I
InF3cTeD
Гостин
првиот пат испадна со пиштол..па сеа ти видиНавечер со камења еден рафал кон скулптурата и исчезнете во ноќта по сокаците.![]()
првиот пат испадна со пиштол..па сеа ти видиНавечер со камења еден рафал кон скулптурата и исчезнете во ноќта по сокаците.![]()
Се сеќавам дека имаше некои бараки...Ако не се лажам :uvo:Да, револуција пред монитори и скулптурата самa ќе ја снема
Гледајте ја светлата страна, Велес е полн со скршени глави - на некој сигурно ќе му светне да опне некоја кашикара во дворот :smir:
A ако го свртиме малку филмот наназат: Како курофми Драги КароФ го зема тоа место во најстрогиот Центар???
Таму ако се сеќавате имаше стара, но голема распадната куќа...Да му ибам коските...
Незнам како допрел до тоа место...Знам само дека и старата куќа која беше до ДОС (веднаш пред мостот гледано од кај кружниот) е на Блгарин...Имаат пари, којзнае на колку места подмачкале додека го зеле тоа место :neznam:Се сеќавам дека имаше некои бараки...Ако не се лажам :uvo:
А како мислиш дека го зема тоа место?
Си го купиле местото нормално, и таа кај ДОС што е беше ептен стара имаше и некаква плоча на која пишуваше кога е изградено знам, инаку таа кај ДОС е на братму на овој што ќе става статуа сега.Незнам како допрел до тоа место...Знам само дека и старата куќа која беше до ДОС (веднаш пред мостот гледано од кај кружниот) е на Блгарин...Имаат пари, којзнае на колку места подмачкале додека го зеле тоа место :neznam:
Бил...минато свршено време, до кај 90та, 95 година.Да, револуција пред монитори и скулптурата самa ќе ја снема
Гледајте ја светлата страна, Велес е полн со скршени глави - на некој сигурно ќе му светне да опне некоја кашикара во дворот :smir:
A ако го свртиме малку филмот наназат: Како курофми Драги КароФ го зема тоа место во најстрогиот Центар???
Таму ако се сеќавате имаше стара, но голема распадната куќа...Да му ибам коските...
1889 година, го имам запамтено тоа :wink:Си го купиле местото нормално, и таа кај ДОС што е беше ептен стара имаше и некаква плоча на која пишуваше кога е изградено знам, инаку таа кај ДОС е на братму на овој што ќе става статуа сега.
Веруј ми дека сеуште има скршени глави во Велес..ама не се издаваат толку како порано...сега си ќутат и си работат.Бил...минато свршено време, до кај 90та, 95 година.
Сега сите се пички у душа, се креваат по форуми, на ФБ, на мсн и сл..
Не за џабе рекле, парата си го прави своето.:wink:
Он се вади со тоа "Кур ми е, двор ми е". И според законот има право да прави што сака на свој имот. Исто и јас. Исто и ти. Е сеа треба да се донесе некое правило таквите како него да не му дадат да шири Бугарлук помеѓу народот со кревање споменици на некои курајбери. Исто и за љочките, да не можат на пример во туѓа држава Албански знамиња да ми мафтаат. На што личи ова во МК живеат, сал некои туѓи држави ми рекламираат.Нели имаше некое кривично дело за ова? Нека поработи малку полицијата, мислам дека не смее да прави што сака. Имаки Драги Каров ич нека не преминува граница, нека си седи у Бугарија и нека се намири! Не овде да прикажува богатство, моќ и бугарштина! Полош човек немам сретнато!
Не се секирај, нив до Драч му е Бугарија.И после ќе се смееме некој бугарин коа ќе рече Блгарија е до Велес. Ќе си наредат споменици, знамиња а ние ништо не превземаме, или па градоначалникот.![]()
На градоначалникот не се ни надевамИ после ќе се смееме некој бугарин коа ќе рече Блгарија е до Велес. Ќе си наредат споменици, знамиња а ние ништо не превземаме, или па градоначалникот.![]()