!?

Треба да осетиме ние, па после да судиме?

„боље спречити, него лечити“ :smir:

КФМ со ова го уништива спортот. Прецедателот се вади со пласман на европско како добро работење а ништо не постигнале да го подигнат нивото на мак баскетот, нити изградиле нешто нити вложиле во кошарклата, ниту привлекле спонзори.

И затоа на ова европско не случајно се паднаа со пола од екс ју републики, за да видат до каде сме со кошарка и дека ќе не прегазат сите и дека е смешно што дозволуваат клубови како лирија, торус, аба, да бидат во прва лига а се обични детски клубови, а им наштетуваат на великаните мзт и на работнички кои ја воздигнуваат кошарката во мкд.

а со овие строгости само повеќе гнев и бес ќе навлечат и полош ефект ќе има. тоа го прават од немоќ да го фатат на дело тој што фрлил или како што викаш ти не можат да го спречат да фрли па сега ќе лечат со казни и ќе полнат бучет како полицијта што казнуваше низ цела држава и собра 2.5 милион иевра само од казни и сите знаеме дека е невозможно неко јда вози совршено и секогаш ќе најдат ситници за да кзануваат, исти се и овие од кфм.

каква забрана бе, какви казни, требало награда да му дадат на сите до еден... по 10 000 евра. каков хулиганизам, ха, го погодиле тренерот на работнички и на РЕПРЕЗЕНТАЦИЈАТА и изгубил свест на кратко... ништо бе, нигде тоа не се казнува! пффф! у англија на пример даваат парична награда според тоа кај ќе го погодиш и со што противничкиот тренер :)
у право си сајбер рајдер, ништо не се криви ФА што маваа со предмети, ниту пак хаџибуљич шо им демонстрираше да му го пуша куро на фа или пак зивчевич шо не го прими медалот...

Абе си збориш ти, лесно ти е ти одговара ова, знаеш дека во Кавадарци против МЗТ и Работнички играте како гостин од што немате навивачи, па нормално е дека ќе се радуваш. Што не го казнија вашиот тим за несоодветно организирање на мечот со Работнички, кога 300 и кусур фанови на Работнички беа ставени во простор за 100 луѓе???
Може за вас тоа е само забава, а и сите овде што коментирате, заедно немате гледано ни пет утакмици од било кој спорт во македонската лига, па со мирна диша си зборите.
Некој живее за овие мечеви, за овие мечеви не се спие, за вакви мечеви живее секој на кој што клубот нешто му значи!
Јас сум фан на Вардар во фудбал и знам како е да ти мавнат ваква казна, па ги сваќам и навивачите на Работнички.
Кажав и претходно, неможеш да акнеш толкави казни само затоа што десетина души од навивачка група од над 1 000 луѓе, кои фрлале со тврди и меки (:pos:) предмети.
Па за кој кур се џандарите таму бе???
Па за кој кур прават по двеста пеесет контроли на врата???
Ако не дај со шмајзер ќе влезам и се ќе испоубијам :tapp:
Што да им паравам што се неспособни???
Али битно удри по навивачите.
Мислите дека на мечевите кај што играат кондом екипи нема вакви работи?
Е да, таму нема навивачи, ама затоа натпреварите се како пазар. кој како сака си влага во терен, претседателите на клубовите, им седат на судиите над глава, ако не им одговара си влегуваат сред терен, глумат шерифи.
За жал Македонската кошарка, како и секој друг спорт е конторлирана од неколку луѓе кои што се претседатели на клубовите.
Не се битни клубовите со навивачи, битно е да се задоволни гзињата на претседателите на клубовите со 50 души публика, заедно со се редарите.
Па кој ги ебе тие клубови бе? Зар ќе ги памти некој нивните успеси. Дали сега постоеле, или утре ќе се распаднат никој нема ни да се сеќава. Кошарката се игра за публиката, и неможеш ради глупости да казнуваш клубови со традиција, а на оние малите кои што имаат пари да им одиш по газот.
Големо УААААААААААААААААААА за одлуката на КФМ!

Лесно ми е не викам не али кога идат у кавадарци се фурат се прават хулигани и демек види ме многу сум јак али батали сега тоа. За инцидентот што сакаш ти да му дадат парична награда што го удрија Марин може не било наменето за него али сепак треба да има казни оти ке си се навикнат на ова и секоја утакмица ке фураат по нивно.:salut:

Лесно ми е не викам не али кога идат у кавадарци се фурат се прават хулигани и демек види ме многу сум јак али батали сега тоа. За инцидентот што сакаш ти да му дадат парична награда што го удрија Марин може не било наменето за него али сепак треба да има казни оти ке си се навикнат на ова и секоја утакмица ке фураат по нивно.:salut:
Што се прават хулигани???
Ги пикнале таму во метро квадратен и си навиваат. Почнувате вие да пеете против Скопје, они ви враќаат и полицијата одеднаш ги тепа. Кај вас и кога има инициденти, селската полиција не превзема ништо пошто сите сте си роднини...
Големо чудо го удриле. Едвај го допре предметот, па овој се вртеше три минути па падна како покосен...
Казна океј, нека има парична, ама не толкава!
Колку што е вината кај навиваите, толку е и кај полицијата која е НЕМОЌНА да спроведе ред.

Што се прават хулигани???
Ги пикнале таму во метро квадратен и си навиваат. Почнувате вие да пеете против Скопје, они ви враќаат и полицијата одеднаш ги тепа. Кај вас и кога има инициденти, селската полиција не превзема ништо пошто сите сте си роднини...
Големо чудо го удриле. Едвај го допре предметот, па овој се вртеше три минути па падна како покосен...
Казна океј, нека има парична, ама не толкава!
Колку што е вината кај навиваите, толку е и кај полицијата која е НЕМОЌНА да спроведе ред.

Абе друже ако врателе тие СПБ или кој и да навивале во Кавадарци на начин на кој Лозари или како и да се вика новата нивна навивачка група ги испровоцирала, сигурно нема да ги тепаат туку така...
Без причина не се мава, и не дели селска полиција и градска ;)
И да, големо-мало чудо инцидент си е инцидент, ај да го утепаат ако не, па после да има казни.
Бог да чува сте.

п.с имам повеќе од 5 пати гледано мечеви од мак. првенства :smir: (со присуство на навивачи)

Не ја доведувајте дискусијата на маалско ниво.Јасно дека по навивачите се удира и се удира и се удира,но до негде треба да се превземат некакви мерки.Не за ова што се случи во Борис(полицијата е крива и тоа како)но во глобала зборам.Еве гледајте го Тетовсково дерби мислиш се спремаат за војна а 90% од нив се знаат,другари,комшии и сл.
А и со тоа демек во помалите градој со полицијата роднини преку к*р дојдовте.Ем се фалите во главен град сме имаме полиција ова она ем од друга страна нас ни било подобро без полиција.

Колку идиотскокретенска казна е ова,бог да чува.
Хулигани еј хулигани !!
Па ко прво и прво КФМ уште не знае што точно значи зборот хулиган...ако сака да дознае нека пушти Полско првенство и нека учат,мамата да им ја ебам нивна.
Неправедна казна,во секоја поголема навивачка група е вака,ни прв ни последен пат ќе биде ова што се случи на Купот,а камоли па и воопшто да се спречи,нема минимални шанси за такво нешто да се случи.

Значи во секоја поголема навивачка група се наоѓа по некој таков што ќе фрли дал паричка,телефон,дршка од тапан па и патика на терен,тоа не значи дека и целата навивачка група е таква,тоа не значи дека клубот е крив за тоа,тоа значи дека иаме неспособна полиција !!
Да да,неспособна да организира соодветна заштита за сите гледачи во и околу теренот,па што ќе биде еве да речеме дојдат гостински навивачи од друга држава ??
Покољ ќе има на терен,да не збориме за надвор од него,војна !
Палец долу за казниве,само ќе ги налутат и едните и другите за во иднина...

Абе друже ако врателе тие СПБ или кој и да навивале во Кавадарци на начин на кој Лозари или како и да се вика новата нивна навивачка група ги испровоцирала, сигурно нема да ги тепаат туку така...
Без причина не се мава, и не дели селска полиција и градска ;)
И да, големо-мало чудо инцидент си е инцидент, ај да го утепаат ако не, па после да има казни.
Бог да чува сте.

п.с имам повеќе од 5 пати гледано мечеви од мак. првенства :smir: (со присуство на навивачи)
Ако не ми веруваш мене, ете прашај ги твоите сограѓани (пошто ако се сеќавам од Неготино беше) што поточно се случувало во Кавадарци пошто воглавно они го изедоа највеќе во инцидентот (две комбиња имаше од Винари со ЦПБ):smir:

Не ја доведувајте дискусијата на маалско ниво.Јасно дека по навивачите се удира и се удира и се удира,но до негде треба да се превземат некакви мерки.Не за ова што се случи во Борис(полицијата е крива и тоа како)но во глобала зборам.Еве гледајте го Тетовсково дерби мислиш се спремаат за војна а 90% од нив се знаат,другари,комшии и сл.
А и со тоа демек во помалите градој со полицијата роднини преку к*р дојдовте.Ем се фалите во главен град сме имаме полиција ова она ем од друга страна нас ни било подобро без полиција.

Па не кажувам јас нешто што е ново. Сум бил во многу градови на утакмици и знам каква е ситуацијата. Едноставно ќе им кажат, деца не фрлајте, не ова не она, и никому ништо. Ме мрзи да го барам сега видеото од утакмицата на Работнички со Ултимејт во Прилеп, кога Прилепската полиција буквално одигра улога на наваивачка група, напаѓајќи ги ЦПБ, а истовремено оставајќи ги домашните навивачи да маваат со столчиња.
И на емисијата КОД, еден од министрите (ако не се лажам министер беше, или па имаше некоја улога во КФМ или во Агенцијата за млади и спорт) од Куманово, кој кажа дека на мечот Куманово-МЗТ полицијата не се ни обидувала да ги спречи домашните навивачи со изговор дека тоа се НИВНИ ДЕЦА.
За информација и тој што го симна Македонското знаме во Тетово, е син на висок функционер во Тетовската полиција.
Се знаат тие што прават бељи, истите се цело време....
Али они си оставаат прво да се случи инцидент, па после казни и казни...
Па зошто се џандари ондак???
Не се они судии па да судат, туку треба да СПРЕЧУВААТ инциденти...

^ Тоа ако некои(поединци се во прашање) имаат грб е сосема трета работа.Таквите не само во помали градови и во Скопје и во Белград ќе поминат полесно.Но ти мислиш дека во Куманово ако си заборавил е над 100К град сите се роднини меѓу себе.А дека на мета на џандарите секогаш е гостинската група е сосема нормално,и секој нормален човек нормално би го прифатил тоа.Зарем мене да ми дојде навивачка група во мој град и да пцуе па нормално е дека полицијата нив ќе им се пушти и ќе ги смири за брзо време.Неможе да се расправа со нас ќе ги кренам и нив и гостите бе.

Ако не ми веруваш мене, ете прашај ги твоите сограѓани (пошто ако се сеќавам од Неготино беше) што поточно се случувало во Кавадарци пошто воглавно они го изедоа највеќе во инцидентот (две комбиња имаше од Винари со ЦПБ):smir:

И дојдовме до тоа дека кога е некој крив, нема први братучеди, тетин, чичко, стрина..
..сигурно тие што го изеле ќотекот во Кавадарци(ако е ова точно дека биле тепани Винари, 2 комбиња ти се 50 луѓе :) што не верувам дека се собрале толку), сигурно полицајците се знаеле половина со тие од нашата навивачка група :)
Ако не ти се верува ова дека нема врска роднини, пријатели, дојди некогаш во Неготино да го гледаш Вардар( во трета лига) и да видиш колку полицајци има на трибина, а и покрај терен и тоа кога има само една навивачка група(Винари)...без присуство на навивачка група на гостинот...кога идат кај нас гостинските навивачи се многу позаштитени од нашите, и кога се мава, првен се мава на домашните(барем кај нас:)) .

Поентата ми е, дека казните не се туку така дадени без врска ...јебига ќе се удри по џебот на играчите и клубовите, а проблем прават некои си лигуши на трибина кој немаат навивачка култура и дојдени се на натпревар да се степаат, не оти знаат кој со кого игра:)

Очекувано барем за мене ... :)

--- надополнето ---

Колку идиотскокретенска казна е ова,бог да чува.
Хулигани еј хулигани !!
Па ко прво и прво КФМ уште не знае што точно значи зборот хулиган...ако сака да дознае нека пушти Полско првенство и нека учат,мамата да им ја ебам нивна.
Неправедна казна,во секоја поголема навивачка група е вака,ни прв ни последен пат ќе биде ова што се случи на Купот,а камоли па и воопшто да се спречи,нема минимални шанси за такво нешто да се случи.

Значи во секоја поголема навивачка група се наоѓа по некој таков што ќе фрли дал паричка,телефон,дршка од тапан па и патика на терен,тоа не значи дека и целата навивачка група е таква,тоа не значи дека клубот е крив за тоа,тоа значи дека иаме неспособна полиција !!
Да да,неспособна да организира соодветна заштита за сите гледачи во и околу теренот,па што ќе биде еве да речеме дојдат гостински навивачи од друга држава ??
Покољ ќе има на терен,да не збориме за надвор од него,војна !
Палец долу за казниве,само ќе ги налутат и едните и другите за во иднина...

Не е идиотска казната баш си е на место.Треба еднаш за секогаш да се стави крај на насилството во спортот.Неможе кој што сака да прави мора да има некаков ред.Од упаљачи и железни пари се префрлија на патики и мобилни па стигнаа до рачки од тапан што би било следно ?Треба да земеме пример од другите земји како што се Италија,Шпанија,Англија,Германија каде што има преку 80.000 гледачи а притоа никој не ни помислува да направи инцидент од едноставна причина што културата им е светлосни години пред нас.

Јасно е тоа дека заради 20 души е сето ова но реков мора да се воспостави некој ред.

--- надополнето ---

Ич не ги оправдувам навивачите и тепачките и вреѓањата, ама и муабетов со хулиганизмот им е малце претеран. Не биле овие у соседна Србија изгледа, да не зборам подалеку....

Во другите подалечни држави ваквите сељачки испади се демоде. :)

Прво и основно, никој НЕ ОПРАВДУВА НАСИЛСТВО и такви испади, проблемот е кај организаторот и неговата немоќ да делува координирано и организирано за да ги спречи овие испади, со таков однос од полицијата и оние остали кои се задолжени за ред и мир у сала ваквите дешавки под дифолт доаѓаат, е сега поради нивната неспособнот ( а она бркон шугаф тврди по европски стандарди работел плавиов оркестар ) други го јадат, па ваков однос да имаат на други места каде егзистира ултрас движењето војна ќе се дешава на спортските терени.

Кога ќе видиш џандари како се свртени накај терен и гледаат утакмица и пички што играат на полувреме и тајмаут а околу нив се фрла се пцуе се плука што повеќе ? Кога ќе ги видиш сите тие предмети фрлени на терен а знаеш дека надвор '' проверуваат '' што повеќе ?

Зашто они не се преиспитаат ? Зашто они не се санкционираат бидејќи тие се оние кои треба да се грижат за редот и мирот, за спроведувањето на законите, нивниот анемичен и блед однос може да придонесе и некое дете со родител што е дојдено случајно да настрада, што тоа они прават за да се е во ред ?

Абе шлајм држава сме, ништо не функционира ко што треба и не ебат у здрав мозок грдиве, али еден ден ќе дое оноа, мој мој па преку мој ( и ова под дифолт доаѓа, не се секирајте ), тогаш ќе го правиме муабетот ...
До тогаш нека се иживуваат.

Очекувано барем за мене ... :)

--- надополнето ---

Не е идиотска казната баш си е на место.Треба еднаш за секогаш да се стави крај на насилството во спортот.Неможе кој што сака да прави мора да има некаков ред.Од упаљачи и железни пари се префрлија на патики и мобилни па стигнаа до рачки од тапан што би било следно ?Треба да земеме пример од другите земји како што се Италија,Шпанија,Англија,Германија каде што има преку 80.000 гледачи а притоа никој не ни помислува да направи инцидент од едноставна причина што културата им е светлосни години пред нас.

Јасно е тоа дека заради 20 души е сето ова но реков мора да се воспостави некој ред.

Не ме дупи и ти сеа,па пред да влезат во сала имаат 10 контроли навивачите,ги претресуваат од глава до пети,а ако им е некој сумлив,му го шират и шупакот за да проверат дали има нешто.
Кој и е крив на полицијата и редарите што не се професионални во својата работа и што не претресуваат како што треба.
Не е ова прв пат,а не е ни последен верувајте ми,вака да се фрла по терен со се и свашта.
Не мешај Германија,Англија и Италија тука,светлосни години се пред нас и во општа и во ултрас културата.На прво место е поддршката на клубот,да не му прават штета на клубот и никој не смее да фрли мастика по играч или тренер таму,го отстрануваат од трибина во секунда.
Освен секако ако не се испровоцирани без причина,тука е веќе друг муабет.
Зошто да патат и Работнички и МЗТ поради некој идиот што фрлил со дршка од тапан по Марин,м ?
Не за џабе ги снимаат полицајците цели утакмици,ама тоа ти е,неспособна полиција со уште понесбособни редари доведуваат до ова,редење на идиотски казни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom